Τζανακόπουλος: Δεν τιμά τον Θεοδωράκη να τον χειροκροτούν φασίστες και ακροδεξιοί

Τζανακόπουλος: Δεν τιμά τον Θεοδωράκη να τον χειροκροτούν φασίστες και ακροδεξιοί Facebook Twitter
SOOC
18

Επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη εξαπέλυσε, μέσω της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για τη συμμετοχή του μουσικοσυνθέτη στο χθεσινό συλλαλητήριο του Συντάγματος.

«Δεν ξέρω αν τιμά τον κ. Θεοδωράκη ότι τον χειροκρότησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες της ελληνικής πολιτικής ζωής» σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους μύδρους του Μίκη Θεοδωράκη, που μίλησε ακόμα και για «αριστερόστροφο φασισμό», ο κ. Τζανακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν αναφερόταν στον ίδιο τον εαυτό του και στο ίδιο του το παρελθόν».


Η πολιτική μετατόπιση του ιστορικού αγωνιστή της αριστεράς σε «θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες είναι μία θλιβερή εξέλιξη», τόνισε.


Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε ωστόσο πως το μήνυμα του συλλαλητηρίου ήταν «σαφές», για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην όποια σύνθετη, μελλοντική ονομασία της ΠΓΔΜ.


Μία κυβέρνηση δεν μπορεί να μη λαμβάνει υπόψιν της τις λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως η χθεσινή, σημείωσε.


Αναρωτήθηκε ωστόσο αν αυτή η θέση μπορεί να υιοθετηθεί ρεαλιστική και από την ελληνική εξωτερική πολιτική, ζητώντας από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου να λάβουν ξεκάθαρη θέση.


«Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί αυτή την πολιτική θέση; Πρέπει να το πει ξεκάθαρα. Διαγράφει όσα έλεγε και έπραξε η Ν.Δ. ως σήμερα στο συγκεκριμένο ζήτημα από τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «απίστευτη μετατόπιση και καιροσκοπισμό μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης».

Πολιτική
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Το ότι όλοι οι βιαστές, δολοφόνοι, ληστές ομνυουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό Παρασκευοπούλου πέρα βρέχει.Το ποιον θα χειροκροτήσουν οι ΧΑίτες είναι το θέμα... Τέτοια χυδαία εργαλειοποίηση των πάντων και μικροπολιτικη επί παντός επιστητού δεν είχα είχα δει ποτέ μέχρι τώρα και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές. Δεν είμαστε στο 1982 να έχουμε την πολυτέλεια του χαβαλέ.
@giorgos ναι εχει ζησει και στο Αιγαλεω 2 χρονια. Εγω που εζησα προς τα εκει κατι δεκαετιες μαλλον ειμαι υπερανθρωπος. περι ιδιωτικου σχολειου: η πλειοψηφια των φοιτουντων ιδιωτικων σχολειων ετων 30-45 ετων σημερα, ειναι γονοι της εκπασοκιζουσας γενιας του 80 που πραγματικα ξεθεμελιωσε τη χωρα. Μικρομεγαλοαστιλα εκ του ασφαλους. Μια γενικευση υπερβολικη μεν αλλα απο την αλλη οχι τοσο αδικη.εδω http://ardin-rixi.gr/archives/206966 περιγραφει το φαινομενο καλα. Αν σηκωσεις ενα συριζαιο σημερα απο κατω θα βρεις ενα πασοκο.
Φίλε, το πόσο ΜΑ**ΚΑΣ νιώθω που έπεσα στην παγίδα αυτού του δήθεν αριστερού μορφώματος λόγω της οικολογίας και της στήριξης στους ομοφυλόφιλους δεν περιγράφεται... Το θράσος τους δεν έχει όρια.
Σημασία έχει που το παραδέχεσαι, αυτό είναι προς τιμήν σου, τα λάθη είναι ανθρώπινα:)Με την ευκαιρία να πω ότι :Αν εγω πω κάτι και κάποιος με χειροκροτήσει, αυτο σημαίνει ότια) ταυτίζομαι μ αυτόν;β) συμφωνώ μαζί του και σε άλλα θέματα;γ) αυτό που λέω είναι λάθος, αρνητικό κλπ επειδή με επιδοκίμασε κάποιος τον οποίο δεν εκτιμώ, με τον οποίο διαφωνώ κλπ;.....στην ίδια λογική ήταν και τα "επιχειρήματα" αφού πήγαν τα χρυσά αυγά, α) ήταν εθνικιστικο β) εσείς γιατί πήγατε;!Να σας πληροφορησω στην ίδια λογική ότι οι χρυσαυγιτες τρώνε ψωμί, οπότε κόψτε το.
Η Χρυσή Αυγή είχε δική της συγκέντρωση μεγάλε, σιγά μην ήταν και στο Σύνταγμα, φτάσατε σε σημείο να τα βάλετε και με τον Μίκη τώρα; Πλησιάζει η ώρα που θα πέσετε στο έδαφος πολύ πιο απότομα απ' ότι σηκωθήκατε, είσαστε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης τελεία και παύλα!Heuristic, συντηρητικός δεξιός
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί και όποιος έχει λερωμένη την φωλιά του, καλόν είναι να σεμνύνεται.Δεν τιμάει εξίσου την ΠΦΑ να συμπορεύεται και να την χειροκροτούν οι ΑΝΕΛΙΤΕΣ και ο αρχηγός τους, που δείχνει ότι είναι άντρας άτεγκτος και βράχος στα ιδεολογικά και βαρύς και ζόρικος στα κοινωνικά, σηκώνοντας το μεσαίο δάκτυλο σε όποιον τον αμφισβητεί και νομίζει ότι είναι μπούλης, ενώ κοτζαμάν ΠΘ έχει βεβαιώσει το αντίθετο.Άσε που εύλογα μπορεί να κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι παραδίδει μαθήματα όψιμου πολιτικού ήθους, επειδή ενώ προεκλογικά "προσκυνούσε" ο Τσίπρας τον Θεοδωράκη - όπως και τον Γλέζο - ο Θεοδωράκης δεν "τσίμπησε".Και ο Γλέζος βέβαια ήδη τους έφτυσε μετεκλογικά, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.Μήπως λίγη ντροπή σύντροφοι ;
η εποχη που ο καθενας ιδιωτικου σχολειου με μηδενικη παιδεια και αγωνες θα πει τι θα κανει και τι δεν θα κανει ενας ανθρωπος που εβαλε το κεφαλι του στο ντορβα απεναντι σε πραγματικους εχθρους και σε πραγματικο κινδυνο.
Έχουμε μπερδέψει τον πατριώτη με τον φασίστα και την φιλοπατρία με τον εθνικισμό. Ντροπή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που θέλει να υποβαθμίσει μ' αυτό τον αισχρό τρόπο την ισχύ του συλλαλητηρίου...
Πρώτη μούρη από κατω απ τον Μίκη και περιφρουρούντες αυτόν ήταν χρυσαυγίτες. Εκτός κι αν εννοείς αυτούς πατριώτες. Του εδωσαν και θερμά συγχαρητήρια μετά. Εχετε μπερδέψει τον πατριωτισμό (το πόσο δυνατή γίνεται δηλ μια χώρα με τις ενεργειες μας) με οποιον κι αν σηκώσει μια σημαία. Κι ο Χίτλερ πατριώτης ήταν με πολλές πολλές σημαίες