Ο Τράμπ σχολιάζει μετά από ώρες την ακατανόητη λέξη που έγραψε στο Twitter

Ο Τράμπ σχολιάζει μετά από ώρες την ακατανόητη λέξη που έγραψε στο Twitter Facebook Twitter
4

Ο Τράμπ σχολιάζει μετά από ώρες την ακατανόητη λέξη που έγραψε στο Twitter Facebook Twitter

 

Ένα μεταμεσονύχτιο μήνυμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter προκάλεσε σωρεία ερωτηματικών, εικασιών αλλά και χλευασμού από τους χρήστες του διαδικτύου που προσπαθούσαν, ματαίως, να ανακαλύψουν τι σημαίνει η μυστηριώδης (και προφανώς ανύπαρκτη) λέξη covfefe.

 

 

Στις 12.06 (ώρα Ουάσινγκτον) ο Τραμπ ανήρτησε στον λογαριασμό του το μήνυμα: "Παρά τον διαρκώς αρνητικό Τύπο covfefe". Η ανάρτηση, μια καταφανώς ημιτελής φράση, παρέμεινε για ώρες στο Twitter, χωρίς καμία διευκρίνιση. Αφού σβήστηκε, περίπου έξι ώρες αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε για να ρίξει λίγο φως στο... σκοτάδι: "Ποιος μπορεί να καταλάβει την πραγματική έννοια του covfefe; Διασκεδάστε!".

 


 

Το αρχικό μήνυμα, που φαίνεται ότι ήταν η αρχή άλλης μιας διαμαρτυρίας του Τραμπ για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια. Ορισμένοι ζήτησαν μάλιστα διευκρινίσεις από το λεξικό Merriam-Webster. Δεν βρήκαν τον ορισμό της λέξης, αλλά η εταιρεία που εκδίδει το λεξικό τους απάντησε: "Ξυπνάει. Τσεκάρει το Τουίτερ... Εμ... Αναζητά το... Το μετανιώνει που τσέκαρε το Τουίτερ. Ξαναπάει για ύπνο".

 

Το Covfefe πρόλαβε να μπει στο Urban Dictionary, ένα διαδικτυακό λεξικό της αργκό του διαδικτύου. Σύμφωνα με αυτόν, covfefe στα... ρωσικά σημαίνει "παραιτούμαι" ή είναι ο κωδικός για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

 

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Αλ Φράνκεν, μιλώντας στο CNN, είχε μια άλλη ερμηνεία: "Είναι ένας όρος των γίντις, της εβραϊκής γλώσσας, που σημαίνει "τώρα πρέπει να πάω για ύπνο", σχολιάζοντας ότι ήταν προφανώς ένα λάθος του προέδρου λόγω του προχωρημένου της ώρας.

 

Πάντως, λίγα λεπτά μετά το ατυχές μήνυμα, ο Τραμπ "βομβάρδισε" και πάλι τους ακολούθους του με μηνύματα που αφορούσαν την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές και άλλα ζητήματα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Η ιδεολογικά υποκινούμενη παρερμηνεία του Τραμπ για το Title IX επικεντρώνεται σε μια στενή, δυαδική άποψη για το φύλο, η οποία αποκλείει την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και φοιτητών
LIFO NEWSROOM
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα» λένε εισαγγελείς

Η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με την υπεράσπισή του να αμφισβητεί τις κατηγορίες και την εισαγγελία να τονίζει την εκμετάλλευση της εξουσίας του για σεξουαλική κακοποίηση
LIFO NEWSROOM
«Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Διεθνή / «Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Από το νοσοκομείο St Thomas’ στο Λονδίνο, η 68χρονη μητέρα και πανεπιστημιακός δίνει ίσως την τελευταία μάχη της απέναντι στο καθεστώς της Αιγύπτου, ζητώντας την απελευθέρωση του γιου της, φυλακισμένου ακτιβιστή και Βρετανοαιγύπτιου πολίτη
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Διεθνή / Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Οι αρχές της Πορτογαλίας και της Γερμανίας ξαναρχίζουν τις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, με επίκεντρο πηγάδια και εγκαταλελειμμένα κτίρια κοντά στο σημείο που χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σχολιάζουν τον Τραμπ οι 'χρήστες'... Δηλαδή ότι κάνει ο Τραμπ πρέπει να περνάει από την Ιερά Εξέταση των 'χρηστών'. Και άντε, οι Αμερικανοί έχουν έναν λόγο. Όταν δηλαδή 'είχαμε' τον Ομπάμα που για τους 'χρήστες' ήταν 'θεούλης', εμείς ως Έλληνες τι καταλάβαμε και σε τι μας ωφέλησε; Και ως Έλληνες γιατί πρέπει να μας ενοχλεί ο Τραμπ; Στο σβέρκο μας κάθεται; Φάτε τον Πολάκη, τον Τσίπρα και τα άλλα παιδιά, και το γεγονός ότι άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι στα νησιά του Αιγαίου και αφήστε τον Τραμπ. Αυτός και η χώρα του μια χαρά είναι.
Δεν ξέρω αν έχεις πάρει είδηση αλλά ο Τραμπ έχει πολλούς οπαδούς στην Ελλάδα (λαϊκή δεξιά και Καμμένος) άρα λογικό είναι να έχει και επικριτές. Επιπλέον είναι ιδίας κοπής λαϊκιστής πολιτικός με τον Τσίπρα. Μοναδικό τους μέλημα είναι το ίματζ τους και να κοροϊδέψουν τους ψηφοφόρους τους. Άρα σχολιάζοντας τον Τραμπ σχολιάζεις έμμεσα και τον Τσίπρα πολύ συχνά. Σε πληροφορώ επίσης πως πολλοί λαϊκοί ψηφοφόροι του Τραμπ μοιράζονται αρκετά κοινά με τους Συριζαίους: είναι εξίσου άσχετοι και αμόρφωτοι, κοντόφθαλμοι (βλέπουν μόνο το άμεσο συμφέρον τους), μισούν την Ευρώπη και όσους θεωρούν καλύτερούς τους (το γνωστό "μίσος ταξικό"). Σημαντική τους διαφορά ίσως ότι οι ψηφοφόροι του Τραμπ είναι ξεκάθαρα ρατσιστές--αλλά όταν ακούς τον ηλίθιο οχετό μίσους που βγάζουν άτομα σαν τον Πολακη καταλαβαίνεις πως κι εκεί δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διάφορες, απλώς ο στόχος προς τον όποιον κατευθύνεται αυτό το μίσος διαφέρει. Τέλος αν πιστεύεις πως η συμπεριφορά του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ δεν μας αφορά όλους, τι να σου πω περισσότερο.
Είναι ένας όρος των γίντις, της εβραϊκής γλώσσας, που σημαίνει "τώρα πρέπει να πάω για ύπνο" Πηγή: www.lifo.grΥπάρχει και το λατινικό hora decubitus που (όντως) σημαίνει "ώρα για ύπνο". Για το συγκεκριμένο πρόσωπο θα έλεγα "ώρα ξεκούμπιτους".