ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Θρήνος και οργή στην Τουρκία για την 25χρονη που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό

Θρήνος και οργή στην Τουρκία για την 25χρονη που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό Facebook Twitter
Η κηδεία της 25χρονης έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη
2

Κύμα οργής έχει προκαλέσει στην Τουρκία, έξι ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ο θάνατος της νεαρής Ντιλέκ Ντογάν η οποία πέθανε από πυρά αστυνομικού μέσα στο σπίτι της.

Η νεαρή γυναίκα ήταν μόλις 25 ετών, ανήκε στη μειονότητα των αλεβιτών και  άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στη συνοικία Σαριγιέρ στην Κωνσταντινούπολη την 18η Οκτωβρίου, έγραψαν τουρκικές εφημερίδες.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονιών της, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην οικογενειακή οικία και η νεαρή γυναίκα τους ζήτησε να μην εισέλθουν φορώντας τα παπούτσια τους. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και ένας εξ αυτών την πυροβόλησε.

Θρήνος και οργή στην Τουρκία για την 25χρονη που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό Facebook Twitter


Από την πλευρά της η αστυνομία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός μέλους της οικογένειάς της που προσπάθησε να του πάρει το όπλο.


«Η κόρη μου δεν είναι τρομοκράτισσα, γιατί την πυροβόλησαν;» διαμαρτυρήθηκε η μητέρα του θύματος.


Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από μέρους χρηστών των ιστότοπων κοινωνικών δικτύων.
«Ορίστε η αλήθεια: όλοι μας βρισκόμαστε μια σφαίρα μακριά προκειμένου να γίνουμε ετικέτα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποίησε ο @bahar088 στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ένα από τα συνθήματα που σηματοδότησαν τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Θρήνος και οργή στην Τουρκία για την 25χρονη που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό Facebook Twitter


Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι αντίπαλοι του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκαν εναντίον του με αφορμή το περιστατικό αυτό.


«Θα δείτε, δεν θα υπάρξει ούτε δίκη ούτε έρευνα» δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
«Εφόσον υπήρξαν σφάλματα, αυτό θα δημοσιευτεί και οι ενδεδειγμένες κυρώσεις θα επιβληθούν» διαβεβαίωσε ένας αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ο Νουμάν Κουρτουλμούς.

2

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας-ρεκόρ σαρώνει τη Νότια Ευρώπη: Επιστήμονες προειδοποιούν για «κοκτέιλ» που τροφοδοτεί φωτιές

Διεθνή / Καύσωνας-ρεκόρ σαρώνει τη Νότια Ευρώπη: Επιστήμονες προειδοποιούν για «κοκτέιλ» που τροφοδοτεί φωτιές

Ακραίος καύσωνας έως 44°C πλήττει τη Νότια Ευρώπη, προκαλώντας εκτεταμένες φωτιές από την Ισπανία έως τα Βαλκάνια - Επιστήμονες μιλούν για κλιματικό «κοκτέιλ μολότοφ» και κίνδυνο ρεκόρ θερμοκρασιών
LIFO NEWSROOM
Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Διεθνή / Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Βίντεο δείχνει σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής να εκτοξεύει αντλίες νερού κατά την καταδίωξη πλοίου της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, πριν συγκρουστεί με θόρυβο με ένα πολύ μεγαλύτερο κινεζικό πολεμικό πλοίο
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Στενοί συνεργάτες του τον περιγράφουν ως θαρραλέο και αφοσιωμένο - Το Ισραήλ είχε στο παρελθόν κατηγορήσει τον Σαρίφ ότι ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Τουρκία είχε καταφέρει μέχρι και πρότινος να γίνει έστω και φαινομενικά μια ευρωπαϊκή χώρα. Τα τελευταία χρόνια όμως μου θυμίζει ένα ακόμα κράτος της Μέσης Ανατολής. Και να σκεφτείς ότι κάποτε ήθελάν να γίνουν και μέλος της ΕΕ.
"Ηθελαν να γινουν και μελος της ΕΕ". Ηθελαν οι προοδευτικοι Τουρκοι, οι συντηριτικοι Ισλαμιστες δεν ηθελαν. Δεν ειναι ολοι οι Τουρκοι Ισλαμιστες, αυτη την στιγμη, σκοτωνεται κοσμος επειδη μαχονται για τα δικαιωματα τους.