Μπόρις Τζόνσον: Αποχωρούμε από την ΕΕ για να ανακτήσουμε τον έλεγχο σε θέματα μετανάστευσης

Μπόρις Τζόνσον: Αποχωρούμε από την ΕΕ για να ανακτήσουμε τον έλεγχο σε θέματα μετανάστευσης Facebook Twitter
2

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε σήμερα ότι η σχεδιαζόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά την επαναφορά του ελέγχου της μετανάστευσης στη βρετανική κυβέρνηση.


Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Τζόνσον είπε σε τέσσερις Ευρωπαίους πρεσβευτές –οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν– ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης των προσώπων εντός της ΕΕ.


Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι η ψήφος υπέρ του Brexit τον Ιούνιο ήταν ένα μήνυμα ότι η ελεύθερη μετακίνηση των προσώπων από τις χώρες-μέλη της ΕΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς αλλαγές.


Μιλώντας στους Ευρωπαίους πρεσβευτές σε ένα ξενοδοχείο της Ρώμης όπου διεξάγεται ένα συνέδριο υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, ο Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ για να μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τη μετανάστευση.


"Αυτό που είπα με σαφήνεια σε αυτήν την ομάδα των πρεσβευτών –νομίζω ότι ήταν στο πρόγευμα– ήταν ότι η μετανάστευση υπήρξε θετική για το Ηνωμένο Βασίλειο από πολλές πλευρές αλλά ότι έχει τεθεί εκτός ελέγχου και χρειάζεται να ανακτήσουμε τον έλεγχο", πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.


Αμέσως μετά, ενώ έμπαινε στο ασανσέρ, ο Τζόνσον δεν απάντησε ευθέως σε μια ερώτηση για το αν υποστηρίζει την ελεύθερη μετακίνηση, φωνάζοντας, καθώς έκλεινε η πόρτα: "Για να ανακτήσουμε τον έλεγχο, για αυτό φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια