Έτσι θα μειώσουν κι άλλο το μισθό από το 2014

Έτσι θα μειώσουν κι άλλο το μισθό από το 2014 Facebook Twitter
1

Τα εργασιακά ήταν ένα από τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι χθες στη συνάντηση της Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας. Σύμφωνα με το Έθνος, συζητήθηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού ο οποίος θα γίνεται πλέον με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα περιλαμβάνει έξι άρθρα και θα προβλέπει πως για τη διαμόρφωση του νέου κατώτατου μισθού θα λαμβάνονται υπόψη μία σειρά από παράγοντες, όπως είναι η κατάσταση της οικονομίας, η ανταγωνιστικότητα αλλά και το ποσοστό ανεργίας.

Αυτό το σύστημα θα τεθεί για πρώτη φορά σε εφαρμογή από το 2017 και κατά τον κ. Βρούτση ως τότε δεν θα υπάρξουν ανατροπές. Όμως, με βάση το Μνημόνιο το 2014 θα υπάρχει νέα αξιολόγηση της διαδικασίας, ενώ οι δανειστές έχουν επανειλημμένα κάνει αναφορά στην κατάργηση των τριετιών.

Με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε έτους θα υπάρχει υπουργική απόφαση με το ύψος του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει το επόμενο έτος (ξεκινώντας από το 2017). Θα έχει προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και επιστημονικών φορέων και θα έχει συνταχθεί σχετικό πόρισμα με προτάσεις (οι οποίες ωστόσο δεν θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την πρόταση του υπουργού).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ιούνιος 2018:''Κύριε Υπουργέ,η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν αυξήθηκε όσο θα θέλαμε..''''Ώρα να στρογγυλέψουμε τον μισθό''....''Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος Τύπου της κυβέρνησης,ανέφερε πως,λόγω ανεπαρκούς ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης,ο κατώτατος μισθός από 01.01.2019 θα διαμορφώνεται στα 100ευρώ από 109 που ήταν το προηγούμενο έτος.''