Τέλος στα ανεξέλεγκτα λούνα παρκ στην Ελλάδα

Τέλος στα ανεξέλεγκτα λούνα παρκ στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Τέλος στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των Λούνα Παρκ επιχειρεί να βάλει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

H EAD αναφέρει πως οι διαπιστώσεις και προτάσεις των Ελεγκτών-Επιθεωρητών της ΕΑΔ εμπεριέχονται στον Κανονισμό ασφάλειας και ελέγχου εξοπλισμού και διατάξεων ψυχαγωγίας (Υ.Α. 50116/2020, ΦΕΚ 2065/Β'/30.05.2020) που υπογράφει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και καθορίζει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ασφαλείας και ελέγχου όλων των σταθερών και περιοδευουσών διατάξεων και εξοπλισμών ψυχαγωγίας και αναψυχής. Έτσι ρυθμίζεται η ανεξέλεγκτη λειτουργία παρόμοιων χώρων, στις εγκαταστάσεις των οποίων στο παρελθόν κατεγράφησαν τραγικά συμβάντα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κανονισμός υιοθετεί την πρόταση των εξειδικευμένων στελεχών της ΕΑΔ, σε εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 13814:2004 το οποίο υιοθέτησε ο ΕΛΟΤ το 2019, για την υποχρεωτική:

α) πιστοποίηση των παιχνιδοκατασκευών για τα Λούνα Παρκ και λοιπούς χώρους ψυχαγωγίας

β) τακτική επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και των στοιχείων που χρησιμοποιούνται για την άσκηση της δραστηριότητάς τους από αναγνωρισμένους Φορείς Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής λειτουργία και η καταλληλότητα αυτών, λαμβάνοντας υπόψη και τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι προτάσεις των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ βασίζονται στα αποτελέσματα ενδελεχών ελέγχων σε Λούνα Παρκ του Ελληνικού, καθώς και σε συναφείς εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας στους Δήμους Αμαρουσίου, Ωρωπού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Νέας Σμύρνης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη με αντικείμενο την εξέταση της νομιμότητας αδειοδότησης και ελέγχου λειτουργίας διαφόρων επιχειρήσεων που εντάσσονται στην ευρύτερη κατηγορία της έννοιας των χώρων ψυχαγωγίας (Λούνα Παρκ, παιδότοποι, πάρκα ψυχαγωγίας κ.α.).

Η ΕΑΔ αναφέρει πως συνεργάζεται με το σύνολο των αρμόδιων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης, ασφάλειας και πιστοποίησης εγκαταστάσεων και παιχνιδοκατασκευών με κοινό στόχο να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα και να μην υπάρξουν νέοι τραυματισμοί στους χώρους, οι οποίοι προορίζονται για την ψυχαγωγία και το παιχνίδι των παιδιών μας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM