Ομπάμα: Ντρέπομαι για τη μακάβρια αριθμητική των όπλων

Ομπάμα: Ντρέπομαι για τη μακάβρια αριθμητική των όπλων Facebook Twitter
8

 

Ομπάμα: Ντρέπομαι για τη μακάβρια αριθμητική των όπλων Facebook Twitter

Βαθιά απογοητευμένος για την μακάβρια αριθμητική της οπλοκατοχής στη χώρα του δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα εκφράζοντας και την ντροπή του που η κυβέρνηση δεν κατάφερε να επιβάλλει έστω και κάποια επιεική μέτρα για να περιορίσει το φαινόμενο.

«Η χώρα πρέπει να κάνει μία ενδοσκόπηση για το ζήτημα αυτό. Τείνει να γίνει ο κανόνας και το θεωρούμε ως κάτι δεδομένο σε τέτοιο βαθμό ώστε εμένα σαν γονέα με τρομοκρατεί», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή την ένα επίθεση ενόπλου χθες σε λύκειο στο Πόρτλαντ, όπου σκότωσε  έναν 14χρονο μαθητή. Αργότερα βρέθηκε και ο δράστης νεκρός μέσα στις τουαλέτες.

Ο Ομπάμα είχε επιχειρήσει να περάσει από το Κογκρέσο νόμο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, απέτυχε όμως κάτω από την πίεση της Εθνικής Ένωσης όπλων, που είναι το πιο ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM