Fidgital: αυτός που τσεκάρει συνεχώς το κινητό του

Fidgital: αυτός που τσεκάρει συνεχώς το κινητό του Facebook Twitter
1

(FIJ-IH-TULL), ADJ.

1. Ο υπερβολικός έλεγχος συσκευών. «Η Βικτώρια βαρέθηκε να παρακολουθεί τον fidgital αρραβωνιαστικό τηςνα ελέγχει τον iPhone του κάθε πέντε δευτερόλεπτα».

Η Λίζι Σκούρνικ των New York Times μπορεί να αστειευόταν όταν επινόησε αυτή τη νέα λέξη, αλλά πέτυχε την ουσία. Μια πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ διαπίστωσε ότι οι χρήστες smartphone παρουσιάζουν πραγματικά συμπτώματα στέρησης όταν αναγκάζονται να απέχουν από τη χρήση των συσκευών τους. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι πολλά άτομα αισθάνθηκαν σωματική δυσφορία μετά από αποχή αρκετών ημερών. Μια μαρτυρία ήταν ως εξής:

«Αν και η μέρα ξεκίνησε καλά, παρατήρησα ότι η διάθεσή μου άρχισε να αλλάζει γύρω στο μεσημέρι. Άρχισα να νιώθω απομονωμένη και μοναχική. Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα στα οποία δεν μπορούσα να απαντήσω. Στις 2 μ.μ. άρχισα να αισθάνομαι την επείγουσα ανάγκη να ελέγξω το email μου και είχα βρει εκατομμύρια λόγους που δικαιολογούσαν αυτή την αναγκαιότητα. Ένιωσα σαν άνθρωπος σε έρημο νησί... παρατήρησα ότι άρχισα να εκνευρίζομαι, σα να είμαι εθισμένη στις συσκευές μου, και ίσως είμαι».

Μια έρευνα του 2012 από το Pew Research Center δείχνει ότι το 46% όλων των Αμερικανών ενηλίκων κατέχει από ένα smartphone. Αν είστε ένας από αυτούς και πιστεύετε ότι χρειάζεστε βοήθεια, το WebMD έχει έναν οδηγό που βήμα προς βήμα βοηθάει να σπάσετε τον εθισμό στο κινητό σας.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COLOSSAL BIOSCIENCES ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Εταιρεία που θέλει να επαναφέρει το μαμούθ ανακοίνωσε ότι εκκόλαψε κοτόπουλα σε τεχνητά αυγά

Η εταιρεία μιλά για ένα νέο βήμα για τη «νεκρανάσταση» εξαφανισμένων ειδών, με στόχο η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πτηνών που θα μοιάζουν με το γιγαντιαίο moa της Νέας Ζηλανδίας
THE LIFO TEAM
Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Τech & Science / Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Στο Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε το Gemini Spark, έναν AI βοηθό που θα οργανώνει email, σημειώσεις, αγορές και αναζητήσεις στο παρασκήνιο μαζί με νέα εργαλεία βίντεο και την επιστροφή των έξυπνων γυαλιών.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πόσο μ' αρέσει που η πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά και τη πιο τρελλή φαντασία. 40-50 μόλις χρόνια πριν, το 1960-70, αν έβλεπες στο σινεμά ταινία με ανθρώπους που όχι μόνο είχαν κινητά τηλέφωνα-συσκευές, αλλά εθίζονταν κιόλας σε αυτά, θα το θεωρούσες εξωφρενικό μελλοντολογικό σενάριο. Ενώ τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που πολλοί περίμεναν δεν ήρθαν ποτέ...