Μαροκινή οργάνωση μήνυσε τον Άσαντ για βασανισμούς και βαρβαρότητες

Μαροκινή οργάνωση μήνυσε τον Άσαντ για βασανισμούς και βαρβαρότητες Facebook Twitter
1

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο δικηγόρος, Εμανουέλ Λιντό, μιας μαροκινής οργάνωσης, ο Μπασάρ αλ Άσαντ μηνύθηκε, από το Παρίσι, για πράξεις βασανισμού και βαρβαρότητας που υπέστησαν παιδιά στη Συρία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η μήνυση στηρίζεται στον κανόνα της διεθνούς δικαιοδοσίας που επιτρέπει σε ένα κράτος να ασκήσει διώξεις στους δράστες ορισμένων εγκλημάτων (γενοκτονίες, εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας), ανεξάρτητα από το πού διαπράχθηκαν τα εγκλήματα αυτά ή την εθνικότητα των δραστών ή των θυμάτων.

Η Μαροκινή Ένωση για την Προστασία των Παιδιών και την Αφύπνιση της Συνείδησης της Οικογένειας κατέθεσε τη Δευτέρα τη μήνυση, η οποία αναφέρει συν τοις άλλοις ότι ο ΟΗΕ περιέλαβε τη Συρία στη «λίστα της ντροπής», με τους πρωταγωνιστές των συγκρούσεων που στρατολογούν, εκμεταλλεύονται, κατακρεουργούν ή σκοτώνουν παιδιά.

Η οργάνωση αναφέρει ως παράδειγμα, μία επιχείρηση που διεξήχθη στις 9 Μαρτίου στο χωριό Άιν Αρούζ όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα άρπαξαν όλα τα αγόρια ηλικίας 8 ως 13 ετών για να τα χρησιμοποιήσουν ως στρατιώτες ή ανθρώπινες ασπίδες.

Σύμφωνα με τη μήνυση, αυτού του είδους οι πράξεις παραβιάζουν τη σύμβαση της Νέας Υόρκης για τα δικαιώματα των παιδιών, την οποία έχει επικυρώσει η Δαμασκός το 2003. Σύμφωνα με τη σύμβαση αυτή, η ποινική ευθύνη του σύρου προέδρου προκύπτει από το γεγονός ότι είναι εκείνος που έδωσε τη διαταγή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη: Προτάσεις και προβλέψεις

Διεθνή / Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία και Ουκρανία ξεκινούν δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη - Οι προτάσεις της Ουκρανίας, οι ρωσικές απαιτήσεις και οι προσδοκίες από τις συνομιλίες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια