Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Eδώ η κουζίνα ετοιμάζει συνεχώς ολόφρεσκα πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0



ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΙΩΣΕΙ τη γεύση του φρεσκοκομμένου σύκου μετά την καλοκαιρινή σιέστα ένα απόγευμα του Αυγούστου, ξέρεις πώς είναι αυτή η αίσθηση της ανέμελης απόλαυσης που για λίγα λεπτά σε κάνει να ξεχνάς οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω σου. Αυτά τα συναισθήματα ξυπνά το Fig, το νέο all-day σποτ που δημιουργήθηκε στο Παλαιό Φάληρο για να ομορφύνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία εταιρειών, δικηγορικά γραφεία και λογιστές. Μέσα σε αυτή την τεχνοκρατική ατμόσφαιρα ξεπήδησε ένα πανέμορφο στέκι που σου φτιάχνει τη διάθεση για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, να κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά ή να πιεις το πιο απολαυστικό after office drink.


Οι ιδιοκτήτες, η Κωνσταντίνα και ο Βασίλης, αδέρφια και πολιτικοί μηχανικοί, δημιούργησαν έναν minimal χώρο, όπου το ξύλο και το τσιμέντο συνδυάζονται με τα μεταλλικά στοιχεία, αναδεικνύοντας μια μοντέρνα αισθητική που σε ενθουσιάζει από την πρώτη στιγμή.
Στο Fig ο πρωινός καφές θα σε ξυπνήσει με τον πιο γευστικό τρόπο, προσφέροντας επιλογές specialty και single origin της AREA51, που θα συνοδεύσεις με υγιεινές συνταγές πρωινών, σπιτικά κέικ και χειροποίητα γλυκά.

Άλλωστε, εδώ η κουζίνα ετοιμάζει συνεχώς ολόφρεσκα πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως δροσερές σαλάτες, μπέργκερ, σάντουιτς και λαχταριστές πίτσες που αποπνέουν σπιτική φροντίδα και πολλή αγάπη για την ποιοτική διατροφή. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού, υπάρχουν εξαιρετικές vegan προτάσεις τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκές συνταγές για όσους ακολουθούν αυτήν τη φιλοσοφία διατροφής – και όχι μόνο... (αρκεί να δοκιμάσεις το vegan κέικ με σύκο!)

Aυτό το στέκι ήρθε για να αποδείξει πως ένας χώρος μπορεί να γίνει οικείο συναίσθημα που σε κάνει να χαμογελάς!


Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες που έχει επιμεληθεί ο sommelier Δημήτρης Μπαλανίκας, ενώ στα κοκτέιλ θα βρεις την υπογραφή Elias Stergiopoulos. Προτάσεις κλασικές αλλά και signature –must-try η μείξη με σύκο– που μπορείς να απολαμβάνεις καθημερινά στον υπέροχο χώρο του Fig αλλά και κάθε Τετάρτη στο Happy Wednesday, που προσφέρει όλα τα κοκτέιλ με 6 ευρώ.

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Αν κάποιο απόγευμα προς βραδάκι βρεθείς στην περιοχή, εκείνη τη μαγική ώρα που έχει αδειάσει η γειτονιά, και ακούσεις από κάπου house lounge ήχους, να ξέρεις πως έρχονται από τον κήπο του Fig, ίσως την πιο όμορφη γωνιά της περιοχής που σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα. Ανάμεσα σε όλα εκείνα που θα απολαύσεις –όλα εκλεκτά και διαλεγμένα με προσοχή– θα βρεις φυσικά και το σύκο σε διάφορες εκδοχές (αποξηραμένο, μαρμελάδα και τσάτνεϊ), για να σου θυμίζει πως απλά πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση.

Εξάλλου, αυτό το στέκι ήρθε για να αποδείξει πως ένας χώρος μπορεί να γίνει οικείο συναίσθημα που σε κάνει να χαμογελάς!
Fig – Ιt's a feeling!

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Πεντέλης 27, Παλαιό Φάληρο, 210 9426467, FΒ: figathens, Instagram: figathens, Ανοικτά: Δευτέρα-Παρασκευή, 7:00-23:00 

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα;

Γεύση / Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα;

Οι άνθρωποι πίσω από τρία καταστήματα φαγητού που εμφανίστηκαν εν μέσω πανδημίας ‒ένα ιταλικό εστιατόριο, ένα ιδιαίτερο ψητοπωλείο και μια αποκλειστικά vegan τζελατερία‒ μιλούν για την απόφασή τους να ξεκινήσουν τώρα κάτι καινούργιο.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου

Γεύση / Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου

Κατεβήκαμε τα σκαλάκια της Στοάς Φιξ και συναντήσαμε τη δημοφιλή σεφ στο πρώτο προσωπικό της βήμα, ένα γαστρονομικό καφενείο που ίδια η ήθελε να μοιάζει με «κάτι ανάμεσα σε Ζόναρς και Δίπορτο».
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ