Οι Amateurboyz μάς λένε δύο πραγματάκια

Οι Amateurboyz μάς λένε δύο πραγματάκια Facebook Twitter
0
Πώς χαρακτηρίζετε τη μουσική που παίζετε;

Δύσκολο να χαρακτηρίσουμε το είδος, από τη στιγμή που δανειζόμαστε από όλα τα παρακλάδια της dance. Η διάθεση που βγάζουμε στα set μας είναι αυτή που χρειάζεται για μια βραδιά καλού σεξ με τρυφερότητα, βία, rush και ανατροπή.

Πότε και πώς γνωριστήκατε;

Το φθινόπωρο του 2004, διαδικτυακά.

Πότε και πώς αποφασίσατε να παίξετε μουσική;

Παίζαμε πολλή μουσική μόνοι μας για εσωτερική κατανάλωση, καθώς στα αθηναϊκά κλαμπ τρώγαμε πόρτα. Το 2004 πήγαμε το πρώτο μας ταξίδι στο Βερολίνο. Εκεί αγοράσαμε πολλούς δίσκους και ήρθαμε σε επαφή με την ιδέα του «you can do it yourself». Ένα αυτοσχέδιο πάρτι στο σπίτι μάς έδωσε την ώθηση να εξωτερικευτούμε και να ξεκινήσουμε τα πάρτι.

Αν σας έβαζα να διαλέξετε ένα, το πολύ δύο πάρτι που σας έχουν μείνει αξέχαστα, ποια θα ήταν;

Από τα πιο πρόσφατα θα λέγαμε το περσινό FFEEDD με τον Baris K. Παγανισμός και απενοχοποιημένος οριενταλισμός των Αθηναίων clubbers. Και σίγουρα όλα τα πάρτι στη ρωσική disco Meteorit, που πια στη συνείδηση και ξεθωριασμένη μνήμη μας είναι από αυτά που όχι μόνο δεν ξεχνιούνται αλλά και συντηρούν τη ρομαντική μας διάθεση να συνεχίζουμε ακόμα.

Ποια είναι η ιδέα πίσω από τους Amateurboyz;

Όχι πολλή σκέψη.

Ποιος είναι ο «κόσμος» σας;

Δεν νομίζουμε ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο target group. Αυτό που νιώθουμε (και θέλουμε κιόλας) είναι ότι ο κόσμος που έρχεται στα πάρτι θέλει να χορέψει και να χαθεί στη μουσική.

Ποιον «τομέα» σας θα θέλατε να επεκτείνετε στο άμεσο μέλλον;

Μάλλον πρέπει να κάνουμε κάτι μόνιμο πια! Μια έδρα-χώρο, που να μας δώσει ελευθερία ώστε να εξελιχθούμε! Ίσως Αθήνα, ίσως όχι.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των καλεσμένων σας από το εξωτερικό;

Να έχουν mixes ή παραγωγές που θα θέλαμε να παίξουμε ή να έχουμε κάνει εμείς! Θα θέλαμε πολύ να ήμασταν εμείς οι παραγωγοί του «The curse of soft rocks» των Soft Rocks, που θα είναι μαζί μας αυτή την Παρασκευή στο six d.o.g.s.

Το ξέρετε ότι υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να τελειώσει το set του ο καλεσμένος για να παίξετε;

Βlush!

Tι θέλετε να κάνετε με τα FFEEDD φέτος;

Τα FFEEDD δημιουργήθηκαν μόνο για να μπορούμε να εκφραστούμε μουσικά, χωρίς πολλά πολλά! Γι' αυτό, εξάλλου, έχουμε φύγει από τη λογική mobile parties, dress codes και φωτογραφίσεις του κόσμου - uploads στα social media, tags κ.λπ. Music is the thing that makes sense! Για παράδειγμα, μετά από ενάμιση χρόνο συντονισμού καταφέραμε να «κλείσουμε» τον Νεοϋορκέζο Justin van der Volgen και γι' αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε το six d.o.g.s που μας έχει δώσει αυτή την ελευθερία και πολύτιμη βοήθεια.

=====

Amateurboyz, FFEEDD, w/ Soft Rocks, Kasseta Rec.

Παρασκευή 8/11

Six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510

 

 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM