Το υπέρογκο πoσό πoυ φέρεται να ζητά από τον Καρβέλα το Epsilon

Το υπέρογκο πoσό πoυ φέρεται να ζητά από τον Καρβέλα το Epsilon Facebook Twitter
2

Τεράστιο φέρεται να είναι το ποσό το οποίο διεκδικεί το κανάλι Epsilon μετά την πολύκροτη λήξη της συνεργασίας με τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Καρβέλα. Το περιοδικό Thema People αποκαλύπτει στη σημερινή του έκδοση όλο το παρασκήνιο και τις δικαστικές εξελίξεις της διαμάχης που όλα δείχνουν πως θα είναι μακρά.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως με µια διαταγή πληρωµής που εκδόθηκε πριν από λίγες ηµέρες (26 Ιουνίου), η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., ως ιδιοκτήτρια του EPSILON TV, στρέφεται κατά του Νίκου Καρβέλα για µη τήρηση των όρων και κατ' επέκταση της συνεργασίας του µε το σόου «Star Academy».

Η διαµάχη ακολούθησε τη δικαστική οδό και προς το παρόν φαίνεται ότι ο σταθµός υπερέχει στα σηµεία. Και αυτό διότι οι υπεύθυνοι του καναλιού είχαν προβλέψει την πιθανότητα διαζυγίου µε τον Καρβέλα και είχαν πάρει εκ των προτέρων τα µέτρα τους. Με τον δικηγόρο Νίκο Αγαπηνό στη νοµική εκπροσώπηση, το κανάλι κέρδισε ήδη τον πρώτο γύρο, διεκδικώντας από τον µουσικοσυνθέτη ως ρήτρα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 ευρώ.

Το σκεπτικό της απόφασης κάνει λόγο για αθέτηση των όρων συνεργασίας, η οποία συµφωνήθηκε και υπογράφηκε µεταξύ καναλιού και συντελεστών στις 2 Απριλίου 2017.

Το µουσικό ριάλιτι «Star Academy», αν και ξεκίνησε µε τους καλύτερους οιωνούς, δεν έφερε τα αναµενόµενα αποτελέσµατα τηλεθέασης και κυρίως δεν κράτησε τον Νίκο Καρβέλα στη θέση του κριτή ως το τέλος της σεζόν. Η φραστική διαµάχη µε τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη δεν ήταν παρά µόνο η αρχή ενός πολέµου που αναµένεται να απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες για αρκετό καιρό, καθώς κανένας από τους εµπλεκόµενους δεν φαίνεται διατεθειµένος να συµβιβαστεί. Ηδη δεσµεύτηκε το σύνολο των τραπεζικών λογαριασµών του Νίκου Καρβέλα και της εταιρείας Vanillia ΕΠΕ.

Παρόλο που η Αννα Βίσση εξακολουθεί να συµµετέχει ως κριτής στο «Star Academy» , δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο σε ό,τι αφορά τον δικαστικό αγώνα του EPSILON. Η τραγουδίστρια δεν µεσολάβησε απλώς προτείνοντας στον σταθµό τον πρώην σύζυγό της, αλλά και υπέγραψε τη σχετική σύµβαση ως εγγυήτρια. Αυτό αποκαλύπτεται από τη διαταγή πληρωµής που αναφέρει σε κάποιο σηµείο της απερίφραστα ότι «αποκλειστικά σε περίπτωση µη ενεργού παρουσίας του Νικολάου Καρβέλα στην εκποµπή ή και αποχώρησής του από αυτή έστω και σ' ένα επεισόδιο καταπίπτει σε βάρος του η άνω ποινική ρήτρα για την οποία ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον η Συνεργάτιδα και η εκ των αντισυµβαλλοµένων Αννα Βίσση. Τα αντισυµβαλλόµενα µέρη συνοµολογούν και αναγνωρίζουν ρητά και ανεπιφύλακτα ότι η άνω απαίτηση θα είναι ληξιπρόθεσµη, ορισµένη, εκκαθαρισµένη και απαιτητή. Συνεπώς, η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. θα δύναται να ενεργήσει όλα τα νόµιµα για την είσπραξη της ποινικής ρήτρας ασκώντας κάθε νόµιµο µέσο που της παρέχει ο Αστικός Κώδικας [...] ιδίως αν προβεί σε έκδοση ∆ιαταγής Πληρωµής».


Το κανάλι περνά στην επίθεση βασιζόµενο σε όσα έχουν συµφωνηθεί και κατοχυρωθεί µε επίσηµα νοµικά έγγραφα. Από την πλευρά του σταθµού, τα τηλεοπτικά τσαλίµια του Νίκου Καρβέλα δεν έχουν θέση σε µια συµφωνία που από την αρχή είχε ξεκάθαρους όρους. 

Το EPSILON αναγκάζεται να καταγγείλει τη συνεργασία µε τον Νίκο Καρβέλα και να ζητήσει και από αυτόν αλλά και από όσους εγγυήθηκαν τη συνεργασία µαζί του (την εταιρεία καλλιτεχνικών παραγωγών Vanillia ΕΠΕ, στην οποία εµπλέκονται ως βασικός µέτοχος η Αννα Βίσση και ως νόµιµος εκπρόσωπος η Νίκη Βίσση) τη ρήτρα των 500.000 ευρώ και για την περαιτέρω ζηµιά που υπέστη το κανάλι ύψους 2.500.000 ευρώ. Λέγεται ότι το διαζύγιο άρχισε να γίνεται πόλεµος από τη στιγµή που ο Νίκος Καρβέλας αρνήθηκε να επιστρέψει στο κανάλι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πήρε έναντι αµοιβής ενώ δεν βρισκόταν πια στην καρέκλα του κριτή.

«Αυτοί που παίρνουν τα χρήµατα οφείλουν να τα θυµούνται την ώρα που πρέπει να τα επιστρέψουν», δήλωσε αποκλειστικά στο «thema people» ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός.


Λόγω της συγκεκριµένης δικαστικής έκβασης στην οποία ο Νίκος Καρβέλας δεν ανταποκρίθηκε, ήδη µπλοκαρίστηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασµοί. Ο Νίκος Καρβέλας έχει δικαίωµα να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωµής εντός 15 ηµερών από την επίδοσή της. Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Καρβέλας και η Αννα Βίσση καλούνται να πληρώσουν τη διακοπή συνεργασίας τους µε κάποιο κανάλι. Υπενθυμίζεται η περίπτωση του σόου «Με αγάπη Αννα», στο κανάλι του Αµαρουσίου, τους είχε κοστίσει κατασχέσεις µεγάλων χρηµατικών ποσών.

TV & Media
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, Καρβέλας και Βίσση πήγαν από μόνοι τους στο Ε και τον Φουρθιώτη και σ'αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα που είναι το σταρακαεντεμι, και αυτό λέει πολλά για τους ίδιους, δεν τους ανάγκασε κανείς... μόνοι τους υπέγραψαν και τα συμβόλαια! [Και μετά ο Καρβέλας έβγαλε ένα εξίσου αηδιαστικό πρόσωπο.] Αλλά πέρα από όλα αυτά, καλά κάνουν και του τα ζητάνε, επειδή είναι ''διάσημος'' είναι υπεράνω συμβολαίων; Δεν το καταλαβαίνω.
Τώρα θα καταλάβεις τι σημαίνει σιχα-μενιος, Νικολάκη. Ο μενιος, αμόρφωτος μεν, αλλα γάτα σε τέτοια. Ρωτά και την Τζούλια. Τον εκανε με λεφτά, απλώς την προήγαγε .................. καλλιτεχνικά.