Αισιόδοξος ο Τσίπρας για την αξιολόγηση: Βρισκόμαστε εντός πλαισίου για κατάληξη έως τις 22 Μαΐου

Αισιόδοξος ο Τσίπρας για την αξιολόγηση: Βρισκόμαστε εντός πλαισίου για κατάληξη έως τις 22 Μαΐου Facebook Twitter
1

Για το Brexit αλλά και το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης μίλησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σήμερα είχαμε μια γρήγορη διαδικασία καθώς εκφράστηκε η ομοφωνία, που αποτελεί ένδειξη ισχυρής ενότητας, σε σχέση με την διαπραγματευτική διαδικασία για το Brexit, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Πρώτη μας προτεραιότητα το επόμενο διάστημα είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Η διαδικασία δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο η σημερινή συνεδρίασή μας. Θα είναι δύσκολη και γιατί τα θέματα είναι περίπλοκα, ενώ το πιο δύσκολο θέμα σε κάθε διαζύγιο είναι το οικονομικό σκέλος, προσέθεσε και επισήμανε: Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες μας που ζουν στην Μ. Βρετανία -πάνω από 70.000 Έλληνες- η διασφάλιση ομαλών εμπορικών σχέσεων και η απρόσκοπτη ροή τουριστών από την Μ. Βρετανία.

Σήμερα ανοίγει ένας κύκλος όχι και τόσο ευχάριστος. Το Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που συνέβη εξαιτίας της δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ. Οι 27 εναπομείναντες πρέπει να δουλέψουμε για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη.

«Βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της β΄' αξιολόγησης.

«Οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εντός των στόχων προκειμένου να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαίου», είπε χαρακτηριστικά  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το Brexit.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων, προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαϊου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ενα προσφατο 53σελιδο χαρτι εργασιας που συζητηθηκε στις επαφες Ελλαδος-ΔΝΤ-Ευρωπη για το Χρεος. Βασικος συγγραφεας του ενας πρωην συμβουλος του ΔΝΤ και του Υπουργειου Οικονομικων της Γερμανιας, ο Jeromin Zettelmeyer. Το κειμενο δημοσιευτηκε πριν λιγες μερες απο το εγκριτο Ινστιτουτο Πετερσον για τα Διεθνη Οικονομικα που εδρευει στην αμερικανικη πρωτευουσα.Does Greece Need More Official Debt Relief? If So, How Much?Working Paper 17-6April 2017https://piie.com/system/files/documents/wp17-6.pdf