Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος

Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter
17

 

Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter

 

Αγαπητή Amy :

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι  ομοφυλόφιλος.

Είμαστε μέλη στην εκκλησιαστική κοινότητα και φοβάμαι ότι αν οι υπόλοιποι της κοινότητας το μάθουν θα γίνουμε περίγελως.

Ο γιος μου δεν ακούει με τίποτα τις προτροπές μας να πάψει να είναι gay. Νιώθω ότι το κάνει για να μας εκδικηθεί επειδή τα τελευταία τρία χρόνια ξεχνάμε τα γενέθλιά του εξαιτίας του αυξημένου φόρτου εργασίας.

 Παρακαλώ βοηθήστε τον να κάνει τη σωστή επιλογή στη ζωή και να πάψει να είναι γκέι. Εμένα δε με ακούει, οπότε ελπίζω να το κάνει με εσάς.

 

(υπογραφή)

Feeiling Betrayed!

Aυτό ήταν το γράμμα που έφτασε πρόσφατα στην Amy Dickinson, η οποία διατηρεί στήλη συμβουλευτικής για θέματα οικογενειακών σχέσεων.

H απάντησή της ήταν άμεση αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να ικανοποίησε τους γονείς του 17χρονου.

Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter

Αγαπητέ Προδομένε:

Θα μπορούσατε να διδάξετε στον γιο σας ένα σημαντικό μάθημα αλλάζοντας τη σεξουαλικότητά σας ώστε να του δείξετε πόσο εύκολο είναι. Δοκιμάστε το για ας πούμε ένα χρόνο. Πάψτε να είστε ετεροφυλόφιλοι και αποδείξτε του ότι η σεξουαλικότητα ενός ατόμου είναι θέμα επιλογής που υπαγορεύεται από τους γονείς, την εκκλησία τους και τη κοινωνική πίεση.

 

Υποθέτω ότι η πρότασή μου αυτή, θα προκαλέσει αντίδραση,  μιας και η σεξουαλικότητά σας ορίζει και το ποιοι είστε. Το ίδιο ισχύει και για το γιο σας. Έχει το δικαίωμα να είναι αποδεκτός από τους γονείς του παραμένοντας ακριβώς αυτό που είναι.

 

Όταν "ξεχάσατε" τα γενέθλια του παιδιού σας, βασικά τον αναιρέσατε ως άνθρωπο. Είναι σαν να ισχυρίζεστε ότι έχετε ξεχάσει την παρουσία του στον κόσμο. Πόσο πολύ λυπάμαι για αυτόν.

 

Το να πιέζετε το γιο σας για να αλλάξετε τη σεξουαλικότητά του είναι λάθος. Εάν δεν μπορείτε να μάθετε πώς να τον δεχτείτε για αυτό που είναι, ίσως θα ήταν ασφαλέστερο να ζήσει αλλού.

 

Μια ομάδα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει στο πώς να διαχειριστείτε και να προχωρήσετε είναι αυτή του Pflag.org. Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε για τους γονείς,  τις οικογένειες , τους φίλους και τους συμμάχους της LGTB κοινότητας, και έχει βοηθήσει αμέτρητες οικογένειες μέσω αυτής της πρόκλησης . Παρακαλώ κάντε την έρευνα σας και επικοινωνήστε με κάποιον αρμόδιο.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τι σημαίνει να γεννιέσαι ίντερσεξ;

Athens Pride 2022 / Explainer: Τι σημαίνει να γεννιέσαι ίντερσεξ;

Το γράμμα «Ι» στο αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+ αντιστοιχεί σε υγιή ανθρώπινα σώματα που μέχρι σήμερα συχνά παθολογικοποιούνται και υποβάλλονται σε επεμβάσεις «κανονικοποίησης» φύλου ερήμην τους. Η Intersex Greece εξηγεί τον όρο, τις δυσκολίες και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα ίντερσεξ άτομα στην Ελλάδα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γάμος για ολ@

Athens Pride 2022 / Explainer: Γάμος για ολ@ τώρα – Γιατί το σύμφωνο συμβίωσης δεν αρκεί

Κάτι η πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι», που πάει με χίλια, κάτι τα νομοσχέδια που έχουν προαναγγείλει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που οι «γάμοι της Τήλου», οι οποίοι παραμένουν σημείο αναφοράς, έγιναν ταινία, το ζήτημα του ομόφυλου γάμου και της παιδοθεσίας ξαναμπαίνει δυναμικά στη δημόσια ατζέντα και διεκδικείται «άνευ όρων», όπως λέει και το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Explainer: Γιατί οι ΗΠΑ δεν χρειάζονταν τη Νάνσυ Ρήγκαν σε γραμματόσημο – ειδικά τώρα

Lgbtqi+ / Explainer: Γιατί οι ΗΠΑ δεν χρειάζονταν τη Νάνσυ Ρήγκαν σε γραμματόσημο – ειδικά τώρα

Κακό timing και απολύτως δικαιολογημένη η οργή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας: η Ρήγκαν είχε αρνηθεί να βοηθήσει ακόμα και τον στενό φίλο της οικογένειας και διάσημο θύμα του AIDS, Ροκ Χάτσον
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
POLICE PRIDE

Οπτική Γωνία / Καλώς λοιπόν κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» στο Athens Pride οι ένστολοι αστυνομικοί;

Η αρνητική απάντηση του Athens Pride στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών για επίσημη συμμετοχή στις φετινές εκδηλώσεις πυροδότησε πολλές συζητήσεις και αποτέλεσε μια ακόμα αφορμή να σκεφτούμε τι είδους Pride θέλουμε τελικά, και όχι μόνο στην Αθήνα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αν όλα τα κουήρ (ελληνικά) τραγούδια έκαναν coming out

ACADDEMIA / Αν όλα τα κουήρ (ελληνικά) τραγούδια έκαναν coming out

Κουήρ τραγούδια υπάρχουν αμέτρητα, γραμμένα σε διαφορετικές εποχές. Μπορεί να είναι αυτά που έχουν γραφτεί ή/και ερμηνευθεί από κουήρ καλλιτέχνες/-ιδες, ή έχουν τραγουδηθεί από cis/στρέιτ «queer icons», ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο έχουν αγαπηθεί από το κουήρ κοινό.
ΕΛΕΝΑ-ΟΛΓΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
«Θεραπείες» μεταστροφής: Δύο προσωπικές εμπειρίες

Ο επόμενος κόσμος / «Θεραπείες» μεταστροφής: Δύο προσωπικές εμπειρίες

Μια αιχμηρή συζήτηση του Θοδωρή Αντωνόπουλου με τον Αλέξανδρο Διακοσάββα και την Έλενα-Όλγα Χρηστίδη με αφορμή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σχετικά με την απαγόρευση των υποτιθέμενων «θεραπειών» που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ηλίας Αδάμ: «Το θέατρο είναι πράξη επιβολής. Όταν επιβάλλεις κάτι, θα έχεις αντιδράσεις»

Θέατρο / Ηλίας Αδάμ: «Το θέατρο είναι πράξη επιβολής. Όταν επιβάλλεις κάτι, θα έχεις αντιδράσεις»

Μια αυθόρμητη συζήτηση για τον καπιταλισμό, την πατριαρχία και τα Πόκεμον με τον δημιουργό της παράστασης «We are in the army now» που ανεβαίνει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
The Queer Archive Festival #3: Η μεγάλη γιορτή της queer κουλτούρας έρχεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα

Πολιτισμός / The Queer Archive Festival #3: Η μεγάλη γιορτή της queer κουλτούρας έρχεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα

Εκθέσεις, performances, συζητήσεις, γαστρονομία, karaoke, εργαστήρια, drag shows, parties και πολλά ακόμη θα διεξάγονται παράλληλα για δέκα ημέρες σε διάφορους χώρους του αθηναϊκού κέντρου, από τις 12 έως τις 22 Μαΐου 2022, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
THE LIFO TEAM
Τζένη Χειλουδάκη: «Είμαι πιο φτωχή και πιο πλούσια από ποτέ»

Συνεντεύξεις / Τζένη Χειλουδάκη: «Είμαι πιο φτωχή και πιο πλούσια από ποτέ»

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια ξεκίνησε μια άλλη περίοδος στη ζωή του πρώτου τρανς μοντέλου, που δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Η Τζένη Χειλουδάκη λέει πως όλα αυτά τα χρόνια που μένει στη Σητεία προσπαθεί να εξαγνιστεί, πως σήμερα δεν έχει τίποτα και ταυτόχρονα έχει τα πάντα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

7 σχόλια
χαχαχαχαχα είχα τσακωθεί πριν μερικά χρόνια με τους γονείς μου όταν ήμουν δεκαεφτά γιατί οπότε είχα γενέθλια με πριζανε με τούρτες γλέντι δώρα ..ρε τους λέω να γιορτάζω δηλαδή που γερνάω ????????? και δε γούσταραθυμαμε μια μέρα η μάνα μου την πιάνουν τα δάκρυα και μου λέει ότι η μέρα που σε κράτησα αγκαλιά όταν σε γέννησα ,το πρώτο μου παιδάκι , ήταν ότι πιο όμορφο και συ δεν θες να το γιορτάζουμε ?? διαβάζοντας το άρθρο συνηδητοποιω ότι ήμουνα μεγάλος[email protected]#$% τελικά είναι αυτό που λένε ότι όταν έχεις κάτι όμορφο δε το σέβεσαι , το εκτιμάς μόνο όταν δε το έχεις
Νομίζω πως κάποιοι δεν καταλαβαίνετε την κατάσταση. Είμαι μικρή ακόμα μόλις 23 στρέιτ με γνωστούς κ φίλους γκέι. Κανένας δεν προσπάθησε με το ζόρι να με κάνει να θελήσω ερωτικά κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει ούτε να με "προσηλυτίσει" όπως γίνεται στον κόσμο των ναρκωτικών και της πορνείας. Θεωρώ πως η προσωπικότητα και η ταυτότητα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική. Είναι θέμα διαφορετικότητας. Το να προσπαθείς λοιπόν να πνίξεις και να κρύψεις την ταυτότητα σου είναι ακόμα χειρότερο απο το να το δείξεις. Στην κοινωνία μας όλα αυτά είναι ρευστά βέβαια.. Όσο για το θέμα της θρησκείας, να σας θυμίσω οτι αντιτάσσεται με την επιστήμη, κάτι που κάνει αυτά τα θέματα ακόμα κ αν ορίζονται απο την επιστήμη, να φαίνονται αντίθετα με τον Χριστιανισμό !
Αν το αποφασίσατε από κοινού, τότε γιατί όχι;Αλλά είναι άλλο θέμα αυτό, duh. Δεν πιστεύω ότι αυτοί κάθισαν και το συζήτησαν και αποφασίσαν πώς δεν θα γιορτάζουν τα γενέθλια του γιου τους· απλώς, τα ξεχνούσαν. Και ναι, -είναι- εξωφρενικότατο αυτό.
Πολύ καλό !Αίρει με αφοπλιστικά απλό τρόπο τις παπαδίστικες παπαριές ολκής του τύπου ο ομοφυλόφιλος μπορεί να γίνει ετεροφυλόφιλος, αρκεί να το θέλει ...Παπαριές οφειλόμενες στην ελαφριά αλλεργία προς τους ομοφυλόφιλους του αποστόλου Παύλου ως αμετανόητος ταλμουδοαναθρεμμένος που ήταν .Μάλιστα κατά τα φαινόμενα ο ανύπαντρος απ.Παύλος με όλο τον προσήκοντα σεβασμό ήταν το πιθανότερο ενοχοποιημένος ομοφυλόφιλος ...Διότι εκείνη την εποχή ήταν απολύτως αδιανόητο και καταδικαστέο ένας εβραίος να μην έχει παντρευτεί μετά τα 25 του χρόνια ...και μόνο οι ομοφυλόφιλοι δεν παντρεύονταν ...Ο ίδιος ο Χριστός δεν στράφηκε σε καμιά περίπτωση κατά των ομοφυλόφιλων.Αντιθέτως θεράπευσε τον παίδα δηλαδή τον νεαρό εραστή {και όχι το τέκνο όπως μεταφράζουν οι άσχετοι...} του Ρωμαίου εκατόνταρχου ...Ξέρετε ...να μην επεκταθώ ...παις , παιδικά , Μούσα παιδική...όπου οι παίδες εν ριπή οφθαλμού γίνονταν κάτι κρεμανταλάδες νέοι σαν τον Αντίνοο του Αδριανού...Μάλιστα η παρανόηση περί επιλογής της ομοφυλοφιλίας ενισχύθηκε ως μη όφειλε από το γκέι κίνημα ,επειδή παλιότερα ισχυριζόταν με πάθος ότι η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή και όχι αποτέλεσμα γονιδίων ή όπως έλεγαν οι ψυχαναλυτές αποτέλεσμα ψυχολογικών τραυμάτων .Βέβαια σ'αύτή τη θέση του γκέι κινήματος οδήγησε και η ιατρικοποίηση της ομοφυλοφιλίας προπολεμικά, οπότε έδιναν μεγάλη σημασία στα γονίδια και τον φαινότυπο .Τέτοιες επιστημονικές έρευνες εκμεταλλεύτηκαν οι διεστραμμένοι ναζί για να καταδικάσουν τους ομοφυλόφιλους ως γενετικά ανώμαλους και αναπήρους ...Όμως η αλήθεια είναι , και δεν πρέπει να φοβόμαστε ή να ντρεπόμαστε γι'αυτό , ότι η επιλογή ισχύει μόνο για τους αμφισεξουαλικούς ΟΧΙ για τους γκέι. Προσωπικά γνώρισα πάμπολλους γκέι ,ποτέ κανείς δε μου είπε ότι ...επέλεξε να γίνει ομοφυλόφιλος !
Φέρελπισωστα ολα αυτα που λες, υπαρχουν ομως πολλες μελετες οτι ουτε ο αποστολος Παύλος υπηρξε ποτέ, ή τουλαχιστον τα γραπτα που του αποδιδονται, ειναι απο 3 διαφορετικους συγγραφεις, και φυσικα πολυ αργοτερα απο την "εποχη του Χριστού". Αλλο ενα παραμυθι, ειναι οτι μιλησε στην Αθηνα και μαλιστα στον Αρειο Παγο. Δε θα επιτρεποταν κατι τετοιο, και δεν υπαρχει καμια μαρτυρια κανενος ιστορικου της εποχης, για τον Χριστο ή τους "μαθητες" του. Τα ευαγγελια και οι πραξεις των αποστολων ΔΕΝ αποτελουν ιστορικα κειμενα.
tktk με την αναφορά μου στο Χριστιανισμό θέλησα να πείσω ότι μπορεί κάλλιστα η Εκκλησία και οι χριστιανοί να είναι γκέι φρέντλι .Δε με ενδιαφέρει να κάνω αντιχριστιανική προπαγάνδα . Στην με αθειστική παράδοση Γαλλία οι άθεοι ή άθρησκοι προσηλυτίζονται στο Ισλάμ κατά χιλιάδες !Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι έχουν γίνει μουσουλμάνοι....Αυτό το βρίσκω φρικιαστικό και τρομακτικό. Η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει είναι δυνατότερη από τον ορθολογισμό...Δεν θα στρώσω λοιπόν το χαλί στο μισάνθρωπο Ισλάμ πολεμώντας τη χριστιανική πίστη.
Κι εγώ gay boy ,που λες, είμαι. Έκφραση στη gay slang είναι. Όταν κάποιος προσπαθεί να νουθετήσει κάποιον που έχει άγνοια επί του θέματος, ένας τρίτος την πετά αυτή την έκφραση προς συμπαράσταση αυτού που νουθετεί και αυστηρό βλέμμα προς αυτόν που είπε κάποια βλακεία και νουθετείται τώρα. Μου έμαθες εσύ όλα αυτά τα ωραία, σου έμαθα κι εγώ γκέι αργκό στην αγγλική :)

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ