Mετά τις αντιδράσεις, η Wonder Woman παύει να είναι πρέσβειρα του ΟΗΕ

Mετά τις αντιδράσεις, η Wonder Woman παύει να είναι πρέσβειρα του ΟΗΕ Facebook Twitter
3

Πριν από περίπου δύο μήνες ο ΟΗΕ ανακήρυξε την «Wonder Woman», την ηρωίδα του γνωστού αμερικανικού κόμικ, πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών. Όμως τελικά οι αντιδράσεις και η αμφισβήτηση στην επιλογή αυτή, βάζουν τέλος στη θητεία της στον οργανισμό.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΟΗΕ, η Wonder Woman θα εκμεταλλεύονταν τις σούπερ δυνάμεις της στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ενός έτους υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών.

Από την πρώτη κιόλας μέρα, υπήρξαν αντιδράσεις για την επιλογή. Η Σάζια Ράφι, μία από τις επικεφαλής του οργάνωσης She4SG που είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής μιας γυναίκας επικεφαλής στον ΟΗΕ, έκρινε ως  «γελοίο» το γεγονός ότι επιλέχθηκε  μια φανταστική προσωπικότητα. ενώ υπάρχουν τόσες πολλές πραγματικές που θα μπορούσαν να είναι στη θέση της. Κάποιοι έκαναν λόγο για προσβολή της γυναικείας προσωπικότητας με την ενσάρκωση του pin-up καθώς η φιγούρα απεικονίζεται ως μια λευκή γυναίκα με μεγάλο στήθος και ιδανικές διαστάσεις που φοράει ένα κοστούμι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Κάπως έτσι, χθες, ο ΟΗΕ αποφάσισε πως η «Wonder Woman» παύεται από πρέσβειρα του οργανισμού και η θητεία της τελειώνει την Παρασκευή. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το σκεπτικό της απόφασης, αλλά φέρεται σύμφωνα με τον Guardian να δηλώνει πως συχνά οι φανταστικοί ήρωες που αποκτούν έναν τέτοιο ρόλο στον οργανισμό έχουν βραχυπρόθεσμο ρόλο. Πάνω από 45.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει μια διαδικτυακή καμπάνια με την οποία καλούσαν τον ΟΗΕ να αποσύρει από τη λίστα των πρεσβευτών του την ηρωίδα και καλούσαν τον Μπαν Κι-μουν, το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να επανεξετάσει την επιλογή αυτή.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ώσπου να μάθουν οι συγγραφείς κόμιξ, βιβλίων, σεναρίων κτλ να γράφουν ρεαλιστικούς-πολυδιάστατους δυναμικούς θηλυκούς χαρακτήρες θα περάσει ακόμα καιρός. Μέχρι τώρα απλώς είναι των δυο άκρων: ή θα είναι δεσποσύνη σε κίνδυνο που περιμένει καρτερικά τον ήρωα να τη σώσει ή θα είναι ματσό γυναίκα χωρίς συναισθήματα που δέρνει άνδρες στον ελεύθερό της χρόνο...http://studybreaks.com/2016/09/21/why-the-strong-female-character-doesnt-represent-real-women/Υ.Γ. Και όχι, η Wonder Woman ρεαλιστικά δεν θα έμοιαζε με την Gal Gadot (όμορφη γυναίκα μεν, πολύ λεπτή δε), αλλά πχ με την Ronda Rousey.
Για ακόμα μια φορά η γελοιότητα χτυπάει κόκκινο. Μια φανταστική χαρακτήρας (η σημαντικότερη, πιο διάσιμη και παλιά σούπερ ηρωίδα) παίρνει ένα συμβολικό τίτλο και αντιδρούν οι πάντες. Καληνύχτα κόσμε.