Μελάνια Τραμπ: Πρωτοσέλιδη η Σλοβένα που έγινε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Μελάνια Τραμπ: Πρωτοσέλιδη η Σλοβένα που έγινε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Facebook Twitter
Η Μελάνια Τραμπ σήμερα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του σλοβενικού Τύπου
2

Μελάνια Τραμπ: Πρωτοσέλιδη η Σλοβένα που έγινε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Facebook Twitter

 

Η Μελάνια Τραμπ, τρίτη σύζυγος του νέου Προέδρου των ΗΠΑ είναι η μοναδική Πρώτη Κυρία στην αμερικανική ιστορία που έλκει καταγωγή από το εξωτερικό και μάλιστα στο πλευρό ενός ανθρώπου που σχεδόν στήριξε τη ρητορία του εναντίον μεταναστών και προσφύγων. 

 

Το πρώην μοντέλο Σλοβενικής καταγωγής, 46 ετών, που σήμερα -και λόγω του συζύγου της- βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των περισσότερων εφημερίδων της πατρίδας της, ήταν στο πλευρό του συζύγου της, όταν ανακοίνωσε τη νίκη του στη Νέα Υόρκη, κάνοντας τη δική της προσπάθεια να παρουσιάσει το ανθρώπινο πρόσωπο του 24 χρόνια μεγαλύτερου από εκείνην Τραμπ.

 

«Θα γίνει ένας φανταστικός πρόεδρος», τόνισε στις αρχές Νοεμβρίου μιλώντας στο Μπέργουιν, κοντά στη Φιλαδέλφεια. Αυτή ήταν και η πρώτη ομιλία της τρίτης συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ χωρίς εκείνον στο πλευρό της.

 

«Κάθε φορά που ο σύζυγός μου μαθαίνει ότι κλείνει ένα εργοστάσιο στο Οχάιο ή τη Βόρεια Καρολίνα ή εδώ στην Πενσιλβάνια, βλέπω ότι οργίζεται», είχε πει η Μελάνια.

 


 

«Ξέρει πώς να προκαλεί, έτσι δεν είναι;», είχε προσθέσει αναφερόμενη στις αμφιλεγόμενες ομιλίες του Τραμπ, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας κατάφερε να προσβάλει τις γυναίκες, τους Μεξικανούς, τους μουσουλμάνους και τα άτομα με αναπηρίες μεταξύ άλλων.

 

Προσπαθώντας να εμφανίσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, η Μελάνια έγινε υπέρμαχος «των αμερικανικών αξιών, της ευγένειας, της ειλικρίνειας, του σεβασμού, της συμπόνιας, της γενναιοδωρίας».

«Πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να μιλάμε μεταξύ μας, να διαφωνούμε, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο», υπογράμμισε η Μελάνια.

 

Η ίδια παρουσίαζε τον εαυτό της ως μια γυναίκα «ανεξάρτητη», διαβεβαιώνοντας ότι ο σύζυγός της «σέβεται τις γυναίκες και τους προσφέρει τις ίδιες ευκαιρίες» με τους άνδρες.

 

Αναφερόμενη στο έργο που προτίθεται να επιτελέσει ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Μελάνια δήλωσε ότι «θα υπερασπίζεται τις γυναίκες και τα παιδιά».

 

Ήδη από το 1999 είχε δηλώσει στους New York Times ότι θα γίνει μια Πρώτη Κυρία «πολύ παραδοσιακή, όπως η Μπέτι Φορντ ή η Τζάκι Κένεντι».

 

Η πρώτη της ομιλία στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στα μέσα Ιουλίου ήταν φιάσκο: είχε δεχθεί επικρίσεις επειδή ο λογογράφος της είχε χρησιμοποιήσει ολόκληρα αποσπάσματα από τον λόγο της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα από το 2008. Μετά το περιστατικό αυτό εξαφανίστηκε για ένα διάστημα από τα κοινά.

 

Πριν το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις, υπερασπιζόμενη τον σύζυγό της «100%» σε όλα τα θέματα. Εκείνη την εποχή είχε δηλώσει ότι προτιμά να αφιερώνει τον χρόνο της στην ανατροφή του 10χρονου γιου της Μπάρον.

 

Στις αρχές Αυγούστου γυμνές φωτογραφίες της Μελάνια, που δημοσιεύθηκαν από τη New York Post και οι οποίες φέρονται να τραβήχτηκαν το 1995 στις ΗΠΑ, παρόλο που η Μελάνια ισχυρίζεται ότι έφτασε στη χώρα το 1996, προκάλεσαν ερωτήματα για το αν βρισκόταν νόμιμα στη χώρα τότε.

 

«Πάντα συμμορφωνόμουν με τους μεταναστευτικούς νόμους της χώρας αυτής», είχε απαντήσει στον λογαριασμό της στο Twitter η Μελάνια, η οποία έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα το 2006.

 

Η προηγούμενη Πρώτη Κυρία με ξένη καταγωγή ήταν η Λουίζα Άνταμς, σύζυγος του προέδρου Τζον Κουίνσι Άνταμς (1825-1829), που είχε γεννηθεί στη Βρετανία.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ - ΑFP

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM