Απεργία της ΓΣΕΕ

Φωτογραφία της Μπέλα Χαντίντ στο Instagram προκαλεί οργή - Καταστρέφουν προϊόντα Dior

Φωτογραφία της Μπέλα Χαντίντ στο Instagram προκαλεί οργή - Καταστρέφουν προϊόντα Dior Facebook Twitter
6

Κατακραυγή έχει ξεσηκώσει η Μπέλα Χαντίντ με μια ανάρτηση στο Instagram που θεωρήθηκε ρατσισμός προς την αραβική κοινότητα και η οργή είναι τόσο μεγάλη που κάποιοι μετά από αυτό άρχισαν να καταστρέφουν προϊόντα του οίκου Dior.

Όλα ξεκίνησαν όταν το μοντέλο με καταγωγή από ΗΠΑ και Παλαιστίνη, δημοσίευσε στα Instagram stories της ένα απόσπασμα από άρθρο γνώμης στους New York Times σχετικά με την σφαγή στο Σουδάν, ρωτώντας «Γιατί η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν στρατιωτικούς ηγέτες που σκοτώνουν διαδηλωτές;». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This needs to be heard. By EVERYONE... The internet in Sudan has been blacked and blocked out in efforts to keep this vital and cruel information from the rest of the world. It makes my heart so heavy to think about the men and women in Sudan, being beaten, murdered, raped, and oppressed like this. Human beings. They are just like me and you. They want to live a good life, with their families and not be punished because of that. Nobody deserves this kind of torture and we need to show Sudan that we are here for the them and aware of the changes that need to happen. Women are being raped with their underwear publicly hung in the streets. Men being shot at with guns and not able to defend themselves...Children without their parents ..It really breaks my heart to think about that. This is happening in our world RIGHT now and we can not silence ourselves. This needs to get the attention that the people of Sudan deserve. I will be adding some websites to my story on how we can help. Donating or even just raising awareness helps, and if we all come together; we can make a difference. We love you and hear you Sudan. ?? This is not to blame anyone , this is to only help those in need. I love everyone in this world , we need to work together.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ? (@bellahadid) στις


Παρόλο που η συγκεκριμένη ανάρτηση διαγράφηκε γρήγορη, την επόμενη μέρα ακολούθησε ένα δεύτερο Instagram story, τραβηγμένο στο αεροδρόμιο, στο οποίο το πόδι της Μπέλα ακουμπάει με το τακούνι πάνω σε ένα παράθυρο και στο βάθος διακρίνονται αεροσκάφη των ΗΑΕ και Σαουδικής Αραβίας. 

Φωτογραφία της Μπέλα Χαντίντ στο Instagram προκαλεί οργή - Καταστρέφουν προϊόντα Dior Facebook Twitter

Στην αραβική κουλτούρα το να δείχνει κάποιος την σόλα του παπουτσιού του, το οποίο παραπέμπει στο έδαφος άρα εκλαμβάνεται ως βρωμιά, θεωρείται προσβολή οπότε πολλοί «μετέφρασαν» την πόζα της Μπέλα Χαντίντ ως ένδειξη ασέβειας απέναντι και στις δυο χώρες, με τα social media να κατακλύζονται από οργισμένα σχόλια σχόλια μαζί με το hashtag #BellaHadidIsRacist.

Το διάσημο μοντέλο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έσπευσε να δικαιολογηθεί τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε μια μακροσκελή ανάρτηση σε Twitter της και Instagram πως η φωτογραφία «δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την πολιτική» και πως «ήταν ένα τίμιο λάθος νωρίς το πρωί».



«Ξεκινώντας, ποτέ δεν θα ήθελα να χρησιμοποιώ τις αναρτήσεις μου ή την πλατφόρμα μου για να δείξω το μίσος ενάντια σε κάποιον άλλον, ειδικά απέναντι σε εκείνους από την δική μου πανέμορφη και δυνατή κληρονομιά. Αγαπώ και σέβομαι τόσο πολύ την μουσουλμανική και αραβική πλευρά της οικογένειάς μου, καθώς και τους αδερφούς και τις αδερφές μου σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο τους σέβομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, αλλά πάντα προσπαθούσα να υποστηρίξω όσα θεωρούσα σωστά, ειδικά αναφορικά με την Μέση Ανατολή. Ποτέ μέχρι τώρα και ούτε στο μέλλον δεν θα μιλήσω αρνητικά γι' αυτές τις χώρες. Μόνο για να εκφράσω την αγάπη και την αληθινή ομορφιά τους, όπως πάντα μου δίδασκε ο πατέρας μου. Το να νιώθω ότι σας απογοήτευσα είναι αυτό που με πονάει περισσότερο. Η φωτογραφία του παπουτσιού δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Σας το υπόσχομαι. Δεν παρατήρησα ποτέ τα αεροπλάνα στο φόντο και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να δείξω ασέβεια προς αυτές τις αεροπορικές εταιρείες, πόσο μάλλον αυτές τις εκπληκτικές χώρες. Αγαπώ αυτές τις αεροπορικές εταιρείες, που έχουν τα καλύτερα αεροπλάνα και ανθρώπους. Μια ειλικρινή συγνώμη σε όσους πίστεψαν ότι μπορεί να τους προσέβαλα, ειδικά στη Σαουδική Αραβία και στα ΗΑΕ. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο και ελπίζω να κατανοείτε την παρεξήγηση. Θα είμαι πιο υπεύθυνη. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Σας αγαπώ όλους ξεχωριστά», έγραψε η Μπέλα Χαντίντ.

Ωστόσο, παρά την δημόσια συγγνώμη της, η κίνησή της εξόργισε πάρα πολλούς θαυμαστές της και πολίτες των δυο χωρών, που απείλησαν να μποϊκοτάρουν όλους τους οίκους μόδας με τους οποίους συνεργάζεται το μοντέλο, ενώ πολλοί δημοσίευσαν βίντεο όπου πετούν στα σκουπίδια προϊόντα Dior.  

Πολιτισμός
6

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ο κόσμος καίγεται και όλοι οι κακομοίρηδες καραδοκούν στα Instagram των celebrities μπας και νιώσουν σημαντικοί γράφοντας σχόλια διαμαρτυρίας ...Αν δεν σου αρεσει κατι βγες έξω και διαδήλωσε ,μην το γράφεις στο προφίλ ενός βαθύπλουτου μοντέλου...
Κι όλα αυτά για ένα παπούτσι; Επίσης, γιατί τόση υποστήριξη προς τη Σαουδική Αραβία; Ένα κράτος τόσο διεφθαρμένο, τόσο αποδεδειγμένα υποστηρικτικό προς τρομοκράτες, τόσο οπισθοδρομικό που θυμίζει μεσαίωνα; Πάμε καλά;
Όλα λάθος. ΟΛΑ. Από το πρώτο κατέβασμα του αρχικού ποστ, το γελοίο δεύτερο, τις γελοίες αντιδράσεις των καταναλωτών ντιόρ. Με αποκορύφωμα αυτήν την έκρηξη αγάπης για ένα άθλιο και τριτοκοσμικό κράτος όπως η Σ.Αραβία.