Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διώκεται ο Λαυρεντιάδης και άλλα 11 άτομα

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διώκεται ο Λαυρεντιάδης και άλλα 11 άτομα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για το κακούργημα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, διώκεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλα 11 άτομα για την υπόθεση της ELFE, Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση διενεργήθηκε κατόπιν μήνυσης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) σε βάρος του επιχειρηματία και άλλων 11 προσώπων με καταγγελόμενη ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ.

Η ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε προ μηνός και την υπόθεση χειρίζεται πλέον ο αρμόδιος ανακριτής.

Σύμφωνα με τη μήνυση της ΔΕΠΑ (που είχε υποβληθεί στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το Δεκεμβρίο του 2017) ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης, κατηγορούσαν τον Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της ELFE, για «απάτη μαμούθ» και συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις τη περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

Όπως αναφέρουν ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία (ELFE) είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Λέτε να τον δούμε κι αυτόν με υψηλότατο βαθμό αναπηρίας; Λέτε να μελαγχολήσει κι αυτός αν καταδικαστεί; Γιατί οι επιχειρηματίες έχουν λεπτή ψυχή. Το κοφτερό μυαλό τους κάτι παθαίνει και βυθίζεται στην κατάθλιψη μόλις βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.