Γεμίζει και πάλι η πλατεία Ταξίμ

Γεμίζει και πάλι η πλατεία Ταξίμ Facebook Twitter
5

Με το που έπεσε το βράδυ άρχισε να γεμίζει και πάλι από διαδηλωτές η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται και φωνάζουν συνθήματα για το πάρκο Γκεζί, καθώς ο Ερντογάν επιμένει στην κοπή των δέντρων και στα αναπτυξιακά σχέδια που έχει για το πάρκο.

Εν τω μεταξύ τα εκτεταμένα επεισόδια έχουν ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στην Τουρκία για τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού πριν από μερικές ημέρες μετά το νόμο που έφερε για τον περιορισμό του αλκοόλ, όταν είχε χαρακτηρίσει τους καταναλωτές αλκοολούχων ποτών «αλκοολικούς». «Εάν υπήρξαν κάποιοι που δυσαρεστήθηκαν, μπορώ να ζητήσω συγνώμη», είπε ο Ερντογάν, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Χαμπέρτούρκ.

Για τις διαδηλώσεις είπε ότι δεν έχουν στην ουσία σχέση με το πάρκο Γκεζί αλλά θέλουν να μειώσουν τη δύναμη του κόμματός του και έριξε το ανάθεμα στα social media, λέγοντας ότι «το twitter είναι το μεγαλύτερο βάσανο των κοινωνιών».

O Τουρκος πρωθυπουργός δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτά, αλλά χαρακτήρισε πλιατσικολόγους τους διαδηλωτές, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στο γεγονός ότι μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας...στην πλατεία θα κατασκευαστεί και τζαμί και δεν πρόκειται να ζητήσω γι αυτό την άδεια του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ή μερικών πλιατσικολόγων».

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
H αλήθεια είναι ότι το ίντερνετ πλέον μας δίνει τόσο μεγάλη ελευθερία (μορφωση, γνώση, επικοινωνία, ακτιβισμός) που ή θα πρέπει να βρούνε νέες σκληρότερες μεθόδους καταστολής (πχ αγορά αύρας τα ελληνικά ΜΑΤ και αποτελεσματικότερα δακρυγόνα, νόμοι περί τρομοκρατίας) ή να καταργήσουν το ίντερνετ. Αν το εμπόριο βρει άλλους τρόπους διάθεσης, πιο εξελιγμένους, τότε μπορεί και να το καταργήσουν.
Χεχε ξερει τι κανει,αμεσως θιγει το εθνικο συναισθημα και την θρησκεια. "ο λαος μας...ιστορια μας...δεν θα ζητησω αδεια να χτισω τζαμι"Εθνος και Θρησκεια ειναι ο καρκινος της ανθρωποτητας.