Είναι αυτή η πρώτη «μπίζνα» της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι;

Είναι αυτή η πρώτη «μπίζνα» της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι; Facebook Twitter
1

Ο Guardian αποκαλύπτει πως η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι επιδιώκουν την καταχώρηση της μάρκας «Sussex Royal» ως παγκόσμιο εμπορικό σήμα για μια σειρά αντικειμένων και δραστηριοτήτων όπως ρούχα, χαρτικά, αλλά και τη λειτουργία ομάδων υποστήριξης.

Η αίτηση που καλύπτει την Αυστραλία, τον Καναδά, την ΕΕ και τις ΗΠΑ υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) στο όνομα του νέου τους ιδρύματος, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αναφέρει το ρεπορτάζ.

Εκτός από την αίτηση εγγραφής του «Sussex Royal», της ονομασίας την οποία το ζευγάρι χρησιμοποίησε για το λογαριασμό του στο Instagram, έγινε επίσης η εγγραφή «Sussex Royal το ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ».

Στην αίτησή του βασιλικού ζευγαριού περιλήφθηκαν έξι κατηγορίες, που κάλυπταν έντυπα όπως περιοδικά και ευχετήριες κάρτες, χαρτικά, ενδύματα και υποδήματα, φιλανθρωπικές δράσεις για συλλογή κεφαλαίων και διοίκησης, καθώς και υπηρεσίες εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης και διεξαγωγής ομάδων συναισθηματικής υποστήριξης.

Οι αιτήσεις για το εμπορικό σήμα Sussex Royal για μια σειρά προϊόντων και δραστηριοτήτων, υποβλήθηκαν στις βρετανικές αρχές πνευματικής ιδιοκτησίας τον περασμένο Ιούνιο από τους συμβούλους τους Natalie Campbell και Sara Latham. Η ιδιοκτησία του τίτλου πέρασε στο ζευγάρι τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, ο Χάρι και η Μέγκαν θα αντιμετωπίσουν ενδεχομένως αντιρρήσεις για την προστασία του υποψήφιου εμπορικού τους σήματος μετά την υποβολή αίτησης στις αρχές της ΕΕ για την εμπορική ονομασία μιας σειράς προϊόντων, καθώς κάποιος Γερμανός έσπευσε να ζητήσει πρώτος το brand για προϊόντα του. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δεν θα μπορέσει να το πετύχει ωστόσο.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν θα μπορούσαν να κερδίσουν μέχρι και 500.000 λίρες στο πρώτο τους έτος μακριά από το Παλάτι, κάτι που θα γίνει με την αξιοποίηση της επικερδούς αγοράς της Βόρειας Αμερικής. Σε μια μακρά δήλωση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, το ζευγάρι μίλησε για μια «μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο εργασίας», το οποίο πιστεύει ότι θα τους επιτρέψει να παραμείνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά να έχουν οικονομική ανεξαρτησία.

Άλλοι εξέφρασαν την εικασία ότι οι πρώτες μελλοντικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν συμφωνίες για βιβλία ή μια σειρά ρούχων που θα βασίζονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ίσως με έμφαση στη βιωσιμότητα ή τις περιβαλλοντικές αιτίες που το ζευγάρι στηρίζει. Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι στα μελλοντικά εγχειρήματα περιλαμβάνεται και η Apple TV αλλά και η Disney.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο «αρχιοδοντίατρου» των Φαραώ ηλικίας 4.100 ετών

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο «αρχιοδοντίατρου» των Φαραώ ηλικίας 4.100 ετών

Ο θάλαμος περιέχει πέτρινο φέρετρο στο οποίο είναι χαραγμένα το όνομα και οι τίτλοι του γιατρού, στους οποίους περιλαμβάνονται «διευθυντής φαρμακευτικών φυτών» και «αρχιοδοντίατρος»
LIFO NEWSROOM
Την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου τα εγκαίνια αντιγράφων του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριό

Πολιτισμός / Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Ο Οικονομικός απολογισμός για την κατασκευή του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς

Αύριο τα εγκαίνια της έκθεσης με τα δύο μοναδικά εκθέματα που κοσμούν εδώ και λίγο καιρό την κεντρική είσοδο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου
LIFO NEWSROOM
Το Ιστορικό Μεταλλευτικό Τοπίο της Σερίφου στο World Monuments Watch

Πολιτισμός / Το Ιστορικό Μεταλλευτικό Τοπίο της Σερίφου στο World Monuments Watch

Έπειτα από αξιολόγηση περισσοτέρων από 200 υποψηφιοτήτων, το μεταλλευτικό τοπίο της Σερίφου επιλέχθηκε ως ένα από τα 25 μνημεία σε όλον τον κόσμο που οφείλουν να προστατευθούν και αναδειχθούν
LIFO NEWSROOM
O καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έρχεται στην Ελλάδα

Πολιτισμός / O Thomas Jolly, καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έρχεται στην Ελλάδα

Ο Thomas Jolly στις 29 Ιανουαρίου θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημιουργό ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών εκπομπών τέχνης και πολιτισμού Γιώργο Αρχιμανδρίτη
LIFO NEWSROOM
Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ο Στιβ ΜακΚουίν και η Μπιάνκα Στίγκτερ

Πολιτισμός / Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ο Στιβ ΜακΚουίν και η Μπιάνκα Στίγκτερ

Στον Βρετανό σκηνοθέτη και στην Ολλανδή σύζυγό του ιστορικό και σκηνοθέτρια απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα για τη μεγάλη κοινωνική και ιστορική αξία του έργου τους, ιδιαίτερα του ντοκιμαντέρ τους «Occupied City»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Μεγκαν μπορει να ηταν μια αγνωστη ηθοποιος, ομως εχει σπουδες και μαλιστα διεθνων σχεσεων, αν θυμαμαι καλα. Εχει πολιτικη μορφωση, ειναι φεμινιστρια και παν απ ολα αμερικανιδα. Σιγουρα ειχε επιφυλαξεις για το παλατι και οι πεποιθησεις της βγαινουν τωρα καθως ο γαμος της εχει ωριμασει μετα τη γεννα, στα ματια του βρετανικου κοσμου. Αν η κινηση αυτη γινοταν πριν την γεννα, τοτε ολος ο κοσμος θα ηταν εναντιον της. Προσωπικα πιστευω οτι η κινηση αυτη ηταν προγραμματισμενη εδω και πολυ καιρο, ισως και πριν τον γαμο. Ο Χαρι, που παντα ηταν αντιδραστικοτερος του αδελφου του, απλα ακολουθει τα συναισθηματα του και ψαχνει ενα περιβαλλον που να τον εκφραζει ως ατομο. Και η Μεγκαν εχει το μυαλο και τη μορφωση να του δειξει διαφορες επιλογες στη δικη της χωρα, στη χωρα που για ιστορικους λογους παντα γελουσε με το βρετανικο παλατι. Υπαρχει υποκρισια απο πλευρας τους ; Σιγουρα. Τους αντιπαθουν τα βρετανικα μηντια ; Διχως αμφιβολια. Υπαρχει ισχνος οπορτουνισμος απο πλευρας της ; Μπορει.Ομως ακομη κι αν η κινηση ειναι προμελετημενη - αναποφευκτα εχουν προηγηθει σοβαρες συζητησεις ισως διχως καποια αποφαση τις πρωτες μερες της σχεσης τους - αξιξει κανεις να τους δωσει πιστωση για μια αποπειρα περεστρο’ι’κας, μια συμφωνημενη αποπειρα να αποτιναξουν την περιβοητη βασιλικη “ετικετα” ( = τους πρωτοκολλημενους τροπους συμπεριφορας ), και στο ονομα του περιβαλλοντος που ο Χαρι γεννηθηκε - οπως τοσα αλλα παιδια πολυ προνομιουχων οικογενειων - και η Μεγκαν αναγκαστικα ασπαστηκε, να κανουν κατι καλο, διχως τις γλειωδεις στολες, τα ψευτικα χαμογελα και τις επισημες δεξιωσεις της Ελισαβετ. Μια γυναικα που δεχεται να δουλεψει για την Ντισνε'ι' ενω ζει σε παλατι, δειχνει μια ανθρωπο που αποζητα κατι αλλο στη ζωη της απο τα ετοιμα λεφτα των βρετανων φορολογουμενων. Μπορει και χωρις αυτους.