AΥΡΙΟ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter
0

Συναντώντας όλο και πιο συχνά το όνομα αυτό σε σημαντικά πρότζεκτ, θελήσαμε να μας πει μερικά λόγια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δαυίδ Καμχής. 

— Κύριε Καμχή, μιλήστε μας για την εταιρεία σας και το όραμά της.

Η ιστορία μας ξεκινάει τη δεκαετία του 1970, με την ίδρυση της εταιρείας μας από τον πατέρα μου Ηλία Καμχή, ο οποίος, για τα δεδομένα της εποχής, ήταν πρωτοπόρος στην προσέγγιση και εκτέλεση ενός έργου σκίασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν σημαντικό κύκλο συνεργατών, αποτελούμενο κυρίως από αρχιτέκτονες, τεχνικές εταιρείες και ξενοδοχειακές μονάδες.


Προσωπικά, αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Μηχανολογία στην Αγγλία, αποφάσισα να εξειδικευτώ στη σχεδίαση και κατασκευή αρχιτεκτονικών εφελκυόμενων μεμβρανών (tensile membrane structures). Έτσι, ο επόμενος σταθμός μου ήταν το Bauhaus Institute of Membrane Structures στο Ντεσάου της Γερμανίας, απ’ όπου και αποφοίτησα ως MSc Archineer, έναν τίτλο που έχει πατεντάρει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και ουσιαστικά αποτελεί τον συνδυασμό των λέξεων «architect» και «engineer». 

Έχοντας εξειδικευτεί, πλέον, ως εταιρεία στις αρχιτεκτονικές εφελκυόμενες μεμβράνες, έχουμε τη δυνατότητα να αναλαμβάνουμε έργα μεγάλου βεληνεκούς, καλύπτοντας όλα τα στάδια ενός τέτοιου έργου: από την αναλυτική σχεδίαση και τη στατική μελέτη έως το project management και την εγκατάσταση.


Μπήκα στην εταιρεία το 2006 και πήρα το τιμόνι της το 2010, με το όραμά μας να είναι πάντα το ίδιο, η σχεδίαση και εφαρμογή tailor-made συστημάτων σκίασης, δίνοντας λύση στα πιο απαιτητικά πρότζεκτ, χρησιμοποιώντας παράλληλα μόνο κορυφαία υλικά. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο παραπάνω κύκλος συνεργατών και πελατών να γιγαντωθεί και να φτάσουμε στο σημείο όπου είμαστε σήμερα. 

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

—  Ποια είναι τα βασικά προϊόντα και οι υπηρεσίες σας;

Δαυίδ Καμχής
Δαυίδ Καμχής

Έχοντας εξειδικευτεί, πλέον, ως εταιρεία στις αρχιτεκτονικές εφελκυόμενες μεμβράνες, έχουμε τη δυνατότητα να αναλαμβάνουμε έργα μεγάλου βεληνεκούς, καλύπτοντας όλα τα στάδια ενός τέτοιου έργου: από την αναλυτική σχεδίαση και τη στατική μελέτη έως το project management και την εγκατάσταση. Φυσικά, το βασικό προϊόν από το οποίο ξεκινήσαμε και ήταν η βάση για όλα τα επόμενα είναι οι τέντες. Στη συνέχεια, εμπλουτίσαμε την γκάμα μας με βιοκλιματικές πέργκολες, εξειδικευμένες ομπρέλες, συστήματα προσόψεων για σκίαση και εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και με συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου. Επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τους συνεργάτες μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την αποκλειστική συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαϊκούς οίκους που καλύπτουν τους παραπάνω τομείς, όπως ο αυστριακός οίκος Wo & Wo (τέντες και σκίαση προσόψεων), ο γερμανικός οίκος Caravita (ομπρέλες), ο βελγικός οίκος Renson (πέργκολες) και ο ιταλικός οίκος Giulio Barbieri (κατασκευές pop-up).


Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ γρήγοροι, ήταν εμφανές ότι ένας πελάτης δεν θέλει να μπλέκει με πολλούς προμηθευτές, αλλά προτιμάει να δουλέψει με κάποιον που θα του προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις. Έτσι, προσαρμοστήκαμε απόλυτα σε αυτήν τη λογική και πλέον, αν π.χ κατασκευάσουμε μια πέργκολα, μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με περιμετρικά τζάμια, συστήματα θέρμανσης και φωτισμού, deck, ακόμα και με ηχεία.  

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

—  Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;

Μόλις ολοκληρώσαμε την κατασκευή του νέου χώρου παραγωγής μας στο Μοσχάτο, όπου γίνεται κυρίως η σχεδίαση των πρότζεκτ, η επεξεργασία και ραφή των υφασμάτων, καθώς και η συναρμολόγηση των συστημάτων. Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός high-tech showroom, που θα συνδυάζει συστήματα σκίασης, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και όλα αυτά με έξυπνους τρόπους χειρισμού. Το βασικό και μόνιμο σχέδιό μας, πάντως, είναι η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού και η προσαρμογή του στις μονίμως αυξανόμενες απαιτήσεις, καθώς η τεχνολογία και το design τρέχουν ασταμάτητα. Η εκπαίδευση αυτή είναι το κλειδί για κάθε παραπάνω βήμα. Με το πελατολόγιο που έχουμε (Costa Navarino, Grecotel, Stavros Niarchos Foundation, Four Seasons, BMW, Nikki Beach, Unilever, Vodafone, ΟΠΑΠ, Samsung, TUI Cruises κ.ά.), η λέξη «εφησυχασμός» μάς είναι άγνωστη, καθώς οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. 

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

Μeet our company:

www.kamxis.gr

www.kamchis.com

Facebook & Instagram 
 

Design
0

AΥΡΙΟ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΣΩ 2023 MULTIVERSE: Η μεγαλύτερη γιορτή για την αρχιτεκτονική και το design έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2023 MULTIVERSE: Η μεγαλύτερη γιορτή για την αρχιτεκτονική και το design έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 η ημερίδα ΕΣΩ επιστρέφει, για 11η συνεχόμενη χρονιά, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να υποδεχθεί τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς αρχιτεκτονικής και δημιουργικής σκηνής γύρω από τη θεματική Multiverse.
NEWSROOM
Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα

Ρεπορτάζ / Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα;

Μία έρευνα της LiFO για τα «άτυχα» κτίρια της πόλης και για τις ιστορικές κατοικίες του Μεσοπολέμου που χάνονται εξαιτίας των κατεδαφίσεων που αυξάνονται ραγδαία. Ποιες είναι οι λύσεις για τη διάσωσή τους και γιατί δεν εφαρμόζονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ «Η μηχανή στην καρδιά του ανθρώπου»

Design / Η αέναη πρωτοπορία του Κωνσταντίνου Δοξιάδη

Αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά οράματα, καινοτόμοι σχεδιασμοί και τεχνολογικές ευτοπίες και δυστοπίες συνδιαλέγονται στην έκθεση «Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η μηχανή στην καρδιά του ανθρώπου» που παρουσιάζει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ