Ισπανία: Ταύρος σκοτώνει 63χρονο

5

Ενας Ισπανός σκοτώθηκε σήμερα, όταν ένας ταύρος τον χτύπησε με τα κέρατά του στην καρδιά κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ με ταυροδρομίες στους δρόμους της πόλης Κουέγιαρ, στην επαρχία της Σεγκόβιας, ανακοίνωσαν οι οργανωτές της εκδήλωσης. Το θύμα, ένας άνδρας 63 ετών, ξεψύχησε στον δρόμο.

"Η επίθεση (των ταύρων στο πλήθος) ήταν πολύ γρήγορη και επικίνδυνη. Ένας από τους ταύρους χτύπησε έναν άνθρωπο που βρισκόταν στην άκρη της διαδρομής. Τον περικύκλωσαν αμέσως οι ιππείς και οι διασώστες" ανέφερε η Ομοσπονδία των Ενθιέρος του Κουέγιαρ σε ανακοίνωσή της, λες και οι ταύροι επιτέθηκαν χωρίς πρόκληση ή χωρίς να ήξεραν όλοι πως αυτό επρόκειτο να συμβεί, αν λαμβάνεις μέρος σε ένα ανόητο και επικίνδυνο έθιμο. 


Τα "ενθιέρος" (σ.σ. "τρέξιμο με ταύρους") του Κουέγιαρ, μιας πόλης περίπου 10.000 κατοίκων στα νότια του Βαγιαδολίδ, είναι από τα παλαιότερα που οργανώνονται στην Ισπανία. Ανάγονται στον 13ο αιώνα και προσελκύουν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την απερισκεψία τους να συμμετέχουν στο τρέξιμο με ταύρους από την αρχή του καλοκαιριού στην Ισπανία, γεγονός που καθιστά τη φετινή χρονιά την αιματηρότερη από το 2000. Το 2009 στα "ενθιέρος" είχαν χάσει τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM