Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία Facebook Twitter
7

Διάταγμα με το οποίο θα εξουσιοδοτεί τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για την τιμωρία των παιδεραστών, θα υπογράψει ο πρόεδρος της Ινδονησίας, έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά.

Μεταξύ των χωρών που έχουν υιοθετήσει αυτή την τιμωρία είναι η Πολωνία, η Ρωσία και η Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.

"Ανησυχούμε έντονα για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το φαινόμενο αυτό έχει φθάσει σε αδιανόητα επίπεδα", δήλωσε αργά χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον τιμωρία ώστε ο κόσμος να το σκέφτεται χίλιες φορές προτού το κάνει", είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να εκδώσει προεδρικό διάταγμα σύντομα με το οποίο θα εγκρίνει την τιμωρία αυτή έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε αργά χθες το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο χημικός ευνουχισμός, είπε ο ίδιος, περιλαμβάνει τη χορήγηση με ένεση μίας θηλυκής ορμόνης με την ελπίδα "να εξαφανιστεί η σεξουαλική επιθυμία".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βασικά, παρά το γεγονός ότι ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να περιορίσει την παραβατική συμπεριφορά κάποιων παιδόφιλων, δρα κατθιστώντας ανίκανο στύσης τον παραβάτη, ο οποίος μπορεί, παρ'όλ'αυτά να συνεχίσει την παραβατική του συμπεριφορά χρησιμοποιώντας "ξένα αντικείμενα" αφού η σεξουαλική του ορμή μπορεί να παραμείνει ακέραια. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσον ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδόφιλες γυναίκες ή σε άντρες που δεν παραβαίνουν λόγω σεξουαλικής έλξης αλλά με ψυχολογικά αίτια. Εν ολίγοις, ο χημικός ευνουχισμός είναι τιμωρία περιορισμένης χρηστικότητας και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (δεν είδα, π.χ., στατιστικά στοιχεία μείωσης παραβατικότητας εκεί που εφαρμόζεται).
Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη ωστόσο δεν παύει να κόβει έστω και λίγο τον αέρα από καποιους-ες που ενδεχομένως ορέγονται παιδάκια.. Νομίζω ότι συνολικά πρέπει οι κοινωνίες, η εκπαίδευση και κυρίως οι γονείς να αρχίσουν μία εκπαιδευτική εκστρατεία περί σεξουαλικότητας και περί παρέκκλισης, ώστε τα παιδιά τουλάχιστον να είναι υποψιασμένα όχι όμως και τρομοκρατημένα.
Δεν διαφωνώ. Σίγουρα κάθε μέσο που αποθαρρύνει έστω και έναν παιδεραστή είναι στη σωστή κατεύθυνση. Απλώς τονίζω ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι καλύτερος από το τίποτα αλλά γενικά ανεπαρκής ως μέθοδος τιμωρίας/ελέγχου των σεξουαλικών παραβατών.