Tι είπε στην απολογία της η μητέρα του βρέφους που κάηκε στη Βάρκιζα

Tι είπε στην απολογία της η μητέρα του βρέφους που κάηκε στη Βάρκιζα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Απολογήθηκε η 30χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, μετά το περιστατικό του θανάτου της κόρης της, ηλικίας 1,5 έτους, κατά της διάρκεια πυρκαγιάς στο σπίτι τους στη Βάρκιζα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Star, η 30χρονη είπε πως είχε αναμμένη τη σόμπα στο διαμέρισμα της. Από την ίδια απολογία προκύπτει πως το μωρό έμενε μόνο του τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

«Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου. Το μεσημέρι γύριζα σπίτι, το τάιζα, το έδενα και ξαναέφευγα», φέρεται να είπε η 30χρονη.

Πρόσθεσε δε ότι όταν γύρισε είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Ανέφερε πως γενικά χρησιμοποιούσε το πιστολάκι μαλλιών για να ζεσταίνει το παιδί της, όμως εκείνη τη μέρα δεν το είχε αφήσει αναμμένο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η 30χρονη είναι συντετριμμένη και σε ψυχικό κλονισμό. Υποστήριξε πως είχε διαγνωστεί με διάφορες ψυχικές νόσους στο παρελθόν, για τις οποίες ακολουθούσε αγωγή, την οποία διέκοψε, όταν έμεινε έγκυος για τρίτη φορά.

Στην απολογία της στάθηκε ιδιαίτερα στη βεβαρημένη παιδική της ηλικία.

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας, η οποία αντί να προστατεύσει την υιοθετημένη κόρη της, την απειλούσε ότι θα διώξει από το σπίτι.

Όταν ήταν 15 ετών σταμάτησε το σχολείο, επειδή ήταν πολύ κακή μαθήτρια. Βρισκόταν στο περιθώριο και είχε μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών.

Έναν χρόνο πριν την ενηλικίωση της πέθανε η θετή της μητέρα και έτσι μπήκε σε ίδρυμα μέχρι τα 18 της χρόνια. Έμαθε τυχαία πως ήταν υιοθετημένη μετά τον θάνατο της μητέρας της. 'Ήταν πλέον εντελώς μόνη στη ζωή. Αισθανόταν πανικό και απόγνωση, όπως υποστηρίζει.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, νοσηλεύτηκε και ακολούθησαν λάθος επιλογές ερωτικών συντρόφων. Σε όλους έβλεπε τον άνθρωπο με τον οποίο θα έφτιαχνε οικογένεια, αλλά όλες της οι σχέσεις έληγαν μετά από κάποιο καιρό.

«Ήθελε να έχει κάτι δικό της και αυτό λεγόταν οικογένεια. Είναι το πιο κατατρεγμένο κορίτσι που έχω συναντήσει στη μικρή μου δικηγορική καριέρα» δήλωσε ο δικηγόρος της, Σπύρος Δημητρίου, στο Star.

«Δε μου έχει ξανατύχει σε καιρό ειρήνης να χάνει κάποιος τόσα παιδιά με τόσο τυχαίο τρόπο» τόνισε, διευκρινίζοντας πως το πρώτο της παιδί ζει με τον βιολογικό του πατέρα, ενώ το δεύτερο πέθανε από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου και όχι από ασιτία, όπως είχε ακουστεί.

Επιβεβαίωσε πως το κοριτσάκι, που κάηκε ζωντανό στο διαμέρισμα στη Βάρκιζα, ήταν δεμένο στο ριλάξ ώστε να είναι σίγουρη πως δε θα μετακινηθεί, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είχε το πιστολάκι αναμμένο.

Ο δικηγόρoς έκανε λόγο για μία κοπέλα με βεβαρημένο ψυχιατρικό παρελθόν, που «δεν της επέτρεπε να συμπεριφερθεί όπως ένας μέσος συνετός άνθρωπος. Πρέπει να συνεκτιμηθεί ψυχικά. Οι καρτέλες της υπάρχουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, υπάρχουν οι συνταγογραφήσεις για αντιψυχωσική αγωγή, την οποία διέκοψε».

Τέλος, τόνισε ότι τη μοιραία ημέρα είχε πει σε φίλο της, που είναι οδηγός ταξί, να έρθει να προσέξει το μωρό, όπως συνήθιζε να κάνει. Ωστόσο λόγω μίας παρεξήγησης που προέκυψε, δεν πήγε ποτέ.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ντάξ, βασικά δεν έφταιγε τελικά καθόλου η "μάνα", κακή στιγμή ήταν, αφού μια χαρά δεμένο το κράταγε το μωρό στο καρεκλάκι, όπως κάνει εξάλλου και κάθε μητέρα που θέλει να πάει για καφέ με φίλους της κι αφήνει ένα μωρό στο σπίτι. Εκτός αυτού, συνήθης τακτική να ζεσταίνονται τα μωρά με πιστολάκι. Πολύ καλός κι ασφαλής τρόπος επίσης αν έχετε μικρά γατιά ή κουταβάκια για κατοικίδια... Στείρωση τώρα ή θα της επιτραπεί να φέρει κι άλλα δυστυχισμένα παιδιά στον κόσμο;