Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter
0

Συναντώντας όλο και πιο συχνά το όνομα αυτό σε σημαντικά πρότζεκτ, θελήσαμε να μας πει μερικά λόγια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δαυίδ Καμχής. 

— Κύριε Καμχή, μιλήστε μας για την εταιρεία σας και το όραμά της.

Η ιστορία μας ξεκινάει τη δεκαετία του 1970, με την ίδρυση της εταιρείας μας από τον πατέρα μου Ηλία Καμχή, ο οποίος, για τα δεδομένα της εποχής, ήταν πρωτοπόρος στην προσέγγιση και εκτέλεση ενός έργου σκίασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν σημαντικό κύκλο συνεργατών, αποτελούμενο κυρίως από αρχιτέκτονες, τεχνικές εταιρείες και ξενοδοχειακές μονάδες.


Προσωπικά, αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Μηχανολογία στην Αγγλία, αποφάσισα να εξειδικευτώ στη σχεδίαση και κατασκευή αρχιτεκτονικών εφελκυόμενων μεμβρανών (tensile membrane structures). Έτσι, ο επόμενος σταθμός μου ήταν το Bauhaus Institute of Membrane Structures στο Ντεσάου της Γερμανίας, απ’ όπου και αποφοίτησα ως MSc Archineer, έναν τίτλο που έχει πατεντάρει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και ουσιαστικά αποτελεί τον συνδυασμό των λέξεων «architect» και «engineer». 

Έχοντας εξειδικευτεί, πλέον, ως εταιρεία στις αρχιτεκτονικές εφελκυόμενες μεμβράνες, έχουμε τη δυνατότητα να αναλαμβάνουμε έργα μεγάλου βεληνεκούς, καλύπτοντας όλα τα στάδια ενός τέτοιου έργου: από την αναλυτική σχεδίαση και τη στατική μελέτη έως το project management και την εγκατάσταση.


Μπήκα στην εταιρεία το 2006 και πήρα το τιμόνι της το 2010, με το όραμά μας να είναι πάντα το ίδιο, η σχεδίαση και εφαρμογή tailor-made συστημάτων σκίασης, δίνοντας λύση στα πιο απαιτητικά πρότζεκτ, χρησιμοποιώντας παράλληλα μόνο κορυφαία υλικά. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο παραπάνω κύκλος συνεργατών και πελατών να γιγαντωθεί και να φτάσουμε στο σημείο όπου είμαστε σήμερα. 

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

—  Ποια είναι τα βασικά προϊόντα και οι υπηρεσίες σας;

Δαυίδ Καμχής
Δαυίδ Καμχής

Έχοντας εξειδικευτεί, πλέον, ως εταιρεία στις αρχιτεκτονικές εφελκυόμενες μεμβράνες, έχουμε τη δυνατότητα να αναλαμβάνουμε έργα μεγάλου βεληνεκούς, καλύπτοντας όλα τα στάδια ενός τέτοιου έργου: από την αναλυτική σχεδίαση και τη στατική μελέτη έως το project management και την εγκατάσταση. Φυσικά, το βασικό προϊόν από το οποίο ξεκινήσαμε και ήταν η βάση για όλα τα επόμενα είναι οι τέντες. Στη συνέχεια, εμπλουτίσαμε την γκάμα μας με βιοκλιματικές πέργκολες, εξειδικευμένες ομπρέλες, συστήματα προσόψεων για σκίαση και εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και με συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου. Επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τους συνεργάτες μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την αποκλειστική συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαϊκούς οίκους που καλύπτουν τους παραπάνω τομείς, όπως ο αυστριακός οίκος Wo & Wo (τέντες και σκίαση προσόψεων), ο γερμανικός οίκος Caravita (ομπρέλες), ο βελγικός οίκος Renson (πέργκολες) και ο ιταλικός οίκος Giulio Barbieri (κατασκευές pop-up).


Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ γρήγοροι, ήταν εμφανές ότι ένας πελάτης δεν θέλει να μπλέκει με πολλούς προμηθευτές, αλλά προτιμάει να δουλέψει με κάποιον που θα του προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις. Έτσι, προσαρμοστήκαμε απόλυτα σε αυτήν τη λογική και πλέον, αν π.χ κατασκευάσουμε μια πέργκολα, μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με περιμετρικά τζάμια, συστήματα θέρμανσης και φωτισμού, deck, ακόμα και με ηχεία.  

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

—  Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;

Μόλις ολοκληρώσαμε την κατασκευή του νέου χώρου παραγωγής μας στο Μοσχάτο, όπου γίνεται κυρίως η σχεδίαση των πρότζεκτ, η επεξεργασία και ραφή των υφασμάτων, καθώς και η συναρμολόγηση των συστημάτων. Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός high-tech showroom, που θα συνδυάζει συστήματα σκίασης, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και όλα αυτά με έξυπνους τρόπους χειρισμού. Το βασικό και μόνιμο σχέδιό μας, πάντως, είναι η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού και η προσαρμογή του στις μονίμως αυξανόμενες απαιτήσεις, καθώς η τεχνολογία και το design τρέχουν ασταμάτητα. Η εκπαίδευση αυτή είναι το κλειδί για κάθε παραπάνω βήμα. Με το πελατολόγιο που έχουμε (Costa Navarino, Grecotel, Stavros Niarchos Foundation, Four Seasons, BMW, Nikki Beach, Unilever, Vodafone, ΟΠΑΠ, Samsung, TUI Cruises κ.ά.), η λέξη «εφησυχασμός» μάς είναι άγνωστη, καθώς οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. 

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

Μeet our company:

www.kamxis.gr

www.kamchis.com

Facebook & Instagram 
 

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αίθουσες του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας στο φως

Αποκλειστικό / Οι αίθουσες του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας στο φως

Mε την πρόσφατη παραχώρησή του από την ΕΤΑΔ στον δήμο Πεντέλης, το θρυλικό Καστέλο της Ροδοδάφνης παύει να είναι κτίριο-φάντασμα και μετατρέπεται σε πολυχώρο πολιτισμού, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
yf

Design / Potiropoulos+Partners: Πώς «γεννήθηκε» το νέο ερευνητικό κέντρο και ποια είναι η φιλοσοφία της καινοτομίας αυτής

Το διακεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο παρουσίασε τη δική του in house Research+Design «ομάδα» με την ονομασία «p+R+D», κατά τα πρότυπα των διεθνών αρχιτεκτονικών γραφείων.
THE LIFO TEAM
Με έμπνευση από τις τέντες της Ασίας το φετινό περίπτερο Serpentine

Design / Με έμπνευση από τις τέντες της Ασίας: Αυτό είναι το περίπτερο Serpentine για το 2025

Η πρωτοποριακή αυτή ανάθεση, που ξεκίνησε το 2000 με τη Ζάχα Χαντίντ και παρουσίασε μέσα από τα pavilions μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς αρχιτεκτονικής, γιορτάζει τα 25 της χρόνια.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Design / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ώρα για Comicdom CΟΝ 2025 / Comicdom CΟΝ Athens 2025: Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Design / Comicdom CΟΝ Athens 2025: Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κόμικς στην Ελλάδα επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από 16 έως 18 Μαΐου, φιλοξενώντας 180 Έλληνες και ξένους καταξιωμένους δημιουργούς. Δείτε όλα τα highlights του φετινού προγράμματος.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Χάρρυ Σάξον: «Η ιστορία δικαιώνει τους αδικημένους»

Graphic Novel / Χάρρυ Σάξον: «Οι τρανς άντρες υπάρχουμε κι ας το αγνοεί πολύς κόσμος»

Με αφορμή την παρουσίαση του queer κόμικ του «Ο Τηλέμαχος και το Δέρας» στο 9ο Comic Con, ο Χάρρυ Σάξον μιλά για την επιστροφή του μετά από απουσία 13 ετών, για το ταξίδι της φυλομετάβασής του, και για την παρουσία όλων και περισσότερων ΛΟΑΤΚΙ+ δημιουργών στον χώρο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι με κήπο που θυμίζει Μπαλί και έχει στην ταράτσα θερινό

Design / Ένα σπίτι με κήπο που θυμίζει Μπαλί και έχει στην ταράτσα θερινό

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της Ήρας Κατσαντώνη και του Αλέξανδρου Πάτση στο Μετς κι ανακαλύπτει έναν αναπάντεχο χώρο με μία «κρεμαστή» κουζίνα που δεσπόζει και γωνιές μυστικές που οδηγούν στη «Χώρα των Θαυμάτων».
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ξενοδοχείο Βύρων στην Αιόλου: ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Αθήνας ξαναγεννιέται

Ξενοδοχείο Βύρων / Ένα από τα πιο παλιά κτίρια της Αιόλου ξαναγεννιέται

Η είδηση της αποκατάστασης του ξενοδοχείου Βύρων μάς πάει πίσω στον χρόνο, μεταξύ 1840 και 1860, τότε που η οδός Αιόλου άκμαζε εμπορικά και ήταν ο δρόμος με τα περισσότερα και τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης. Η LiFO παρουσιάζει τα σχέδια της αποκατάστασης ενός από τα παλαιότερα σωζόμενα κτίρια της Αθήνας, η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ