Έκλεισε σε 24 ώρες το πρώτο KFC που άνοιξε στο Ιράν

Έκλεισε σε 24 ώρες το πρώτο KFC που άνοιξε στο Ιράν Facebook Twitter
5
Έκλεισε σε 24 ώρες το πρώτο KFC που άνοιξε στο Ιράν Facebook Twitter

Ένα κατάστημα KFC που άνοιξε τις πόρτες του το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη,  έκλεισε μετά από μόλις μία ημέρα λειτουργίας.

Το εστιατόριο, τo οποίο, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ονόμασε "το πρώτο αμερικανικό κατάστημα" στο είδος του, άνοιξε στη Δυτική Τεχεράνη, αφού φαινομενικά, είχε λάβει την έγκριση του Υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Ορυχείων της χώρας.

 

ازدحام جمعیت در افتتاح اولین شعبه کی اف سی حلال در ایران ... خوش آمدید مردم ایران

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης kfciran (@kfciranian) στις


 

 Στη σελίδα το στο Instagram μάλιστα, ανάρτησε και εικόνες με τους ευχαριστημένους πελάτες.

Σήμερα ωστόσο, η Ιρανική Αστυνομία το έκλεισε. Μια ταμπέλα στην πόρτα του έγραφε "κλειστό μέχρι νεωτέρας." Ο λόγος του λουκέτου ήταν ότι η διακόσμηση του μοιάζει πάρα πολύ με τη σημαία των ΗΠΑ, και η παρουσία του "μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος της αμερικανικής επιρροής στην ιρανική κουλτούρα". "Οι ΗΠΑ είναι ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς του Ιράν και αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα", τόνισε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δεν είναι σαφές εάν το ιρανικό KFC, ανήκει στην αμερικάνικη αλυσίδα εστιατορίων.


Ωστόσο ο Προϊστάμενος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Ιράν, Ali Fazli, δήλωσε το εστιατόριο KFC δεν έχει "καμία σχέση" με το αμερικανικό συνονόματό του. "Κανένα δυτικό fast food δεν έχει οποιοδήποτε υποκατάστημα στο Ιράν", είπε.

 

Παρά την αναθέρμανση των σχέσεων κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τα πυρηνικά, σκληροπυρηνικοί στο Ιράν είναι δύσπιστοι όσον αφορά τα εστιατόρια δυτικού τύπου, τα οποία λένε ότι έχουν "συμπεριφορά αντίθετη με τον ισλαμο-ιρανικό πολιτισμό και τις παραδόσεις".

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αποκάλεσε τέτοιου είδους εστιατόρια κόκκινη γραμμή που δεν θα περάσει.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Ο Χαμενει ειδε τις τεσσερις κοκκινες γραμμες στο λογοτυπο του εστιατοριου και εφριξε. Τα ειδε ολα κοκκινα μετα και τους εκλεισε την πορτα για τα καλα. Τηγανιτο κοτοπουλο και Κερνελ Σαντερς δεν αρμοζουν στο Ιραν. Σιγουρα ενας θρησκευτικος ηγετης δεν μπορει να κατανοηση τους νομους και τα τερτιπια της ελευθερης αγορας. Σιγα μην ανοιγε χασαποταβερνα του Χομεινι, πιο ευκολο θαταν.
Αφού είναι αμιγώς Ιρανικό, τότε γιατί δεν έχει κάποιο άλλο όνομα και λογότυπο; Εκτός αν οι φτερούγες κοτόπουλου μεταφράζονται ως KFC σε μια παγκόσμια γλώσσα.