No.1

Persona non grata ο ηγέτης των Τατάρων στην Κριμαία

Persona non grata ο ηγέτης των Τατάρων στην Κριμαία Facebook Twitter
1

Η συνέλευση των Τατάρων της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύθηκε για πέντε χρόνια στον ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας Μούσταφα Τζεμίλεφ η πρόσβαση στο προσφάτως προσαρτημένο κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όπως έγραψε το Γαλλικό πρακτορείο στον Τζεμίλεφ, ο οποίος αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Κριμαία για το Κίεβο, επιδόθηκε από τους συνοριακούς φρουρούς ένα έγγραφο το οποίο του απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσική Ομοσπονδία ως τις 19 Απριλίου 2019. 

"Η απόφαση αυτή δείχνει με τι 'πολιτισμένο' κράτος έχουμε να κάνουμε", αντέδρασε ο Τζεμίλεφ στον ενημερωτικό ιστότοπο zn.ua.

Οι Τάταροι είναι μια μουσουλμανική μειονότητα της Κριμαίας που αποτελούν το 12% του συνόλου του πληθυσμού της περιοχής. Παρουσιάζονται παραδοσιακά δύσπιστοι προς της Ρωσία, μετά τους μαζικούς διωγμούς τους από το Στάλιν, ο οποίος τους είχε κατηγορήσει ότι συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ. 

Είχαν μποϊκοτάρει μαζικά το δημοψήφισμα για την προσάρτηση στη Ρωσία, ενώ μέχρι χθες στη Μετζλίς, τη συνέλευσή τους στη Συμφερούπολη, κυμάτιζε η σημαία της Ουκρανίας. 30 ένοπλοι άνδρες με στολές παραλλαγής εισέβαλλαν στο κτήριο και την κατέβασαν χθες.

Ο Πούτιν σε μια χειρονομία καλής θέλησης υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο αποκαθίστανται ζητήματα γύρω από τις παλιές περιουσίες των Τατάρων, οι οποίοι επέστρεψαν στις πατρογονικές τους εστίες μετά την περεστρόικα.

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Οι μνημες της εξοριας στη Σιβηρια ηταν πολυ προσφατες για τους Ταταρους ωστε να ξεχασουν. Ενα ακομη σημαδι τοϋ "φωτεινου" και "δημοκρατικου" μελλοντος που περιμενει την Κριμαια στη αγκαλια της Ρωσιας του Πουτιν...