Το πρώτο τεύχος μιας συνεργασίας για την εξωστρέφεια της αρχιτεκτονικής και του design

τευχος Facebook Twitter
To πρώτο τεύχος του ATHENS DΕSIGN MAP
0


 

ΜΠΑΤΖΩΚΑΣ
Βασίλης Μπαρτζώκας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ LIFO ΚΑΙ DESIGN AMBASSADOR στον Design Χάρτη της Αθήνας. Τι θέση περιμένουμε να έχει η αρχιτεκτονική στη ζωή μας τώρα;


Το τεύχος “Athens Design Map”, η πρώτη συνεργασία της LIFO με την εταιρεία Design Ambassador, έρχεται να δώσει τις απαντήσεις.


Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει εν μέσω καραντίνας, όσο παράλληλα προσδοκά ένα νέο τρόπο ζωής μετά την πανδημία, οι αρχιτέκτονες έρχονται να εκθέσουν τη σκέψη τους ως ήρωες που «δημιουργούν» αρχιτεκτονική - ή ως μέρος της αρχιτεκτονικής και χωρικής παραγωγής, η οποία συνδιαμορφώνεται από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.


Παράλληλα παρουσιάζονται απόψεις και προτάσεις ανθρώπων από τον κόσμο των υλικών και των επενδύσεων.


Την επιμέλεια του τεύχους, ανέλαβε η Design Ambassador, η εταιρεία που εδώ και 20 χρόνια αφιερώνεται στην προώθηση της ελληνικής αρχιτεκτονικής και του design, μέσα από θεσμούς όπως η πλατφόρμα archisearch.gr και η ημερίδα ΕΣΩ.


Η άποψη της LIFO πάνω σε θέματα πόλης και αρχιτεκτονικής διαχρονικά συναντά την εξειδίκευση της design Ambassador. Σκοπός της συνεργασίας είναι η δημιουργία μίας σειράς από τεύχη που θα απελευθερώσουν το αρχιτεκτονικό έντυπο από τον καθαρά κλαδικό του χαρακτήρα και θα επαναφέρουν τη συζήτηση για την αρχιτεκτονική στον πρώτο και τελικό της αποδέκτη, τον άνθρωπο και την κοινωνία.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΔΩ

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βιρτουόζος του χρώματος India Mahdavi παρουσιάζει το καινούργιο της λεύκωμα

Design / India Mahdavi: Η διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας, σχεδιάστρια και σκηνογράφος έρχεται στην Αθήνα

Με την αφορμή των εγκαινίων της νέας της έκθεσης στην Carwan Gallery του Πειραιά, η βιρτουόζος του χρώματος θα παρουσιάζει επίσης το καινούργιο της λεύκωμα στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ενριέτα Χάουαρντ: Η υπέροχη βίλα της ερωμένης του Γεωργίου Β' που άφησε τον δυνάστη σύζυγό της

Design / Ενριέτα Χάουαρντ: Αποκαταστάθηκε η εντυπωσιακή βίλα της ερωμένης του Γεωργίου Β'

Η Ενριέτα Χάουαρντ ξέφυγε από τα νύχια του μέθυσου, σπάταλου πρώτου συζύγου της και από τα καθήκοντά της ως ερωμένης του Γεωργίου Β', για να χτίσει ένα καταφύγιο μέσα σε ένα μικροσκοπικό κλασικό τοπίο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
39’ λεπτά με το δίδυμο του Myran

Design / Myran: Το δίδυμο που σύστησε το σκανδιναβικό design στην Αθήνα

Ο Σουηδός Martin Olofsson εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όταν η πόλη αναγνώριζε μόνο το ιταλικό design. Μαζί με την Αγγελική Παπαβασιλείου είδαν μέσα στα χρόνια της πανδημίας τους Αθηναίους να ανακαλύπτουν μερικά από τα πιο εμβληματικά αντικείμενα του σκανδιναβικού design και να ανανεώνουν τους καναπέδες τους μαζικά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η εμβληματική Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας ανοίγει στο κοινό στις 17 Σεπτεμβρίου 2022

Design / Η εμβληματική Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας ανοίγει σύντομα για το κοινό

Η BnF ανοίγει τις πόρτες της σε αναγνώστες, ερευνητές, λάτρεις της Ιστορίας, της τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και σε επισκέπτες που επιθυμούν να μελετήσουν τους θησαυρούς των εγκυκλοπαιδικών συλλογών που δημιούργησαν οι βασιλείς της Γαλλίας από το τέλος του Μεσαίωνα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο οίκος Balenciaga ντύνει ολόκληρο το κατάστημά του με ροζ faux γούνα

Design / Ο οίκος Balenciaga ντύνει ολόκληρο το κατάστημά του με ροζ faux γούνα

Ο οίκος μόδας Balenciaga μεταμόρφωσε το κατάστημά του στη Mount Street στο Λονδίνο καλύπτοντας το εσωτερικό με faux γούνα σε έντονη ροζ απόχρωση και δημιουργώντας μια μαξιμαλιστική διακόσμηση, με αφορμή το λανσάρισμα της συλλογής «Le Cagole».
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ