ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η τρομακτική στιγμή που θαλάσσιο λιοντάρι αρπάζει ένα μικρό κορίτσι και το σέρνει στο νερό ( ΒΙΝΤΕΟ)

Η τρομακτική στιγμή που θαλάσσιο λιοντάρι αρπάζει ένα μικρό κορίτσι και το σέρνει στο νερό ( ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
6

Ένα αρσενικό θαλάσσιο λιοντάρι της Καλιφόρνιας άρπαξε ένα νεαρό κορίτσι από το φόρεμά του και το τράβηξε στο νερό από τις αποβάθρες του Στέβεστον το Σάββατο 20 Μαΐου 2017. 

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν έως ότου το κορίτσι βγει σώο από το νερό, κατάγραψε με την κάμερά του ένας κάτοικος της περιοχής.

Ο φοιτητής Michael Fujiwara βρισκόταν στην αποβάθρα όταν είδε την οικογένεια να ταΐζει το ζώο το ποίο έδειχνε φιλικό προς τους ανθρώπους.

Λίγο πριν την αιφνίδια επίθεση του ζώου, υπήρξε μια ακόμη κίνησή του που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως επικίνδυνη καθώς ο θαλάσσιος λέοντας κάνει μια ξαφνική προσέγγιση στο μικρό κορίτσι. Λίγο αργότερα ορμά από το νερό και το σέρνει μαζί του στη θάλασσα.

Ο Andrew Trites, διευθυντής της Μονάδας Έρευνας Θαλάσσιων Θηλαστικών του UBC, δεν κατηγορεί το ζώο για τη συμπεριφορά του. «Η πρώτη μου αντίδραση στο βίντεο είναι πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος που δεν στέκεται με σεβασμό απέναντι στην άγρια φύση», είπε. «Αυτό ήταν ένα αρσενικό λιοντάρι της Καλιφόρνιας, είναι τεράστια ζώα, δεν είναι στο τσίρκο και δεν εκπαιδεύονται να είναι δίπλα στους ανθρώπους», πρόσθεσε τονίζοντας πως οι άνθρωποι δεν έπρεπε να του δώσουν φαγητό.

«Το μικρό κορίτσι έχει γυρισμένη την πλάτη του στο ζώο και αυτό μάλλον θα είδε κάποιο τμήμα του ρούχου και το πέρασε για φαγητό», αναφέρει ο ειδικός εξηγώντας την κίνηση του ζώου.

Ο Trites ελπίζει ότι το βίντεο θα γίνει μάθημα στους ανθρώπους πως δεν πρέπει να δίνουν φαγητό σε άγρια ζώα και πως πάντα θα πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις.

 
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μια παρεα ενηλικες αφηνουν ενα κοριτσακι να "παιζει"με ενα αγριο θαλασσιο ζωο.Μαλλον διοτι δειχνει συμπαθεστατο.Οπως ,βεβαια,ειπε ο Αινσταιν δυο πραγματα δεν εχουν ορια.Το συμπαν και η ανθρωπινη βλακεια.Και για το πρωτο δεν ηταν απολυτα σιγουρος.....
Το συγκεκριμένο θαλάσσιο λιοντάρι ανήκει στην ποικιλία California Sea Lion, όμως το συμβάν έκανε χώρα στο Steveston της British Columbia (Καναδάς), όχι στην Καλιφόρνια. (Απλά αναρωτιόμουν γιατί έχει τόση ποταμίσια λάσπη το νερό--πράγμα που δεν βλέπεις ποτέ στην Καλιφόρνια--και το έψαξα). Εξ'ου και UBC (University of British Columbia);-)