ΑΘΗΝΑ

Η τρομακτική στιγμή που θαλάσσιο λιοντάρι αρπάζει ένα μικρό κορίτσι και το σέρνει στο νερό ( ΒΙΝΤΕΟ)

Η τρομακτική στιγμή που θαλάσσιο λιοντάρι αρπάζει ένα μικρό κορίτσι και το σέρνει στο νερό ( ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
6

Ένα αρσενικό θαλάσσιο λιοντάρι της Καλιφόρνιας άρπαξε ένα νεαρό κορίτσι από το φόρεμά του και το τράβηξε στο νερό από τις αποβάθρες του Στέβεστον το Σάββατο 20 Μαΐου 2017. 

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν έως ότου το κορίτσι βγει σώο από το νερό, κατάγραψε με την κάμερά του ένας κάτοικος της περιοχής.

Ο φοιτητής Michael Fujiwara βρισκόταν στην αποβάθρα όταν είδε την οικογένεια να ταΐζει το ζώο το ποίο έδειχνε φιλικό προς τους ανθρώπους.

Λίγο πριν την αιφνίδια επίθεση του ζώου, υπήρξε μια ακόμη κίνησή του που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως επικίνδυνη καθώς ο θαλάσσιος λέοντας κάνει μια ξαφνική προσέγγιση στο μικρό κορίτσι. Λίγο αργότερα ορμά από το νερό και το σέρνει μαζί του στη θάλασσα.

Ο Andrew Trites, διευθυντής της Μονάδας Έρευνας Θαλάσσιων Θηλαστικών του UBC, δεν κατηγορεί το ζώο για τη συμπεριφορά του. «Η πρώτη μου αντίδραση στο βίντεο είναι πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος που δεν στέκεται με σεβασμό απέναντι στην άγρια φύση», είπε. «Αυτό ήταν ένα αρσενικό λιοντάρι της Καλιφόρνιας, είναι τεράστια ζώα, δεν είναι στο τσίρκο και δεν εκπαιδεύονται να είναι δίπλα στους ανθρώπους», πρόσθεσε τονίζοντας πως οι άνθρωποι δεν έπρεπε να του δώσουν φαγητό.

«Το μικρό κορίτσι έχει γυρισμένη την πλάτη του στο ζώο και αυτό μάλλον θα είδε κάποιο τμήμα του ρούχου και το πέρασε για φαγητό», αναφέρει ο ειδικός εξηγώντας την κίνηση του ζώου.

Ο Trites ελπίζει ότι το βίντεο θα γίνει μάθημα στους ανθρώπους πως δεν πρέπει να δίνουν φαγητό σε άγρια ζώα και πως πάντα θα πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις.

 
6

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μια παρεα ενηλικες αφηνουν ενα κοριτσακι να "παιζει"με ενα αγριο θαλασσιο ζωο.Μαλλον διοτι δειχνει συμπαθεστατο.Οπως ,βεβαια,ειπε ο Αινσταιν δυο πραγματα δεν εχουν ορια.Το συμπαν και η ανθρωπινη βλακεια.Και για το πρωτο δεν ηταν απολυτα σιγουρος.....
Το συγκεκριμένο θαλάσσιο λιοντάρι ανήκει στην ποικιλία California Sea Lion, όμως το συμβάν έκανε χώρα στο Steveston της British Columbia (Καναδάς), όχι στην Καλιφόρνια. (Απλά αναρωτιόμουν γιατί έχει τόση ποταμίσια λάσπη το νερό--πράγμα που δεν βλέπεις ποτέ στην Καλιφόρνια--και το έψαξα). Εξ'ου και UBC (University of British Columbia);-)