Η Αργεντινή ξανά μπροστά στον εφιάλτη του κραχ

Η Αργεντινή ξανά μπροστά στον εφιάλτη του κραχ Facebook Twitter
5

Μια νέα διαπραγμάτευση για το χρέος και μια συμβιβαστική συμφωνία με τους πιστωτές της, την λεγόμενη Λέσχη του Παρισιού, επιδιώκει η κυβέρνηση της Αργεντινής καθώς δυσκολεύεται να αντλήσει χρήματα από τις αγορές, 10 χρόνια μετά την πτώχευση της.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθεσε «κουρεμένη» προσφορά  για την αποπληρωμή χρέους 10 δισεκατομμυρίων προς τους συγκεκριμένους επενδυτές, επιδιώκοντας τη διαγραφή 4 δις τα οποία είναι τόκοι και ποινές.

Ο επικεφαλής του Paris Club, Ramon Fernandez, ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει την προσφορά στις 22 Ιανουαρίου. Πάντως, πηγές από το Paris Club, που επικαλείται το Bloomberg δηλώνουν ότι οι 19 χώρες που αποτελούν τη Λέσχη δεν πρόκειται να δεχτούν καμία μείωση παρά μόνον την πλήρη αποπληρωμή τους.

Υπάρχει όμως μια γενικότερη αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να προχωρήσουν.

Η Αργεντινή προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του ΔΝΤ αλλά και του Paul Singer, του μεγαλύτερου ιδιώτη - πιστωτή της χώρας καθώς τα αποθεματικά της βρίσκονται σε πολύ χαμηλό σημείο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM