Μνούτσιν σε Γκρέτα Τούνμπεργκ: Πάρε πρώτα πτυχίο οικονομικών και έλα να μας τα εξηγήσεις

Μνούτσιν σε Γκρέτα Τούνμπεργκ: Πάρε πρώτα πτυχίο οικονομικών και έλα να μας τα εξηγήσεις Facebook Twitter
EPA
2

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν επιτέθηκε σήμερα στην Γκρέτα Τούνμπεργκ, στο Νταβός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 

Ερωτηθείς για την ομιλία της έφηβης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Μνούτσιν μίλησε απαξιωτικά για την 17χρονη ακτιβίστρια «Ποια είναι αυτή; Είναι επικεφαλής οικονομολόγος;» αναρωτήθηκε. «Ας πάει πρώτα να σπουδάσει οικονομικά σε κολέγιο, και μετά μπορεί να επιστρέψει και να μας τα εξηγήσει», σχολίασε σκωπτικά, δύο μέρες μετά τους έμμεσους μύδρους που εξαπέλυσε και ο ίδιος ο Τραμπ στο Νταβός για τους «προφήτες της Αποκάλυψης». 

«Σταματήστε αμέσως να επενδύετε σε ορυκτά καύσιμα ή εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν τα προστατεύσατε από το κλιματικό χάος που δημιουργήσατε», έλεγε στην δική της ομιλία η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ο Μνούτσιν σχολίασε πως όσοι καλούν σε απο-επενδύσεις, οφείλουν να γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο προκαλεί οικονομικά προβλήματα και θα μείωνε τις θέσεις εργασίας. 

Η Τούνμπεργκ κατηγόρησε χθες τους ηγέτες στο Νταβός ότι παρά τις προειδοποιήσεις, οι εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα συνεχίζουν να αυξάνονται και επιτέθηκε σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις που «ζητούν από τους ακτιβιστές να μην είναι τόσο πεσιμιστές», ενώ σε θεσμικό επίπεδο δεν προσφέρουν τίποτα άλλο από «κενά λόγια και υποσχέσεις» αντί για πράξεις. 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μνούτσιν σε Γκρέτα Τούνμπεργκ: Πάρε πρώτα πτυχίο οικονομικών και έλα να μας τα εξηγήσεις Πηγή: www.lifo.grΟ Μνούτσιν προφανώς έχει πτυχίο με άριστα, από την σχολή Τραμπ φυσικά.Η οποία διδάσκει ότι το πρόβλημα αντιμετώπισης της μόλυνσης του περιβάλλοντος ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Τέτοιο κύρος !Πάντως, αν επιμένουν οι ΗΠΑ στο οικονομικό, έχουμε έναν σχετικό οικονομολόγο διεθνούς κύρους να τις βοηθήσει αν θέλουν.... Τρέχοντας θα έρθει.Και θα είναι και φθηνός. Αρκεί να γίνει "καταπληκτικό-υπέροχο-θαυμάσιο" πρωτοσέλιδο στους Ν.Υ.Τ....Πάνω από όλα η οικονομία....