Ουγκάντα: Ανακλήθηκε η πρέσβειρα της Τουρκίας επειδή φόρεσε αρχαιοελληνική χλαμύδα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ουγκάντα: Ανακλήθηκε η πρέσβειρα της Τουρκίας επειδή φόρεσε αρχαιοελληνική χλαμύδα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Facebook Twitter
1

Με συνοπτικές διαδικασίες ανακλήθηκε στην Άγκυρα η πρέσβειρα της Τουρκίας στην Ουγκάντα επειδή, σε εκδήλωση για την Ημέρα της Δημοκρατίας, επέλεξε να ντυθεί με αρχαιοελληνική χλαμύδα.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, η πρέσβειρα Σεντέφ Γιαβουζάλπ και ο σύμβουλός της εμφανίστηκαν στις 29 Οκτωβρίου με «ιστορική αμφίεση» στην εκδήλωση, προκαλώντας σάλο στην Τουρκία.

Μετά τη σωρεία επικρίσεων για την ενδυμασία της, η πρέσβειρα ανακλήθηκε, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που προανήγγειλε, μέσω Τwitter, ότι ξεκινά έρευνα για το περιστατικό.

Οι σχετικές φωτογραφίες έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, με άλλους να θεωρούν πως η στυλιστική επιλογή της Γιαβουζάλπ ήταν εμπνευσμένη από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και άλλοι να επιμένουν πως η επίμαχη αμφίεση ήταν ξεκάθαρα αρχαιοελληνική. 

Σύμφωνα πάντως με την τουρκική εφημερίδα, η πρέσβειρα είχε ντυθεί «Ωραία Ελένη» και η ίδια υπερασπίστηκε την αμφίεσή της εξηγώντας ότι στην Ουγκάντα είναι φέτος η «Χρονιά της Τροίας».

Ουγκάντα: Ανακλήθηκε η πρέσβειρα της Τουρκίας επειδή φόρεσε αρχαιοελληνική χλαμύδα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Facebook Twitter
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ρόλο του μεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας, καλώντας τα δύο μέρη να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για ειρήνη - Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Γερουσία
LIFO NEWSROOM
Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Διεθνή / Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Η Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων τιμώρησε την πλατφόρμα για σοβαρές παραβιάσεις του GDPR — στο μικροσκόπιο η διαφάνεια και οι πρακτικές μεταφοράς προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ
LIFO NEWSROOM
«Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Διεθνή / «Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξαρτώνται από τις λίγες κοινοτικές κουζίνες που έχουν απομείνει για τη διατροφή τους. Ορισμένες από αυτές πρόκειται να κλείσουν σε λίγες ημέρες.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το μίσος τους για την Ελλάδα είναι βαθύ και άσβεστο. Δεν έχω δει να υπάρχει κανένα δημόσιο κτίριο στην τουρκία που να έχει επιρροές από αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική όπως υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Πολύ κρίμα να έχεις γείτονες που θέλουν το κακό σου.