Ισπανία: 40 πρόσωπα σε δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί τον Ραχόι

Ισπανία: 40 πρόσωπα σε δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί τον Ραχόι Facebook Twitter
1

Σε δίκη παραπέμπει Ισπανός δικαστής 40 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι ενέχονται στο κύκλωμα διαφθοράς που ταλανίζει το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και τρεις πρώην ταμίες του κόμματος του Μαριάνο Ραχόι, λίγους μήνες πριν τις ισπανικές εκλογές.

Το σκάνδαλο αυτό έχει γίνει γνωστό στην Ισπανία  ως «δίκτυο Γκιρτέλ» στο πλαίσιο του οποίου φέρεται να δωροδοκήθηκαν οι κατηγορούμενοι, με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων δεχόμενα ακριβά δώρα ή δωρεάν διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία, προκειμένου να αναθέσουν κρατικές συμβάσεις στον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, τον Φρανθίσκο Κορέα.

Τρεις πρώην ταμίες του Λαϊκού Κόμματος, ο Λουίς Μπάρθενας, ο Άλβαρο Λαπουέρτα και ο Άνχελ Σαντσίς, θα περάσουν από δίκη, όπως και η πρώην υπουργός Υγείας Άνα Μάτο, η οποία παραιτήθηκε πέρυσι αφού ένας δικαστής αποκάλυψε ότι απέκτησε χρήματα εν αγνοία της από ένα κύκλωμα δωροδοκιών στο οποίο εμπλεκόταν ο πρώην σύζυγός της, άλλοτε δήμαρχος εκλεγμένος με το PP.

Το σκάνδαλο αυτό έχει πλήξει την αξιοπιστία του Ραχόι την ώρα που η Ισπανία υποφέρει από τη λιτότητα και ένας στους 4 Ισπανούς είναι άνεργος.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM