Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή Facebook Twitter
4

Οι 35 πρώτοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές «κλείδωσαν» χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο Cine Κεραμεικός. Επτά ακόμη θέσεις μένουν ανοιχτές και ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Λαπαβίτσα, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κρίτωνα Αρσένη.

Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, όπως και η Σοφία Σακοράφα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακόμη υποψήφιος θα είναι ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, η πολιτική επιστήμων και μέλος της Κ.Ε Ράνια Σβίγκου, η Σία Αναγνωστοπουλου, ο Χάρης Γολέμης, η Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, η Πέτη Πέρκα, η συνδικαλίστρια Ελένη Σωτηρίου, ο Χρήστος Λάσκος, ο Σωτήρης Μάρταλης,ο Γιάννης Μπουρνούς,ο Αλέξης Μπένος,ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης και το μέλος της ΚΕ (και σύντροφος του Θοδωρή Δρίτσα) κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στο ψηφοδέλτιο θα είναι ακόμη, τα μέλη της ΚΕ Σόφη Παπαδόγιαννη, Δέσποινα Σπανού, ο Αλέκος Καλύβης, ο Γιάννης Τόλιος και η Μάγδα Σπηλιοπούλου.

Συνεργαζόμενοι-ες, στελέχη κοινωνικών φορέων

Γιώργος Αρχοντόπουλος, συνδικαλιστής στην ΕΥΑΘ
Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών
Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος
Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος
Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ
Κωσνταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια
Δήμητρα Μανώλη, συνδικαλίστρια καθαρίστρια
Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος
Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός
Σάββας Ρομπόλης, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
Σατιχά Σουλεϊμάν, ακτιβίστρια Ρομά
Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Παντείου
Κώστας Χρυσόγονος, Συνταγματολόγος

Κομματικά στελέχη

Σια Αναγνωστοπούλου
Νατάσα Θεοδωρακοπούλου
Σόφη Παπαδόγιαννη
Πέτυ Πέρκα
Σοφία Σακοράφα
Ράνια Σβίγκου
Δέσποινα Σπανού
Μάγδα Σπηλιοπούλου
Ελένη Σωτηρίου
Τασία Χριστοδουλοπούλου

Χάρης Γολέμης
Αλέκος Καλύβης
Χρήστος Λάσκος
Σωτήρης Μάρταλης
Γιάννης Μηλιός
Αλέξης Μπένος
Γιάννης Μπουρνούς
Δημήτρης Παπαδημούλης
Γιάννης Τόλιος
Νίκος Χουντής

Πάντως το θέμα των υποψηφιοτήτων δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αιφνιδιάζοντας ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας (Α.Π.) Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσήλθε στη συνεδρίαση με ένα oκτασέλιδο κείμενο υπό τον τίτλο: «Κείμενο Συμβολής της Αριστερής Πλατφόρμας», με το οποίο επί της ουσίας ζητούσε ρήξη και έξοδο από την ευρωζώνη.

Τελικά από το κείμενο η Α.Π. απομόνωσε και έθεσε στην κρίση της Κ.Ε. δύο σημεία - τροπολογίες, προκειμένου να ενσωματωθούν στην ευρωδιακήρυξη του κόμματος. Η Κ.Ε., δι' ανατάσεως των χειρών, απέρριψε τις δύο τροπολογίες (μία για το χρέος και μία για το ευρώ), ενώ τα μέλη της Α.Π. ψήφισαν λευκό στην ευρωδιακήρυξη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
...Θεέ μου βάλε το χεράκι σου να ξημερώσει επιτέλους η μέρα που δεν θα βλέπω υποψήφιους για την ευρωβουλή ενός κόμματος με βιογραφικό "απολυμένη καθαρίστρια" ή "συνδικαλιστής δημόσιου οργανισμού" !...μόνο ο θεός μας σώζει, αν περιμένουμε από τους αριστερούς-κομμουνιστές μακάκες, της πασοκονουδούλας συμπεριλαμβανομένης, την κάτσαμε την βάρκα!
O διαχωρισμός αντρες -γυναίκες (έτσι δόθηκε) είναι απαράδεκτος. Δηλαδή τι; Ν'αποδείξουμε ότι βάζουμε 50-50% αντρες και γυναίκες; Η κ. Χριστοδουλοπούλου ελπίζω να μην παρουσιαστεί ως σύντροφος, εκπλήσσομαι με το Ν.Ξυδάκη, αντίθετα θα ήταν έκπληξη να μην ήταν μέσα ο Σ.Κούλογλου. Κατά τ'άλλα μια απ' τα ίδια με πολύ συνδικαλισμό -λογικό βέβαια...
Η πρώτη σκέψη που έκανα και εγώ....Α! λείπει ο Λαζοπουλος!! Υποθέτω δεν απάντησε ακόμα...για να δούμε, έχει ακόμη χρόνο!(καταλαβαίνει κανείς και γιατί έχουμε συνεχόμενες και για ψυλλου πήδημα απεργίες σε συγκεκριμένους κλάδους!)