Ο Independent έβαλε την Ελλάδα στις χώρες που πανηγύρισαν την εκλογή Τραμπ με τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής

Ο Independent έβαλε την Ελλάδα στις χώρες που πανηγύρισαν την εκλογή Τραμπ με τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
3

Αίσθηση προκαλεί το πώς σημερινό δημοσίευμα του Independent, που στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, απαριθμεί εκείνες τις χώρες που αντί να ανησυχήσουν με την νέα τάξη πραγμάτων, υποδέχθηκαν με χαρά την νίκη του και μέσα σε αυτές έχει συμπεριλάβει και την Ελλάδα.

«Την Τετάρτη, ο πλανήτης σοκαρίστηκε από την αναπάντεχη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην εκλογική κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ. Λίγο μετά τα αποτελέσματα, διαδηλώσεις κατά του Τραμπ άρχισαν να πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με πολίτες από την Καλιφόρνια να προτείνουν μέχρι και απόσχιση από τις υπόλοιπες ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τον νέο Πρόεδρο. Ωστόσο δεν δυσαρεστήθηκαν όλοι με την νίκη του» αναφέρει στην εισαγωγή το δημοσίευμα με τίτλο «7 countries celebrating Donald Trump's victory» (σ.σ. 7 χώρες πανηγυρίζουν την την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ).

Ο Independent έβαλε την Ελλάδα στις χώρες που πανηγύρισαν την εκλογή Τραμπ με τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter

Και στη συνέχεια απαριθμεί τις χώρες που «πανηγύρισαν», όπως γράφει χαρακτηριστικά, στο άκουσμα της είδησης, ανάμεσά τους και την Ελλάδα. Μόνο που ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις παραθέτει τις αντιδράσεις των εκλεγμένων κυβερνήσεων των κρατών, στο παράδειγμα της Ελλάδας και της Ουγγαρίας επιλέγει ανακοινώσεις ακροδεξιών κομμάτων- σε εμάς εκείνη που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή.

Η επιλογή της ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής, για την οποία δήλωση παραπέμπει κιόλας στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης, είναι αν μη τι άλλο προκλητική, καθώς δεν επέλεξε την επίσημη αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού ή ΠτΔ και παρατίθεται μεταξύ δηλώσεων όπως του Πούτιν για τη Ρωσία, του Νετανιάχου για το Ισραήλ, του Προέδρου Ντουτέρτε για τις Φιλιππίνες, του Αλ Σίσι για την Αίγυπτο και αξιωματούχων του καθεστώτος Άσαντ για τη Συρία.

«Στις αμερικανικές εκλογές νίκησαν οι δυνάμεις που αντιμάχονται την παγκοσμιοποίηση, αντιμάχονται τη λαθρομετανάστευση και είναι υπέρ των καθαρών εθνικών κρατών, υπέρ της αυτάρκειας στην εθνική οικονομία» είναι το κομμάτι της επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες η Χ.Α. και επιλέγει να μεταφέρει ο Independent.

Ο Independent έβαλε την Ελλάδα στις χώρες που πανηγύρισαν την εκλογή Τραμπ με τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM
Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM