Nέα μέτρα Μαδούρο: Το δημόσιο θα εργάζεται μόνο Δευτέρα και Τρίτη

Nέα μέτρα Μαδούρο: Το δημόσιο θα εργάζεται μόνο Δευτέρα και Τρίτη Facebook Twitter
3

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προχωρά σε ακόμη πιο ριζοσπαστικές λύσεις σε μια απελπισμένη προσπάθεια να  αποτρέψει το ενδεχόμενο να βγει εκτός λειτουργίας η κυριότερη μονάδας παραγωγής ενέργειας στη χώρα, η οποία παράγει το 70% της ενέργειας που καταναλώνεται . Στον συγκεκριμένο  υδροηλεκτρικό σταθμό η στάθμη είναι μόλις 1,60 μέτρα πάνω από το σημείο της κατάρρευσης και όλοι ελπίζουν στις καταρρακτώδεις βροχές, προκειμένου να «ανασάνει» από ενεργειακής πλευράς η χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση Μαδούρο επιλέγει να παραλύσει το δημόσιο τομέα, καθώς ο  αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Aristobulo Isturiz, ανακοίνωσε ότι πλέον το δημόσιο θα εργάζεται μόνο Δευτέρα και Τρίτη.

Σε προηγούμενη απόφαση ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι ο δημόσιος τομέας δεν θα εργάζεται την Παρασκευή, ούτε καν τα σχολεία, όμως με τη νέα απόφαση η εργασία περιορίζεται στις δύο πρώτες εργάσιμες της εβδομάδας από τις 7:00 πμ - 13:00 μμ.

Nέα μέτρα Μαδούρο: Το δημόσιο θα εργάζεται μόνο Δευτέρα και Τρίτη Facebook Twitter

Ο αρχηγός του κράτους έχει διευκρινίσει ότι το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαπενθήμερου και ζήτησε από τους επικεφαλής των δημόσιων αρχών να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει, εκτός των άλλων και σε καθημερινές διακοπές ρεύματος, ιδίως στην επαρχία, που διαρκούν για αρκετές ώρες τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα.

Το ότι η Βενεζουέλα έχει φτάσει σε αυτή την οριακή κατάσταση οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων: Την παρατεταμένη ξηρασία που προκλήθηκε από το κλιματολογικό φαινόμενο γνωστό ως Ελ Νίνιο, την  έλλειψη επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, και στην αποτυχία ίδρυσης θερμοηλεκτρικών σταθμών που θα βοηθούσαν στην ελαχιστοποίηση της εξάρτησης την από παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τον Τσάβες το 2010, ωστόσο οδηγήθηκε σε παταγώδη αποτυχία, αφού τα χρήματα κατέληξαν στις τσέπες ανθρώπων που ευνοούνται από το κράτος για την εισαγωγή εξοπλισμού.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM