Καζαντζίδης: «Μια ζωή βλάκας ήτανε ο Μπιθικώτσης. Κουτοπόνηρος και επιδειξίας»

Καζαντζίδης: «Μια ζωή βλάκας ήτανε ο Μπιθικώτσης. Κουτοπόνηρος και επιδειξίας» Facebook Twitter
Καζαντζιδης, Μπιθικώτσης
11

Για τον Σαββόπουλο, τι γνώμη έχετε;
Δεν ξέρω πολλά γράμματα, είμαι της Δ' Δημοτικού. Και πρέπει να ρωτάω ανθρώπους που ξέρουν μερικά γράμματα για να μου αναλύσουν τον στίχο πολλών μουσικοσυνθετών, ώστε να βγάλω συμπεράσματα.

Θέλετε να πείτε ότι βρίσκετε δύσκολο κι ακατανόητο τον στίχο τον;
Νομίζω ότι οι περισσότεροι κοιτάζουν να κάνουν σήμερα δύσκολο τραγούδι κι ύστερα του κολλάνε μια ρετσινιά - έντεχνο, κουλτουριάρικο, ποιοτικό- για να καπηλευτούν και να κερδίσουν μια μερίδα κόσμου. Φτάσαμε να θεωρούμε ποιοτικό το ακατανόητο, ενώ θα ’πρεπε να θεωρούμε το απλό, το κατανοητό. Κι όλα αυτά τα βάζουνε κάτω από την ταμπέλα «λαϊκό τραγούδι». Προς Θεού, είναι δυνατόν να λες «λαϊκό τραγούδι» κι ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει να είναι ο λαός;

Πείτε μου ένα συνθέτη που δέχεστε ανεπιφύλακτα.
Ό Άκης Πάνου. Είναι ένας μεγάλος συνθέτης και στιχουργός.

Ποιες είναι οι φωνές που ξεχωρίζετε;
Για μένα, η θηλυκιά φωνή της δεκαετίας είναι η Χάρις Αλεξίου. Κι απ’ τις αρσενικές φωνές, αυτός που με συγκινεί, παρόλο που λέει ερωτικό τραγούδι, είναι ο Γιάννης Πάριος.
 

Για τον Μπιθικώτση ποια γνώμη έχετε; Είχε πει κάποτε ότι σεις είστε... τραγουδιστικά ο αρχηγός της Χωροφυλακής κι αυτός της Αστυνομίας Πόλεων. 
Καλά, βλακείες του Μπιθικώτση. Ήθελε να πει ότι εγώ είμαι ο τραγουδιστής των επαρχιωτών κι αυτός των αστών, που τον ακούνε οι κυρίες. Μια ζωή βλάκας ήτανε.

Εννοούσα ως φωνή.
Φωνή ωραία είναι. Το μυαλό του είναι κακό. Κουτοπόνηρος κι επιδειξίας. Βγήκε στην τηλεόραση κι έκανε επίδειξη των περιουσιακών του στοιχείων. Ένας τραγουδιστής που καταξιώθηκε από τον λαό, δεν μπορεί να είναι προκλητικός Εμένα ο κόσμος με θεωρεί τον πιο δικό του τραγουδιστή γιατί με βλέπει με παντελόνι ίδιο με το δικό του και μπορεί να με πλησιάσει ο καθένας.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος υπήρξε ένα τραγουδιστικό είδωλο κάποια εποχή. Τι πιστεύετε γι' αυτόν;
Εμένα δεν με συγκίνησε ποτέ. Καμιά φράση του.

Καζαντζίδης: «Μια ζωή βλάκας ήτανε ο Μπιθικώτσης. Κουτοπόνηρος και επιδειξίας» Facebook Twitter
Από αριστερά: Νταλάρας, Άκης Πάνου, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Γιώργος Λιάνης


Για τον Νταλάρα τι θα λέγατε;
-Έχει πει τραγούδια όπου, σε ορισμένα σημεία, η προσπάθεια του τραγουδιστή είναι συγκλονιστική. Και η χροιά της φωνής του είναι ωραία

Ποιά είναι η γνώμη σας για τη Φαραντούρη;
Είναι μια επαναστατική φωνή. Δεν ξέρω αν της είπαν να τραγουδάει έτσι ή αν έχει βιώματα επαναστατικά μέσα της. Της λείπει, πάντως, η άρθρωση.

-Για τη Μοσχολιού;
Έχει πει κατά καιρούς τραγούδια που ήταν γάντι στον λαιμό της. Αλλά πειραματίστηκε με πολλά πράγματα, που την έκαναν να ξεφύγει απ’ το στοιχείο της. 

Ήθελα, τέλος, να μου πείτε τη γνώμη σας για τη Μαρινέλλα.
Είναι μεγάλη καλλιτέχνις, είναι μεγάλη αρτίστα. Όσα επαινετικά λόγια μπορεί να πει κανείς για μια τραγουδίστρια, χωράνε στο όνομα Μαρινέλλα.

Η σχέση σας με τη Μαρινέλλα είναι ένα κεφάλαιο του μύθου σας. Ο κόσμος θέλει να πιστεύει σ' ένα μεγάλο έρωτα, που σας έκανε να εγκαταλείψετε τα πάντα, που σας άφησε αθεράπευτα πληγωμένο, όταν η ιστορία σας τέλειωσε.
Με τη Μαρινέλλα γνωριστήκαμε όταν πρωτοδούλεψα στη Θεσσαλονίκη το ’56, δεθήκαμε," κατεβήκαμε στην Αθήνα και συνεργαστήκαμε κάπου δέκα χρόνια. Σαν ζευγάρι καλλιτεχνικό οπωσδήποτε διαπρέψαμε, δεν υπήρχαν μεταξύ μας ζήλιες, καβγάδες, είχαμε συνεννόηση με τα μάτια. Στη ζωή όμως δεν ταιριάζαμε. Ο γάμος μας κράτησε απ’ το '63 ως το *65 κι αιτία του χωρισμού μας ήταν η απόφασή μου να σταματήσω απ’ τα κέντρα. Η Μαρινέλλα μού είχε δηλώσει πως δεν είναι διατεθειμένη ν’ αφήσει την καριέρα της.

Ήταν, ωστόσο, αυτό που λέμε «η γυναίκα της ζωής σας»;
Μπορεί, για ένα διάστημα. Αλλά ότι απομονώθηκα επειδή χωρίσαμε και όλα τ’ άλλα που είπατε, όχι, είναι υπερβολές. Εξάλλου είμαστε φίλοι με τη Μαρινέλλα.

_________

Όλγα Μπακομάρου, Ωσεί παρόντες, 26 συνεντεύξεις, εκδ. Αρμός.

 

Βιβλίο
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Συγγραφείς/ Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / 8 Έλληνες συγγραφείς ξαναγράφουν τους μύθους και τις παραδόσεις

Η Λυσιστράτη ερμηνεύει τις ερωτικές σχέσεις του σήμερα, η Ιφιγένεια διαλογίζεται στην παραλία και μια Τρωαδίτισσα δούλα γίνεται πρωταγωνίστρια: 8 σύγχρονοι δημιουργοί, που συμμετέχουν με τα έργα τους στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, συνομιλούν με τα αρχαία κείμενα και συνδέουν το παρελθόν με επίκαιρα ζητήματα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζούντιθ Μπάτλερ: «Θέλουμε να ζήσουμε με ανοιχτή ή με κλειστή καρδιά;»

Τζούντιθ Μπάτλερ / «Θέλουμε να ζήσουμε με ανοιχτή ή με κλειστή καρδιά;»

Μια κορυφαία προσωπικότητα της σύγχρονης παγκόσμιας διανόησης μιλά στη LiFO για τo «φάντασμα» της λεγόμενης ιδεολογίας του φύλου, για το όραμα μιας «ανοιχτόκαρδης κοινωνίας» και για τις εμπειρίες ζωής που της έμαθαν να είναι «ένας άνθρωπος ταπεινός και ταυτόχρονα θαρραλέος».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντίνος Κονόμος

Βιβλίο / «Ο κύριος διευθυντής (καλό κουμάσι) έχει αποφασίσει την εξόντωσή μου…»

Ο Ντίνος Κονόμος, λόγιος, ιστοριοδίφης και συγγραφέας, υπήρξε συνεχιστής της ζακυνθινής πνευματικής παράδοσης στον 20ό αιώνα. Ο συγγραφέας Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής παρουσιάζει έργα και ημέρες ενός ανθρώπου που «δεν ήταν του κόσμου τούτου».
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Δ. ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ
Η ζωή του Καζαντζάκη σε graphic novel από τον Αλέν Γκλικός

Βιβλίο / Ο Νίκος Καζαντζάκης όπως δεν τον είχαμε ξαναδεί σε ένα νέο graphic novel

Ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος συγγραφέας Αλέν Γκλικός καταγράφει την πορεία του Έλληνα στοχαστή στο graphic novel «Καζαντζάκης», όπου ο περιπετειώδης και αντιφατικός φιλόσοφος και μυθιστοριογράφος ψυχαναλύεται για πρώτη φορά και συστήνεται εκ νέου στο ελληνικό κοινό.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
«Πετρίτης»: Το πιο γρήγορο πουλί στον κόσμο και η άγρια, αδάμαστη ομορφιά του

Ηχητικά Άρθρα / Πετρίτης: Το πιο γρήγορο πουλί στον κόσμο και η άγρια, αδάμαστη ομορφιά του

Ο Τζoν Άλεκ Μπέικερ αφιέρωσε δέκα χρόνια από τη ζωή του στην παρατήρηση ενός πετρίτη και έγραψε ένα από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία της αγγλικής λογοτεχνίας – μια από τις σημαντικότερες καταγραφές της άγριας ζωής που κινδυνεύει να χαθεί για πάντα. Κυκλοφόρησε το 1967 αλλά μόλις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι κριτικοί και το κοινό το ανακάλυψαν ξανά.
M. HULOT
Μπενχαμίν Λαμπατούτ: «Ας μην αφήνουμε τον Θεό στους πιστούς» 

Βιβλίο / Μπενχαμίν Λαμπατούτ: «Αν αξίζει ένα πράγμα στη ζωή, αυτό είναι η ομορφιά»

Εν όψει της εμφάνισής του στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στις 21 Μαΐου, ο Λατινοαμερικανός συγγραφέας-φαινόμενο Μπενχαμίν Λαμπατούτ μιλά στη LiFO για τον ρόλο της τρέλας στη συγγραφή, τη σχέση επιστήμης και λογοτεχνίας και το μεγαλείο της ήττας – και δηλώνει ακόμα φανατικός κηπουρός και εραστής της φύσης.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Το πίσω ράφι/ Άντονι Μπέρτζες: «Έρνεστ Χέμινγουεϊ»

Το Πίσω Ράφι / Ο Χέμινγουεϊ ήταν ένας φωνακλάς νταής αλλά κι ένας σπουδαίος συγγραφέας του 20ού αιώνα

Η βιογραφία «Έρνεστ Χέμινγουεϊ - Μια ζωή σαν μυθοπλασία» του Βρετανού συγγραφέα Άντονι Μπέρτζες αποτυπώνει όχι μόνο την έντονη και περιπετειώδη ζωή του κορυφαίου Αμερικανού ομοτέχνου του αλλά και όλο το εύρος της αντιφατικής προσωπικότητάς του.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
21η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Βιβλίο / 21η ΔΕΒΘ: Εξωστρέφεια και καλύτερη οργάνωση αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν

Απολογισμός της 21ης ΔΕΒΘ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του νεοσύστατου ΕΛΙΒΙΠ. Σε ποιο βαθμό πέτυχε τους στόχους της και ποια στοιχήματα μένει ακόμα να κερδίσει;
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Η ποίηση όχι μόνο αλλάζει τον κόσμο, τον δημιουργεί» ​​​​​​/Μια νέα ανθολογία ελληνικής queer ποίησης μόλις κυκλοφόρησε στα ισπανικά /11 Έλληνες ποιητές σε μια νέα ισπανική queer ανθολογία /Queer ελληνική ποίηση σε μια νέα δίγλωσση ισπανική ανθολογία

Βιβλίο / Μια Ισπανίδα καθηγήτρια μεταφράζει ελληνική queer ποίηση

Η María López Villalba, καθηγήτρια Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγα, μετέφρασε 11 ελληνικά ποιήματα, σε μια πρόσφατη ανθολογία που προσφέρει στο ισπανόφωνο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τη σύγχρονη ελληνική queer –και όχι μόνο– ποίηση.
M. HULOT
«Κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε όλοι μια μονστέρα στο σαλόνι»

Βιντσέντζο Λατρόνικο / «Κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε όλοι μια μονστέρα στο σαλόνι»

Ο Ιταλός συγγραφέας και υποψήφιος για το βραβείο Booker, Βιντσέντζο Λατρόνικο, μιλά στη LIFO για το πολυσυζητημένο βιβλίο του «Τελειότητα», στο οποίο αποτυπώνει την αψεγάδιαστη αλλά ψεύτικη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς ψηφιακών νομάδων στην Ευρώπη, καθώς και τη μάταιη αναζήτηση της ευτυχίας στην ψηφιακή εποχή.
M. HULOT
Μεσσαλίνα: Ακόλαστη μέγαιρα ή πολύ έξυπνη για την εποχή της;

Ηχητικά Άρθρα / Μεσσαλίνα: Ακόλαστη μέγαιρα ή πολύ έξυπνη για την εποχή της;

Το όνομά της έχει συνδεθεί με την εικόνα μιας αδίστακτης, σεξουαλικά ακόρεστης και επικίνδυνης γυναίκας. Ένα νέο βιβλίο, όμως, έρχεται να αμφισβητήσει αυτή τη στερεοτυπική αφήγηση και να φωτίσει μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Rene Karabash

Βιβλίο / Rene Karabash: «Θέλω πίσω τη γυναικεία δύναμη που μου στέρησαν οι άνδρες»

Η Βουλγάρα συγγραφέας Rene Karabash μιλά για το μυθιστόρημά της «Ορκισμένη», που τιμήθηκε με το βραβείο Ελίας Κανέτι, και στο οποίο εστιάζει στην ιστορία των «ορκισμένων παρθένων» γυναικών των Βαλκανίων που επέλεξαν να ζήσουν ως άνδρες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δυο γυναίκες συγγραφείς αποκαλύπτουν τα κρυφά μυστικά της γραφής

Βιβλίο / Όλες οι γυναίκες του κόσμου στο νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Στο «Μακρύ ταξίδι της μιας μέσα στην άλλη», η μητρότητα γίνεται ο συνδετικός κρίκος που ενώνει όλες τις μητέρες και όλες τις κόρες με τις γυναίκες της Ιστορίας που θαυμάσαμε, αλλά και τις ανώνυμες «Παναγίες» που κράτησαν στους ώμους τους τα βάρη της ανθρωπότητας.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
«Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Βιβλίο / «Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Στο νέο του βιβλίο, «Lost Things Found», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Hyper Hypo, ο εικαστικός φωτογράφος Αντώνης Θεοδωρίδης εξερευνά τον μαγικό κόσμο της υπαίθριας αγοράς του Ελαιώνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Ντιντιέ Εριμπόν: «Καιρός για ένα κίνημα των ηλικιωμένων!»

Ντιντιέ Εριμπόν / Ντιντιέ Εριμπόν: «Να πάψουμε να βλέπουμε τους ηλικιωμένους ως κοινωνικούς παρίες»

Από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς σύγχρονους Γάλλους στοχαστές, ο Ντιντιέ Εριμπόν συνδύασε στα βιβλία του τα δύσκολα βιώματα της νεότητάς του με μια εμπεριστατωμένη, αλλά και εικονοκλαστική, κοινωνικοπολιτική «ακτινογραφία» της γαλλικής κοινωνίας. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κεχαγιάς

Βιβλίο / «Το να εκδίδεις βιβλία στην Ελλάδα είναι σαν να παίζεις στο καζίνο»

Η Γεννήτρια είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος αφιερωμένος στη σύγχρονη λογοτεχνία. Ο εκδότης της, συγγραφέας και μεταφραστής, Παναγιώτης Κεχαγιάς, μιλά για τις δυσκολίες και τις χαρές του εγχειρήματος, για το πώς σκοπεύει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής αγοράς, καθώς και για τους πρώτους τίτλους που ετοιμάζεται να εκδώσει.
M. HULOT
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: «Ακούμε συνεχώς για ανάπτυξη, χωρίς να διερευνάται τι είναι το "καλό"»

Οι Αθηναίοι / Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: «Ακούμε συνεχώς για ανάπτυξη, χωρίς να διερευνάται τι είναι το "καλό"»

Η εκτέλεση του Μπελογιάννη τον έκανε αριστερό. Η αυτοκτονία του Νίκου Πουλαντζά, μπροστά στα μάτια του, τον καθόρισε. Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, αφηγείται το προσωπικό του ταξίδι και την πνευματική περιπέτεια μιας ολόκληρης εποχής, από τη διανόηση του Παρισιού μέχρι τους δρόμους της πολιτικής και τις αίθουσες των πανεπιστημίων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Έλλη Σκοπετέα: Tο ανατρεπτικό έργο μιας ιστορικού που έφυγε νωρίς

Βιβλίο / Έλλη Σκοπετέα: Tο ανατρεπτικό έργο μιας ιστορικού που έφυγε νωρίς

Δεν υπάρχει μελέτη για τον ελληνικό εθνικισμό που να μην έχει αναφορές στο έργο της. Η επανακυκλοφορία του βιβλίου της «Το “Πρότυπο Βασίλειο” και η Μεγάλη Ιδέα» από τις εκδόσεις Νήσος συνιστά αναμφίβολα εκδοτικό γεγονός.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

σχόλια

6 σχόλια
Μιλάει για τον Μπιθικώτση αυτός που το έπαιζε και καλά το παιδί του λαού, ο εκμεταλευτής των εκμεταλευτών, αυτός που η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου τον έλεγε Σατανά και και παλιάνθρωπο και ένα σωρό άλλα στην αυτοβιογραφία της, αρκεί να διαβάσει κανείς το βιβλίο η γιαγιά μου η Ευτυχία της Ρέας Μανέλη που ήταν εγγονή της. Της έπαιρνε τα τραγούδια μπιτ παρά που την εκβίαζε χύμα και ήταν ένας ελεϊνός σαν άνθρωπος και ένας αλήτης σύμφωνα με την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που όταν πήγαινε σπίτι της για τραγούδια έλεγε πάλι ήρθες Σατανά παλιάνθρωπε να μου πιεις το αίμα; για να μην αναφέρω τον Τσιτσάνη που καρπώθηκε τα καβουράκια που δεν ήταν δικό του τραγούδι αλλά της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που το έγραψε σε ένα πακέτο τσιγάρα καθώς και το απόψε στις στις ακρογιαλιές, ακρογιαλιές δειλινά είναι κλεμμένα τραγούδια του Τσιτσάνη δεν είναι δικά του είναι ξένα απλά το μόνο που έκανε είναι να παίζει τις χαμηλές νότες δυνατά δηλαδή τις ψηλές και τα τις μπάσες απαλά απαλά αυτή ήταν η καινοτομία του στο Ρεμπέτικο αλλιώς έκλεψε πανπολλα τραγούδια της Σμύρνης και άλλων συνθετών εκτός της Ευτυχία Παπαγιαννοππύλου.
Κάτσε-κάτσε...Δανίκας ήταν μπήξε και δείξε επειδή έβγαλε τον Παπαδόπουλο να μιλάει για το μουνί αλλά όταν βγαίνουν τα άπλυτα και τα ξεμαλλιάσματα της show-biz είναι δημοσιογραφική επιτυχία και διαμάντι;
Τεραστια φωνη ο Καζατζιδης αλλα υπαρχουν και γουστα. Για μενα πχ η φωνη του Μπιθικωτση ειναι ανωτερη. Οσο για τον χαρακτηρα θεωρω τον Καζατζιδη δυστροπο με κολληματα και απωθημενα, ουδείς αλανθαστος.Αν εχει πει πχ 100 τραγουδια τα 10 ακουγονται. Αυτο βεβαια ισχυει για ολους. Γενικα στις συνεντευξεις του ο Καζατζιδης βγαζει μια ξυνιλα σχεδον για ολους κατι που τον κατεβαζει σαν χαρακτηρα. Δεν ειναι αυτο που λεμε γεματος απτη ζωη και ανοιχτοχερης στα συναισθηματα.
«Μια ζωή βλάκας ήτανε ο Μπιθικώτσης. Κουτοπόνηρος και επιδειξίας» Πηγή: www.lifo.grΚρίμα (εφόσον αποδίδονται τα λόγια του Καζαντζίδη με ακρίβεια).Γιατί, ο Καζαντζίδης μπορεί να αγαπήθηκε πάρα πολύ - και δίκαια - σαν τραγουδιστής, αλλά και αυτός σαν άνθρωπος δεν ήταν τέλειος για να μιλάει έτσι.Ας θυμηθούμε τι του έχει προσάψει η Μοσχολιού και την διαμάχη/καπηλεία του Νικολόπουλου.Ουδείς "θεός" για να ψέγει τους άλλους αφ' υψηλού.
Από τη στιγμή που λατρεύτηκε και συνεχίζει να λατρεύεται σαν "Θεός", είχε το δικαίωμα να μιλάει.Και μάλιστα κρίνοντας άλλους "Θεούς" και "Θεές".Δεν «χάιδευε» αυτιά.Και ναι ο Καζαντζίδης είχε την δική του φιλοσοφία και κοσμοθεωρία, αλλά (και) για όλο αυτό ήταν ο Καζατζίδης.Δεν θα ξεχάσω την κουταμάρα που ξεστόμισε ο Μπιθικώτσης, όταν τον ρώτησαν τι έκανε τα χρόνια της δικτατορίας, απαντώντας ότι δεν θυμάται γιατί τότε ήταν ερωτευμένος...!Όμως μην αρπαζόμαστε από μια και μόνο, συγκεκριμένη φράση. Έκρινε και πολλούς άλλους, δίκαια.Υ.Γ.: Κανείς δεν είναι τέλειος. Και συνήθως όσοι έχουν κάνει προσωπικά λάθη είναι εκείνοι, εκ πείρας, που τα διακρίνουν στους άλλους.
Τα "θεϊλίκια" μας φάγανε αλλά μυαλό δεν βάζουμε.Π.χ. Τσίπρας-Μητσοτάκης χθες, που ξεφτίλισαν το επίπεδο της Πολιτικής.Αλλά σε κάποιους απευθύνονται, που τους αρέσει αυτό το επίπεδο της ψευτομαγκιάς. Της ιδεολογικής ή κοινωνικής ψευτομαγκιάς. Και εκλέγουν από τον Τσίπρα και - εσχάτως - τον Μητσοτάκη, μέχρι τον Πολλάκη και τον Ψινάκη ! Και βλέπουμε τα χάλια μας, αλλά νόηση μηδέν. Όσο για τον Μπιθικώτση, επιτέλους, ό, τι και να έκανε ή είπε αυτός και δίκαια κατηγορείται, τώρα κρίνεται ο Καζαντζίδης, δεν κάνουμε συμψηφισμούς σε μεσημεριανάδικο ! Και είναι διαφορετικό να διακρίνεις τα λάθη των άλλων βασιζόμενος στην εμπειρία των προσωπικών σου λαθών και άλλο να το λες δημόσια και προσβλητικά.Νομίζω μιλάμε σαν ενήλικοι ! Και που - παρεμπιπτόντως - δεν "κάναμε και δυο χρόνια στο Αιγάλεω", αλλά γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε λαϊκή συνοικία που ο Καζαντζίδης ερχόταν και τα 'πινε. Αλλά όχι και να τον θεοποιήσουμε !