Τιμ Κουκ για θάνατο Τζορτ Φλόιντ: «Το οδυνηρό παρελθόν είναι ακόμη εδώ»

Τιμ Κουκ για θάνατο Τζορτ Φλόιντ: «Το οδυνηρό παρελθόν είναι ακόμη εδώ» Facebook Twitter
Φωτογραφία: Apple
0

Εσωτερικό υπόμνημα στους υπαλλήλους της Αpple για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ έστειλε ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

O Κουκ ξεκαθαρίζει ότι αποστολή της Apple είναι η δημιουργία τεχνολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο και πως η εταιρεία αντλεί δύναμη από τα διαφορετικά άτομα που εντάσσει στις τάξεις της. Παράλληλα ανακοίνωσε δωρεές σε έναν αριθμό οργανώσεων για την καταπολέμηση των διακρίσεων. 

Στο υπόμνημα το «αφεντικό» της Apple αναφέρει ότι το οδυνηρό παρελθόν (του ρατσισμού) είναι ακόμα παρόν και ότι «ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ αποτελεί μία συγκλονιστική και τραγική απόδειξη του ότι πρέπει να στοχεύσουμε πολύ υψηλότερα από ένα "κανονικό" μέλλον, οικοδομώντας ένα που θα ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά της ισότητας και της δικαιοσύνης».

Ο Τιμ Κουκ υπογραμμίζει ότι «δεν μπορούμε να εξυμνούμε μία κοινωνία εάν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι κάθε άτομο, που δίνει σε αυτή τη χώρα την αγάπη του, την εργασία και τη ζωή του, θα είναι ελεύθερο από το φόβο». Ο CEO της Apple παραδέχεται ότι οι φυλετικές διακρίσεις και αδικίες υφίστανται ακόμη «και στο δικαστικό μας σύστημα» και στο «δυσανάλογο πλήγμα που δέχονται από τον ιό οι έγχρωμες κοινότητες». Παράλληλα στηλίτευσε τις  οικονομικές ανισότητες αλλά και τις ανισότητες στις ευκαιρίες για εκπαίδευση. 

«Για να δημιουργήσουμε την αλλαγή, πρέπει να επανεξετάσουμε τις απόψεις και τις δράσεις μας υπό το πρίσμα ενός μεγάλου πόνου που συχνά αγνοείται», υποστηρίζει ο Κουκ προσθέτοντας πως τα ζητήματα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν θα παραμείνουν στο περιθώριο. Απευθυνόμενος στους μαύρους συναδέλφους ο Κουκ αναφέρει ότι «είναι ορατοί» και πως η «ζωή τους έχει σημασία».

Αναφορά στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Καταλήγοντας, ο CEO της Apple, αναφέρει απόσπασμα από λόγο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «σήμερα, η ίδια μας η επιβίωση εξαρτάται από την ικανότητά μας να μένουμε σε εγρήγορση, να προσαρμοζόμαστε σε νέες ιδέες και να αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της αλλαγής», προσθέτοντας ότι «με κάθε ανάσα που παίρνουμε, πρέπει να δεσμευτούμε να είμαστε αυτή η αλλαγή και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο για όλους».

Το υπόμνημα Κουκ ήρθε μετά την απόφαση της Apple να κλείσει ορισμένα καταστήματα στις ΗΠΑ εξαιτίας των ταραχών που ξέσπασαν μετά τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΛ ΚΙΛΜΕΡ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Πολιτισμός / «Ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»: Σκηνοθέτης επιτίθεται στον Βαλ Κίλμερ μετά τον θάνατό του

Ο Βαλ Κίλμερ πέθανε τον Απρίλιου του 2025 από πνευμονία, έπειτα από πολυετή προβλήματα υγείας που συνδέονταν με καρκίνο στον λαιμό και τις θεραπείες που είχε ακολουθήσει
THE LIFO TEAM
Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Πολιτισμός / Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Με αφορμή την τελευταία αναβίωση του Rufus Does Judy στο Royal Albert Hall, ο Ρούφους Γουέινραϊτ μιλά για την Τζούντι Γκάρλαντ, τον εθισμό, τα τρανς δικαιώματα, τη μητέρα του Kate McGarrigle και τα τραγούδια μιας Αμερικής που κάποτε έμοιαζε με υπόσχεση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Μάικλ ήθελε να ελέγχει τα πάντα εκτός από την καταστροφή του

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Μάικλ δεν χόρεψε ποτέ ξανά όπως πριν

Το νέο βιβλίο Tonight the Music Seems So Loud του Σάτναμ Σανγκέρα ξαναδιαβάζει τον Τζορτζ Μάικλ ως pop ιδιοφυΐα, gay σύμβολο, παιδί ελληνοκυπριακής οικογένειας και άνθρωπο που έκρυβε την κατάρρευση πίσω από μια άψογη δημόσια εικόνα.
THE LIFO TEAM
Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM