ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Συσκευή της Google θα εξαφανίσει όλους τους κωδικούς

Συσκευή της Google θα εξαφανίσει όλους τους κωδικούς Facebook Twitter
1
Συσκευή της Google θα εξαφανίσει όλους τους κωδικούς Facebook Twitter

Οι ερευνητές της αμερικανικής Google, έχοντας βάλει προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό τους να εξαφανίσουν τους πολλαπλούς κωδικούς που κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη, βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος τους με την ανάπτυξη μίας κρυπτογραφημένης συσκευής.

Σε μία έρευνα που θα δημοσιευτεί αυτό το μήνα, δύο ειδικοί ασφαλείας της εταιρείας αναφέρουν ότι οι συμβατικοί κωδικοί δεν επαρκούν για να εγγυηθούν την ασφάλειά μας.

Όπως αναφέρει το Wired, η Google οραματίζεται ένα μικροσκοπικό κλειδί USΒ που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται στους διάφορους λογαριασμούς τους γρήγορα και απλά. Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει και οι περισσότεροι ιστότοποι του Διαδικτύου να αποδεχτούν το πρωτόκολλα ασφαλείας της Google, ώστε να μπορούν οι χρήστες να το εκμεταλλεύονται.

Μπορεί η χρήση μίας μικροσκοπικής συσκευής να διευκολύνει κάποιον χρήστη που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον καταιγισμό των πληροφοριών, αλλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί καθώς σε περίπτωση κλοπής του κωδικοποιημένου δαχτυλιδιού, ρολογιού ή smartphone, οι συνέπειες ενδέχεται να είναι καταστροφικές για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Τech & Science
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
> σε περίπτωση κλοπής του κωδικοποιημένου δαχτυλιδιού, ρολογιού ή smartphone, οι συνέπειες ενδέχεται να είναι καταστροφικές για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.Κι όχι μόνον αυτό, αλλά αν έχει κανείς ένα και το αυτό κλειδί για όλους τους λογαριασμούς του, ενδεχομένως να μπορεί να ταυτοποιηθεί. Η λύση ίσως θα ήταν να χρησιμοποιεί ο χρήστης και διαφορετικό δάχτυλο για κάθε διαφορετικό λογαριασμό. :-)