«Έκτρωμα 2015»-Κτίριo «τιμήθηκε» με τον τίτλο του πιο άσχημου στον κόσμο

«Έκτρωμα 2015»-Κτίριo «τιμήθηκε» με τον τίτλο του πιο άσχημου στον κόσμο Facebook Twitter
5

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό Business Design απένειμε το βραβείο του για το ασχημότερο κτίριο του κόσμου. "Τυχερό" για το 2015 ήταν το κτίριο «20 Fenchurch Street» του Λονδίνου, στο οποίο οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν δώσει  το παρατσούκλι Walkie Scorchie.


Το δημιούργημα του Ουρουγουανού αρχιτέκτονα Ραφαέλ Βινιόλι Μπεσέιρο που αναγέρθηκε το 2006 είχε συγκεντρώσει από τις πρώτες στιμές αντιδράσεις. Κάποιοι μάλιστα το είχαν παρομοιάσει με σερβιέτα ενώ και οργανισμοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη μορφή του, λόγω της επίπτωσης που έχει η μορφή του στη γενικότερη εικόνα των γύρω κτιρίων.


«Έκτρωμα 2015»-Κτίριo «τιμήθηκε» με τον τίτλο του πιο άσχημου στον κόσμο Facebook Twitter


Το 2013 είχε λάβει το "συνοδευτικό" Walkie Scorchie, καθώς η γυάλινη επιφάνεια του συγκεντρώνει προς μία πλευρά τις ακτίνες του ήλιου και μερικές φορές λιώνει εξαρτήματα παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Αυτό ομως δεν είναι το μόνο κακό αφού έχει και την "ιδιότητα" να διοχετεύει καθοδικά ρεύματα ανέμου ρίχνοντας κάτω περαστικούς.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance υπέγραψε συμφωνίες για να αποφύγει την απαγόρευση στις ΗΠΑ

Τech & Science / TikTok: Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance υπέγραψε συμφωνίες για να αποφύγει την απαγόρευση στις ΗΠΑ

Σε υπόμνημα, το TikTok ανέφερε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει σε «πάνω από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων ως μέρος μιας ζωτικής παγκόσμιας κοινότητας»
THE LIFO TEAM
Ενυδάτωση: Αρκούν τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Τech & Science / Ενυδάτωση: Αρκούν τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Οι ειδικοί υγείας προειδοποιούν ότι η αφυδάτωση συχνά περνά απαρατήρητη τον χειμώνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο κόπωσης, πνευματικής θολούρας και πιο σοβαρών προβλημάτων στα νεφρά
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Το ίδιο πρόβλημα με τις αντανακλέσεις είχε και το ξενοδοχείο vdara στο λας βέγκας (τού ίδιου αρχιτέκτονα). Στην παγίδα έπεσε και παλιότερα ο Gehry με την Συμφωνική του Λος Άντζελες, όπου είχε φτάσει να λιώνει την άσφαλτο και να καίει κουρτίνες σε απέναντι διαμερίσματα.