ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τζέικ Πολ: Κατηγορίες σε βάρος του διάσημου YouTuber -Ήταν παρών στο πλιάτσικο σε εμπορικό κέντρο

Τζέικ Πολ: Κατηγορίες σε βάρος του διάσημου YouTuber -Ήταν παρών στο πλιάτσικο σε εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA
0

Για παράνομη είσοδο και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση κατηγορείται ο διάσημος YouTuber Τζέικ Πολ, επειδή ήταν παρών σε εμπορικό κέντρο στην Αριζόνα την ώρα που γινόταν πλιάτσικο.

Το περασμένο Σάββατο, έπειτα από διαδήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, κάποιο από τους συγκεντρωμένους εισέβαλαν σε εμπορικό κέντρο και ακολούθησε πλιάτσικο και βανδαλισμοί. Βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media έδειξαν ότι ο Τζέικ Πολ ήταν παρών.

Για την εισβολή στο εμπορικό κέντρο συνελήφθησαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ενώ το κόστος από τις ζημιές και τις κλοπές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια. «Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι ήταν παρών όταν η διαμαρτυρία χαρακτηρίστηκε παράνομη συγκέντρωση και ζητήθηκε από τους συγκεντρωμένους να φύγουν από την περιοχή. Επίσης, μπήκε παράνομα και παρέμεινε εντός του εμπορικού κέντρου, όταν αυτό ήταν κλειστό», ανέφερε η αστυνομία του Σκότσντεϊλ σε ανακοίνωση για τον Τζέικ Πολ.

Οι δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 23χρονος YouTuber είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Δεν έχει κατηγορηθεί για κλοπή, ούτε για βανδαλισμό.

Τι δήλωσε ο YouTuber

Από την πλευρά του, ο Τζέικ Πολ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στο πλιάτσικο και τους βανδαλισμούς στο εμπορικό κέντρο.

«Για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος στην ομάδα μας ενεπλάκη σε όποια λεηλασία ή βανδαλισμό. Περάσαμε την ημέρα παίζοντας ρόλο στην ειρηνική διαμαρτυρία για μία από τις πιο τρομερές αδικίες που έχει δει ποτέ η χώρα μας, κάτι που είχε αποτέλεσμα να μας ρίξουν χημικά επειδή καταγράφαμε τα γεγονότα και τη βία που εκτυλισσόταν στην Αριζόνα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο YouTuber.


«Μας έριξαν χημικά και μας ανάγκασαν να συνεχίσουμε να περπατάμε. Καταγράψαμε ό,τι είδαμε σε μια προσπάθεια να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να στρέψουμε την προσοχή στην οργή που νιώθουν σε κάθε γειτονιά από την οποία περάσαμε», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα του έκανε αυστηρή καταγραφή και πως δεν ενεπλάκη στα γεγονότα.

«Δεν εγκρίνω τη βία, το πλιάτσικο ή την παραβίαση του νόμου. Όμως, κατανοώ την οργή και την αγανάκτηση που οδήγησε στην καταστροφή που είδαμε και ενώ δεν είναι αυτή η απάντηση, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να τη δουν και να βρουν συλλογικά πώς να προχωρήσουμε με υγιή τρόπο», τόνισε ακόμη στη δήλωσή του.

Ποιος είναι ο Τζέικ Πολ

Ο Τζέικ Πολ είναι από τους πιο γνωστούς YouTuber. Σύμφωνα με το Forbes, τα έσοδά του το 2018 ήταν 21,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα βίντεο του είχαν περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια views μέσα σε έναν χρόνο.

Το κανάλι του 23χρονου στο YouTube έχει 20,1 εγγεγραμμένους χρήστες. Επιπλέον, στο Twitter τον ακολουθούν 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Με πληροφορίες από CNN, ΝΥΤ

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM
Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM