Ο Ομπάμα ανακοίνωσε πως δεν θα πάει στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε πως δεν θα πάει στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter
3

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για την ιστορική επαναπροσέγγιση της Ουάσιγκτον με την Αβάνα, δεν θα παραστεί στην κηδεία του πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, που απεβίωσε σε ηλικίας 90 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.


«Ούτε ο πρόεδρος (Μπαράκ Ομπάμα) ούτε ο αντιπρόεδρος (Τζο Μπάιντεν)» θα μεταβούν στη νήσο για την κηδεία του «πατέρα της Κουβανικής Επανάστασης», δήλωσε ο Τζο Έρνεστ, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.


Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση στην περίπτωση που μια αμερικανική αντιπροσωπεία σταλεί στην Κούβα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7

Διεθνή / «Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7

Στο πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο «Μπόργκο Εγνάτσια» στην Απουλία ξεκίνησαν την Πέμπτη οι εργασίες της Συνόδου των G7 - Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα παντρεύτηκαν το 2012 ο Τζάστιν Τιμπερλέικ με την Τζέσικα Μπίελ 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στέλεχος Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι στη Γάζα είναι ζωντανοί

Διεθνή / Στέλεχος Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι στη Γάζα είναι ζωντανοί

Το στέλεχος της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι η ισραηλινή επιχείρηση για την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων τριών, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού πολίτη
NEWSROOM
Το 51% των Γερμανών θέλει πρόωρες εκλογές, λέει δημοσκόπηση

Διεθνή / Το 51% των Γερμανών θέλει πρόωρες εκλογές, λέει δημοσκόπηση

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 51% θα θεωρούσε «καλή» εξέλιξη την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με το 43% να πιστεύει το ακριβώς αντίθετο
NEWSROOM
Σελίν Ντιόν: Οι δίδυμοι γιοι της έχουν κουμπί πανικού στο σπίτι σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια

Διεθνή / Σελίν Ντιόν: Οι δίδυμοι γιοι της έχουν κουμπί πανικού στο σπίτι σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια

Η τραγουδίστρια του «My heart will go on» ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι πάσχει από το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου - Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως κάθε τρεις μήνες η ίδια και ο φυσιοθεραπευτής της εκπαιδεύουν τους γιους της με μια «ψεύτικη κρίση»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ενω ό Τσιπρας εχοντας τακτοποιησει τα παντα στην Ελλαδα και εχοντας λυσει ολα τα προβληματα θα σπευσει να τιμησει εναν αμφιλεγομενο ηγετη με εξοδα του ελληνικου λαου. Ποσο ακομη θα πληρωνουμε τις ιδεοληψιες και τις ιδεολογικες αγκυλωσεις των υποτιθεμενων αριστερων, που επειδη στα νιατα τους ειχαν στο δωματιο τους την αφισα του Γκεβαρα φαντασιωνονται τους εαυτους τους ως επαναστατες;
Ο φιντέλ καστρο παντως ηταν πραγματι Ηγέτης οπως και να το κανουμε που απεδειξε τι εστι αγωνας και αφοσιωση στη χωρα του. Απ τους δικους μας δυτικους πολιτικους λιγοι ειναι ανταξιοι του. Οποτε λογικο ειναι καποιοι Αρχηγοι Κρατων να πανε, ακομα και μη αριστεροι θαρρώ.
Το οτι δεν εχει παει κανενας αλλος ευρωπαιος αρχηγος κρατους εκτος απο τον δικο μας μηπως σημαινει κατι; Οσο για το αν ο Καστρο ηταν Ηγετης, νομιζω οτι οι πλεον καταλληλοι για να αποφανθουν ειναι οι ιδιοι οι Κουβανοι που τον εζησαν επι σειρα δεκαετιων. Αλλα απο οτι φαινεται κι εκει οι αποψεις διιστανται, οποτε μαλλον τελικα προκειται για μια αμφιλεγομενη ηγετικη φυσιογνωμια.