Χριστόφιας: «Εγώ δεν υπογράφω μνημόνιο μη διαχειρίσιμο»

Χριστόφιας: «Εγώ δεν υπογράφω μνημόνιο μη διαχειρίσιμο» Facebook Twitter
4

Άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με την Τρόικα με συνέπεια τα μέλη της Τρόικα να αποχωρήσουν από τη χώρα. Πάντως, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή δανειακής σύμβασης θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιασκέψεων.

Η Λευκωσία δεν έχει πολλές επιλογές και οι δανειστές θέτουν πολύ σκληρούς όρους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.«Προσπάθειά μας», είπε, «είναι να κάνουμε τους όρους όσο το δυνατό πιο υποφερτούς, σε κάποιο σημείο το επιτυγχάνουμε, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και επώδυνοι όροι».

Χθες η διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν θυελλώδης. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», ο Δημήτρης Χριστόφιας χτύπησε το χέρι στο τραπέζι λέγοντας:  «Εγώ δεν υπογράφω μνημόνιο, που δεν είναι διαχειρίσιμο».

Στη σύσκεψη οι τεχνοκράτες ανέφεραν στην πολιτική ηγεσία ότι η Κύπρος χρειάζεται 17,5 δισ. (1,5 δισ. για τα δημοσιονομικά, 10 δισ. για τις τράπεζες και 6 δισ. για ληξιπρόθεσμα δάνεια έως το 2016), με τον πρόεδρο της Κύπρου να απαντά έντονα, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι: «Από πότε έγιναν τόσα;».Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Χριστόφιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον υπουργό Οικονομικών και το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ, σε ερώτηση δύο πολιτικών ηγετών κατά πόσο έχει εναλλακτικό σχέδιο, απάντησε αρνητικά.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η διεθνής οικονομική μαφία απλώνει τα πλοκάμια της για να στραγγαλίσει και την Κυπριακή Δημοκρατία. Αφού βρέθηκαν πλούσια κοιτάσματα στην ΑΟΖ της τώρα τρέχουν να της τα δεσμεύσουν. Βλέπω όμως ότι ακόμα και ο Δημήτρης Χριστόφιας φέρεται σαν Έλληνας πατριώτης αρνούμενος (για την ώρα) να υπογράψει ατιμωτική συμφωνία για την Κύπρο. Κάτι που οι Ελλαδίτες πολιτικοί είναι πολύ λίγοι για να το αντιληφθούν.
Καλά....και γιατί δεν πάει να πάρει λεφτά από τη Ρωσία και την Κίνα; Δεν του έχει πει τίποτα ο Τσίπρας και ο Καμμένος ότι αυτοί μοιράζουν λεφτά απλόχερα;