Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα

Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα Facebook Twitter
11

Η τουρκική αστυνομία ψεκάζει με χημικά λίγους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις 20 Μαΐου  στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης για να εμποδίσουν την κοπή δέντρων στο βωμό της ανάπτυξης. Η φωτιά άναψε και χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, όχι πια για το πάρκο Γκεζί αλλά, με αφορμή τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, για να διαδηλώσουν κατά της ισλαμικής στροφής που επιχειρεί με όλο και περισσότερους νόμους και μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ανεβαίνουν στα social media και κάποιες άλλες φωτογραφίες που θυμίζουν τετράποδα σύμβολα ελληνικών διαδηλώσεων.

Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα Facebook Twitter

 

(H φωτο1 είναι του Reuters και τη δημοσιεύει το Businessinsider.com)

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
συμφωνα με τα ρεπορταζ ξεσηκωθηκαν κατα της κρατικης βιας πανω στους λιγους διαδηλωτες που πηγαν να παρεμποδισουν την κοπη των δεντρων στο παρκο. η κρατικη βια εκπροσωπει, τουλαχιστον για τους αριστερους, την γενικοτερη καταπιεση που ασκουν οι αρχες στις μαζες εν ειδει της ισλαμικης στροφης που εφαρμοζουν.
Πάντως στις Βρυξέλλες σήμερα όσοι μαζεύτηκαν για να συμπατασταθούν στους διαδηλωτές της Τουρκίας φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ατατούρκ και του κοσμικού κράτους (και ήταν κατά βάση Τουρκικής καταγωγής).
Γιατί η διαμαρτυρία είναι προνόμιο της εργατιάς ποτέ δεν θα καταλαβω...Ηλήθιες, στενόμυαλες και απηρχειωμένες απόψεις. Και κυριως επικίνδυνες.
Μου αρεσει που βαλανε τοσα οχι στο σχολιο μου. Δεν ηταν και το καλυτερο μου βεβαιως. Γιατι ειπα για την εργατια ρωτας. Ειναι που διαβασα κατι επαγγελματιες μαρξιστο-επαναστατες, τυπου Richard Seymour, να μιλανε στην Γκαρντιαν για Τουρκικη Ανοιξη και το κοπιαρανε και αλλοι στην λαιφο οτι και καλα "Η Γκαρντιαν το ειπε Ανοιξη". Εχει γραψει πραγματα που συμφωνω ο Seymour, αλλα ο ανθρωπος το μονο που τον ενδιαφερει στη Τουρκια ειναι να βρει να καπελωσει αγωνες αλλων και να τους βαλει ταξικο επαναστατικο label. Και θελω να δω τι κολοτουμπες θα κανει για να κρυψει το προφανες, οτι οι τουρκοι ματατζηδες ειναι πιο κοντα στην εργατια απο τους μπαχαλακηδες διαδηλωτες. Δεν ειναι ουτε εξεγερση, ουτε ανοιξη, ουτε τιποτα. Ενα performance art ειναι, για να εχουνε να μιλανε καμια δεκαετια μερικοι ταλαντουχοι. Οπως ο Μαης του 68, πχ. δε λεω οτι εχω 100% δικιο αλλα πεφτει πολλη δηθενια ρε παιδι μου.