Πέθανε η Ρίκα Βαγιάννη

Πέθανε η Ρίκα Βαγιάννη Facebook Twitter
4

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 56 ετών η Ρίκα Βαγιάννη.

Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάννη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάννη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Ηδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Εθνος.

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012. Ήταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία. Επίσης υπήρξε συνεργάτις της LiFO.

Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Πολιτισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Λυπάμαι πολύ.Την είδα το χειμώνα στην παράσταση ΞΑΡΧΑΚΟΥ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ στο GAZARTE.Καποια στιγμή ξεκινούν τη μουσική από το μοναδικό ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΡΙΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ...λέω ωχ τι θα πει τώρα γυρνάει μου χαμόγελα και συμφωνεί μαζι μου(δεν με ξέρει εγώ την γνωρίζω από την πορεία της στηνΕΡΤ)Σε ανάμνηση εκείνης της στιγμής εκείνης της βραδιάς ας σε ακολουθεί το τραγούδι στο ταξίδι σου.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΡΙΚΑ
Τουλάχιστον - από μια ανάγνωση δηλώσεων μετά την ανακοίνωση του θανάτου της -, μόνον εγκάρδια συλλυπητήρια και ευχάριστες αναμνήσεις καταθέτουν όλοι.Η ζωή δεν της έδειξε το άγριο πρόσωπό της, αλλά το προσόν της ήταν η "γειωμένη" μετριοφροσύνη, δεν ήταν καβαλημένη.
Ένα μικρό σοκ το ένιωσα. Είχα διαβάσει για το πρόβλημα της υγείας της και έλπιζα να τα καταφέρει. ..πόσο κρίμα, πόσο κρίμα... ..ένας πολύ έξυπνος και γοητευτικός άνθρωπος, μια πληθωρική προσωπικότητα με ασυμβίβαστη σκέψη.Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της, τους φίλους και οικείους της.Θα την θυμόμαστε.