"Μέρα χαράς" στην Ουγγαρία- Αποπλήρωσε τα δάνεια του 2008 από ΕΕ, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

"Μέρα χαράς" στην Ουγγαρία- Αποπλήρωσε τα δάνεια του 2008 από ΕΕ, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα Facebook Twitter
9

Η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την αποπληρωμή δανείων ύψους 20 δισεκ. ευρώ που της είχαν χορηγηθεί επειγόντως το 2008 από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για να βοηθηθεί η χώρα να ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.


Η τελευταία δόση του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, που οφειλόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποπληρώθηκε "την περασμένη εβδομάδα", διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Μιχάλι Βάργκα, ο οποίος έκανε λόγο για "μια μέρα χαράς".


Η Ουγγαρία, η οποία είχε πληγεί σκληρά από τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, για να αποφύγει μια στάση πληρωμών είχε λάβει δάνεια 6,5 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ, 12,5 δισεκ. ευρώ από το ΔΝΤ και 1 δισεκ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή 20 δισεκ. ευρώ συνολικά.


Το 2013 η Βουδαπέστη είχε αποπληρώσει πρόωρα το σύνολο του χρέους της έναντι του ΔΝΤ, κάτι για το οποίο είχε πιέσει ο συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.


Αφού είχε κάνει μια βουτιά 6,6% το 2009, η ουγγρική οικονομία αποκαταστάθηκε από το 2014 με έναν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης -- 2,9% το 2015.


Ο Βάργκα εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποπληρωμή του χρέους του 2008 θα συμβάλει στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ουγγαρίας από τους οίκους αξιολόγησης.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM