Σκληραίνει γραμμή το AfD: Θα διαγράψει μέλος του λόγω μιας «απαράδεκτης» φωτογραφίας με κρασιά

Σκληραίνει γραμμή το AfD: Θα διαγράψει μέλος του λόγω μιας «απαράδεκτης» φωτογραφίας με κρασιά Facebook Twitter
4

Το ακροδεξιό AfD σκοπεύει να διαγράψει την Jessica Bießmann λόγω μιας φωτογραφίας που δημοσίευσε στο Twitter και την δείχνει να ποζάρει μπροστά σε μπουκάλια κρασιών με ετικέτα τον Αδόλφο Χίτλερ.

Η κίνηση έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του γερμανικού κόμματος να απαλλαγεί από τα εξτρεμιστικά μέλη του και με τον φόβο πως θα τεθεί υπό παρακολούθηση. 

Οι φωτογραφίες της Jessica Bießmann την δείχνουν ξαπλωμένη στον πάγκο της κουζίνας και σε ένα ράφι πίσω της, υπάρχουν τέσσερα μπουκάλια κρασιού μάρκας Vini Lunardelli, με ετικέτα τον Αδόλφο Χίτλερ. 


Η Bießmann, που εξελέγη στο Βερολίνο το 2016, δήλωσε στην εφημερίδα Bild πως μετάνιωσε για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. 

Όπως εξήγησε, δεν είχε παρατηρήσει τα μπουκάλια πίσω της, ενώ είπε πως η φωτογραφία τραβήχτηκε στο σπίτι ενός φίλου της. Η φωτογραφία είχε δημοσιευτεί στα social media πριν από περίπου μια δεκαετία αλλά πρόσφατα επανεμφανίστηκε στο Twitter. 


Ο επικεφαλής του AfD Βερολίνου Georg Pazderski χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις φωτογραφίες, σημειώνοντας πως το κόμμα έχει ξεκινήσει διαδικασίες να αποβάλλει την Bießmann. 

Από το 1995 ο οινοπαραγωγός Vini Lunardelli διακοσμεί τα μπουκάλια του με εικόνες του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Στάλιν και συχνά ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων σε διάφορες χώρες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια