Μητσοτάκης για προσφυγικό: Άμεση προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Άμεση προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών Facebook Twitter
Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Σάμο. EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
3

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα υποστηρίξει τα νησιά που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού προβλήματος έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει ενημερωτικό σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ «χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

«Η αποσυμφόρηση αυτή πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Για να γίνει αυτό είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Κέντρου Υποδοχής στη Σάμο, κάνοντας λόγο για «εικόνα η οποία σίγουρα δεν τιμά το νησί, αλλά δεν τιμά και την ευρωπαϊκή παρακαταθήκη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». «Δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέτει τόσους πόρους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μέσω της ελληνικής κυβέρνησης και η εικόνα να παραμένει αυτή που μόλις αντίκρισα. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει πολύ καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «θα στηρίξουμε τη νησιωτικότητα, που αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας» και τόνισε πως «οι πολιτικές της νησιωτικότητας δεν εξαντλούνται μόνο στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. ή στα μεταφορικά ισοδύναμα. Είναι πολιτικές που έχουν ακόμη μεγαλύτερο εύρος και πλάτος, αφορούν την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία. Και βεβαίως αφορούν την ψηφιακή μας πολιτική, η οποία σπάει με αυτόν τον τρόπο το φράγμα της απομόνωσης των νησιών, και ειδικά των μικρών νησιών».

Νωρίτερα, μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε μονάδα καλλιέργειας ορχιδέας, και συνεχάρη τον ιδιοκτήτη για τη δραστηριότητα του που είναι πρωτίστως εξαγωγική. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική στις εξαγωγές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πυθαγόρειο, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Η αποσυμφόρηση αυτή πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την ηπειρωτική Ελλάδα.»Αριθμοί καταγεγραμμένων παράνομων μεταναστών επί Καραμανλή (τις χρονιές που υπάρχουν στοιχεία)2006 95.2392007 112.3642008 146.337 2009 126.145