Αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Ποιοι θα υπηρετούν μόνο 6 μήνες

Αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Ποιοι θα υπηρετούν μόνο 6 μήνες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
2

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας προανήγγειλε αλλαγές αναφορικά με τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην στρατιωτική θητεία των πολυτέκνων, των ανυπότακτων και των αντιρρησιών συνείδησης .

«Η θητεία θα είναι εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια. Επίσης το ίδιο θα γίνεται για οικογένειες με 3 – 4 παιδιά, όπου η θητεία θα μειώνεται» ανέφερε ο κ. Ρήγας .

Επίσης, όπως υπογράμμισε, υπάρχει τακτοποίηση των ανυπότακτων. «Όσα παιδιά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά».

«Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος από το 35ο που ισχύει σήμερα», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Απόφαση ρίχνει ευθύνες στο δημόσιο και ορίζει αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων

Σύμφωνα με την απόφαση «το Ελληνικό Δημόσιο δια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών άσκησε πλημμελώς την κατά τα ανωτέρω εποπτική του αρμοδιότητα σε θέματα σιδηροδρομικής ασφάλειας»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια