Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
9

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με την καγκελάριο της Γερμανίας και τον επικεφαλής του Eurogroup είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πηγές από το Μαξίμου σχολιάζουν πως η συζήτηση με την καγεκελάριο έγινε σε θετικό κλίμα και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ' όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμμετέχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Υπαρχουν δυο πιθανοτητες,οσον αφορα στον Αλεξη Τσιπρα.Ειτε ειναι ενας "ιδεολογος"ο οποιος θα πεσει μαχομενος για τις ιδεες του.Ειτε ειναι ενας πανεξυπνος-και παμπονηρος-πολιτικος,ο οποιος διθετει τεραστια οξυδερκεια και διορατικοτητα,και ο οποιος "χτιζει το μελλον".Το δικο του,του κομματος του,και του τοπου,γενικοτερα.Το αν ανηκει ενας "ηγετης"στην πρωτη κατηγορια,η στην δευτερη,θα φανει συντομα.Με τον ιδιο τροπο που φαινεται παντοτε,οπως μας διδασκει η ιστορια.Διοτι ο ιδεολογος θυσιαζει εαυτον στον αγωνα για την επιτευξη των στοχων του.Ο "γνησιος" ηγετης θυσιαζει αλλους.Συνηθως"δικους του ανθρωπους".Θα δειξει.
Για να διευκολύνω την επιλογή ,υπάρχει και άλλη μια κατηγορία "Ασχετος και αγκυλωμένος σε ιδεοληψίες". Ο Ηγέτης συνήθως χαρακτηρίζεται απο την ικανότητα να χτίζει όραμα & στρατηγική σκεπτόμενος ακόμη και αντισυμβατικά για να προχωρήσει την κοινωνία σε ανώτερο επίπεδο και ταυτόχρονα ειναι ενωτικός. Θα δείξει...
@NetworkΠροφανως εννοουμε αλλο πραγμα οταν μιλαμε για ηγετες.Εγω,παντως,ομιλω για ηγετες οπως τους καταγραφει η Ιστορια, οχι η λογοτεχνια.Και η Ιστορια καταδεικνυει οτι η πρωτη προτεραιοτητα καθε "ηγετη"ηταν η διατηρηση του στην εξουσια,Οσοι το λησμονησαν αυτο και προεταξαν αλλες προτεραιοτητες συντομα επαυσαν να "ηγουνται",πολλοι δε απο αυτους αποχαιρετησαν και τον ματαιο τουτο κοσμο.Ο βασικος συλλογισμος των -οποιωνδηποτε-"ηγετων"ηταν ανεκαθεν ο ιδιοε.Και ηταν εξαιρετικα απλος."Θελω να πετυχω αυτα.(Οτι και αν ειναι αυτα,κατακτησεις,κοινωνικοπολιτικες αλλαγες,οτιδηποτε).Για να τα πετυχω πρεπει να κατακτησω την εξουσια,και να παραμεινω σε αυτην.Συνεπως αυτη ειναι η πρωτη-και απολυτη-προτεραιοτητα μου".Αν πιστευεις οτι συνεβαινε ποτε κατι διαφορετικο περιμενω με ανυπομονησια την σχετικη "ενημερωση" μου.
@Λ.Κοντό,για το σχόλιο ποιο κάτω. Όπως αναφέρεις υπάρχουν διαφορετικά "στυλ" ηγεσίας ,αλλά και τρόποι που ηγέτες διαχειρίζονται την μακροημέρευση της παραμονής τους στην εξουσία και πραγματικά τα παραδείγματα είναι πολλά.Ο Μακιαβέλι στον "Ηγεμόνα" είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η οι ικανότεροι ηγέτες είναι αυτοί που κυριαρχούν στις μάζες με αυταπάτες εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα τους αντιπάλους με πανουργία.Η διαφορά όμως είναι ότι αυτά ίσχυαν τον 15ο αιώνα σε φεουδαρχικά καθεστώτα ,ενώ στις σύγχρονες ανοιχτές κοινωνίες το αρχέτυπο του "πονηρού" έχει δώσει τη θέση του στην συνομιλία με το κοινό και την έμπνευση για αλλαγή.Ο Αλέξης δυστυχώς δεν κατατάσσεται στους οραματιστές, άρα και να πετύχει την παραμονή του στην εξουσία με πανουργία η όχι το αποτέλεσμα για εμάς φαίνεται να είναι επιστροφή σε ένα θλιβερό παρελθόν.
@ΝetworkΩστε πιστευεις οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει πολυ ,οσν αφορα στην ασκηση της εξουσιας,απο τον 15ο αιωνα μεχρι σημερα.Και οτι η σημερινη εξουσια δεν κυβερνα με βαση την καλλιεργεια αυταπατων-την εξαπατηση δηλαδη-στους πολλους,και δεν εξουδετερωνει τους αντιπαλους της ,εξωτερικους και ,κυριως,εσωτερικους,με πανουργια.Και οι διαδικασιες αυτες εχουνα αντικατασταθει,στην εποχη μας, απο την συνομιλια με το κοινο και την εμπνευση για αλλαγη.Αυτα διαπιστωνεις εσυ παρατηρωντας τα τεκταινομενα,παγκοσμιως ; Αυτα προκυπτουν απο την πακοσμια οικονομικη κατασταση,με τους αφθονους,και παραλογους, τοπικους πολεμους που ξεπηδουν καθε τοσο ; Απο τις κοινωνιες οι οποιες καθημερινα περνανε απο ανθρωπινες συνθηκες ζωης στην εξαθλιωση ; Απο το οτι ενω σχεδον ολες οι χωρες,δηλαδη οι λαοι,χρωστανε ,πλεον,τα μαλλιοκεφαλα τους,το ιδιωτικο κεφαλαιο,παγκοσμιως, εχει συσσωρευσει πλουτο της ταξεως των 40-45 τρισεκατομμυριων δολλαριων ; Δηλαδη μια τρομακτικη οικονομικη ισχυ εξω απο καθε ανθρωπινη λογικη,την οποια στον αιωνα του Μακιαβελλι δεν μπορουσε κανεις να δει ουτε στα πιο τρελλα ονειρα του ;Τι να πω.Μαλλον ζουμε σε διαφορετικους πλανητες.
O Tσιπρας εχει συναντησει απο κοντα και μιλησει με την Μερκελ μεσα σε ενα τριμηνο περισσοτερο απο οτι ειχε κανει ο Σαμαρας σε ενα εξαμηνο.Για τους αμυαλους της κομματικης και ιδεολογικης πλεμπας μονο ο Σαμαρας ειναι Μερκελιστης,ο τσιπρας απλα παιρνει την Μερκελ για τα...νεα τους...Αν το εκανε αυτο αλλος πρωθυπουργος,για τον συριζα και τον τσιπρα θα ηταν υποταγμενος Μερκελιστης,τωρα ειναι ''σκληρη'' διαπραγματευση.Και μην μιλησετε οι συριζοπληκτοι,γιατι θα αναγκαστουμε να θυμηθουμε-ολοι εμεις που ειμαστε απαλλαγμενοι απο ιδεολογικα και κομματικα καπελα σε αντιθεση με εσας-και αυτα που ελεγε ο ιδιος ο Τσιπρας,και οχι μονο,για την Μερκελ,τυπου ''δεν γινεται να πηγαινουμε να ζηταμε λεφτα απο την Μερκελ'',''Ευρωπη δεν ειναι μονο η κ.Μερκελ'',''Δεν γινει καμια συναντηση Τσιπρα-Μερκελ για την διαπραγματευση'' και αλλα τετοια ομορφα....